به گزارش خبرنگار مهر، کامران گردان ظهر چهارشنبه در بازدید اعضای کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل وترافیک و محیط زیست شورا از مرکز کنترل ترافیک شهرداری همدان که با موضوع بررسی روند نصب دوربینهای ثبت تخلف و نظارتی در سطح شهر و هماهنگی برای استقبال از زائران اربعین حسینی برگزار شد، گفت: محل مرکز کنترل ترافیک و مدیریت شهری شهرداری همدان مناسب نیست.
کامران گردان با بیان اینکه باید این مرکز با توجه به فرسودگی ساختمان جابجا شده و از لحاظ پدافند غیرعامل نیز تقویت شود، گفت: با تقویت مرکز کنترل ترافیک در امر مدیریت شهری موفق تر خواهیم بود.
وی بااشاره به اینکه در حال حاضر هدایت ترافیکی سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی از این مرکز انجام میشود، گفت: هزینههای مرکز کنترل ترافیک و مدیریت شهری از طریق شهرداری و از محل ماده ۲۳ تأمین میشود.
گردان با بیان اینکه راهنمایی و رانندگی و سایر سازمانها در این خصوص کمکی نداشتهاند و این در حالی است که در هنگام وقوع جرم، استعلامات با دستور قضایی از این مرکز دریافت میشود، گفت: استانداری و سایر سازمانهای مرتبط نیز باید به مرکز کنترل ترافیک کمک کنند.
تأمین زیرساختها برای کنترل ترافیک برعهده شهرداریهاست
گردان با تأکید بر اینکه کنترل ترافیک به عهده شهرداری نیست بلکه راهنمایی و رانندگی در این خصوص مسئول است، افزود: تأمین زیرساختها برای کنترل ترافیک برعهده شهرداریهاست و شهرداری مهندسی ترافیک را عهده دار است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه طی دو ماه آینده ۲۲ دوربین جدید ثبت تخلف و کنترل سرعت در همدان نصب می شود، به اقدامات شهرداری همدان در مرز خسروی و خاک عراق اشاره و عنوان کرد: اعزام ۷۰ نیروی پاکبان، ۱۰ دستگاه پرس زباله، دو دستگاه کمپرسی و در مرز خسروی ۳۰ دستگاه اتوبوس و ۶۰ تعمیرکار اتوبوس از جمله اقدامات است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و مالی شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه باید از اقدامات انجام شده و امکانات فراهم شده در مرکز کنترل ترافیک شاهد برخی تغییر رویهها در رفتار شهروندان باشیم، اظهار داشت: باید خروجی هزینههای صورت گرفته نقش بازدارندگی و فرهنگ سازی داشته باشد.
حسین قراباغی اولین مأموریت این مرکز را کنترل ترافیک دانست و تأکید کرد: نباید این مأموریت فراموش شود و باید نقطهای را برای آینده ترسیم کرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه در مرکز کنترل ترافیک اقدامات خوبی انجام میشود، اظهار داشت: متأسفانه هیچ یک از حوزههای شهرداری از اطلاعات موجود در این مرکز به درستی استفاده نمیکنند.
شهرداری به شکل مدون از اطلاعات مرکز کنترل استفاده کند
نرگس نوراله زاده با تأکید بر اینکه از آنالیز تصاویر این مرکز میتوانیم نقاط نیازمند به فرهنگسازی را تعیین کنیم، گفت: شهرداری میتواند به شکل مدون از اطلاعات مرکز کنترل استفاده کند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان نیز با بیان اینکه در مرکز کنترل ترافیک و خدمات شهری تنها ترافیک کنترل نمیشود بلکه از تصاویر موجود در حوزه شهری، مدیریت شهری و شهرداری از جمله حمل و نقل عمومی، خدمات و امداد، آبگرفتگی و برفروبیها نیز استفاده میشود، گفت: بخشی از کار مرکز کنترل ترافیک و خدمات شهری، کنترل ترافیک است.
موسی رسولی گفت: فعالان در این مرکز به طور مستمر تصاویر را رصد میکنند و در مواقع بحران و اضطرار شبانه نیز حضور دارند.
رسولی با اشاره به نصب ۲۱ دوربین نظارت تصویری در شهر همدان عنوان کرد: ۲۰ دوربین تکتصویره و یک دوربین چهارتصویره است و همزمان ۲۴ تصویر از شهر ارائه می دهد.
مدیر مرکز کنترل و ترافیک شهرداری همدان نیز در این جلسه عنوان کرد: باید کنترل سنتی ترافیک را به کنترل هوشمند تبدیل کرد.
مریم ثابت با بیان اینکه فایلهای تصویری ضبط شده در مرکز دستهبندی و به صورت آمار واقعی در محدوده پوشش دوربینها بایگانی میشود، گفت: مرکز کنترل ترافیک، مرکز مدیریت بحران نیست بلکه این مرکز، مرکز کنترل ترافیک و مدیریت شهری مانیتورینگ است.
وی نصب دوربین ثبت سرعت را بهترین بازدارنده دانست و یادآور شد: باید رفتارهای ترافیکی شناسایی و به مردم اطلاعرسانی شود.