به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام نجف لکزایی غروب چهارشنبه در نشست علمی که با عنوان «هماندیشی تولید و نشر محتوای دیجیتال اسلامی در فضای مجازی؛ ضرورت و راهکارها» در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، با بیان اینکه باید در فضای مجازی حواسمان جمع باشد گفت: طلاب و مبلغان باید ثبت لحظههای خاص مذهبی توسط نرم افزارها و اپلیکشنهای موبایل یاد بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه در مورد فضای مجازی دچار غفلت هستیم، گفت: رهنمودها و هشدارهای فضای مجازی باید مدام تکرار شود و نباید در این راه خسته شویم.
استاد حوزه و دانشگاه با اعلام اینکه در سایت بیان بیش از ۵۷ هزار ساعت دروس حوزوی بارگذاری شده است، اظهار کرد: این سایت دارای بانکهای صوتی از استادان دورههای مختلف حوزه است که ارزشهای زیادی را در خود جای داده است.
وی با بیان اینکه نشریه الکترونیک پژوهان دو سال است که طراحی و بارگذاری شده است، گفت: بسیاری از تولیدات محتوایی دفتر تبلیغات در این نشریه مجازی قابل دسترس است.
حجت الاسلام لکزایی با تأکید براینکه باید از دیگر آثار ناشران معتبر حوزوی در این نشریه استفاده شود، ادامه داد: یکی از اهداف مهم حوزه باید تقویت بخش ویدیویی و تهیه فیلمهای موبایلی باشد.
مشکلات فضای مجازی مذهبی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به مشکلات فضای مجازی مذهبی گفت: فقدان مرکزیت برای ساماندهی محتوای دینی و ضعف همافزایی نهادهای دینی در فضای مجازی مراکز مذهبی را در تهیه و توزیع محتوای دینی معطل گذاشته است.
وی راهاندازی شناسنامه الکترونیکی محتوای دیجیتال (شامد) توسط وزارت فرهنگ و ارشاد را مهم و خوب توصیف کرد و افزود: البته طرح ملی شامد تنها برای کسانی است که میخواهند در فضای بی در و پیکر کار سالم و مثبت کنند، مفید است و در واقع مشکل اصلی فضای مجازی را حل نمیکند.
حجت الاسلام لکزایی با تأکید بر اینکه باید طرحهای فضای مجازی دینی فراگیر و در سطح بینالمللی باشد، ادامه داد: مراکز دینی و حوزه علمیه باید به صورت جدی نسخهای برای مقابله با فضای مجازی غیر رسمی و غیر اخلاقی و قاچاقی طراحی کند.
شایان ذکر است، در این هم اندیشی فاز دوم سامانه مدیریت نشریه الکترونیک پژوهان با حضور دکتر سید مرتضی موسویان، معاون وزیر و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد و برخی از مدیران دفتر تبلیغات اسلامی رونمایی شد.