به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت اقتصاد، مسعود کرباسیان در پایان نشست روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان، در جمع خبرنگاران گفت: همکاری خوبی بین دو کشور در زمینه ریلی وجود دارد و اقداماتی نیز در زمینه خط آهن رشت - آستارا انجام شده است، بویژه شرکای آذربایجانی ما تلاش های زیادی در این زمینه انجام داده اند.
کل مسیر آستارا - آستارا از آستارای آذربایجان شروع و به آستارای ایران ختم میشود که ۸.۵ کیلومتراز این پروژه در داخل خاک آستارای آذربایجان و نیز ۱.۵ کیلومتر از آن در خاک ایران است.
کرباسیان در ادامه افزود: این اولین سفر من بعنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و آذربایجان است و در این نشست مروری بر توافقات قبلی بین دو کشور داشتیم، تا ضمن پیگیری این توافقات، زمینه همکاری های جدید را نیز فراهم کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت : چهارمین کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و آذربایجان بزودی در تهران برگزار خواهد شد.
کرباسیان با اشاره به اجلاس سه جانبه روسای جمهوری سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه در تهران، اظهار داشت: این سفر با هدف فراهم کردن مقدمات، این اجلاس برگزار شد، ازطرف دیگر اجلاس سران در تهران نیز فرصتی خوبی برای مذاکرات دو جانبه میان ایران و آذربایجان است.
وی افزود: خوشبختانه زمینه های همکاری میان دو کشور افزایش یافته و ما در این نشست در مورد مسائل متنوع و زیادی در زمینه سرمایه گذاری مشترک، خودروی سازی، داروسازی، ماشین آلات کشاورزی و همچنین مونتاژ اتوبوس با یکدیگر مذاکره کردیم.
شاهین مصطفی اف، وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان نیز به خبرنگاران گفت: دو کشور در زمینه های مختلف حمل و نقل، انرژی، خودروسازی، داروسازی و نفت و گاز با یکدیگر همکاری دارند و هم اکنون ساخت کارخانه داروسازی آغاز شده است.
وی با اشاره به همکاری ایران و جمهوری آذربایجان در بخش ریلی و راه آهن گفت: مرحله اول کریدور شمال - جنوب به پایان رسیده است و خط آهن آذربایجان به ایران و پل ریلی آستارا ساخته شده است و در ماه دسامبر -آذر ماه - قطار آزمایشی به سمت ایران حرکت خواهد کرد.
رئیس آذری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان افزود: در زمینه آسان سازی رویداد بین جمهوری آذربایجان و ایران اقداماتی انجام شده است، هم اکنون ویزای الکترونیکی در عرض سه روز صادر می شود که بزودی این مدت زمان به سه ساعت خواهد رسید و ایرانیان می توانند در عرض سه ساعت ویزای ورود به آذربایجان دریافت کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مقامات ایرانی، ساعت کاری گمرک مرزی پل دشت - از ۱۲ به ۱۶ ساعت افزایش یابد و گمرک بیله سوار نیز ۲۴ ساعت فعالیت داشته باشد.
کرباسیان در راس یک هیات بلند پایه اقتصادی بامداد امروز برای یک سفر دو روزه وارد باکو شد، وی سپس در نشست رئیسان کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور شاهین مصطفی اف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان شرکت کرد.
محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و اصغر فخریه کاشانی معاون وزیرراه شهرسازی و نمایندگانی از بانک مرکزی و سازمان سرمایه گذاری خارجی در این نشست، وزیر اقتصاد کشورمان را همراهی می کنند.
کرباسیان در جریان سفر دو روزه خود به باکو با وزیر حوادث غیر مترقبه جمهوری آذربایجان، کمال الدین حیدر اف نیز دیدار خواهد کرد.
این نخستین سفر مسعود کرباسیان به باکو به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان است، پیش از وی محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم عهده دار این مسئولیت بود.