عضو شورای شهر تهران گفت: امروز در تهرانی زندگی می کنیم که آلودگی هوایش به طور متوسط موجب کاهش ۵ سال از عمر تهرانی ها شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید فراهانی در جلسه روز یکشنبه شورای شهر تهران پس از گزارش معاون محیط زیست شورای شهر تهران گفت: انتظار این بود که برنامه عملیاتی مدون سازمان محیط زیست به عنوان سازمان فرادستی اینجا به شکل مدون و زمانبندی ارائه شود.

وی با اشاره به این که براساس آمار بیش از ۱۰ هزار نفر در سال ۸۴ در تهران به واسطه آلودگی هوا کشته شدند که این آمار در سال ۹۵ بیش از دوبرابر شده است گفت :ما امروز در تهرانی زندگی می کنیم که با آمار کشته های هفتگی به خاطر آلودگی هوا گویا هفتگی یک ایرباس غول پیکر با ظرفیت ۵۰۰ نفر در شهرمان سقوط می کند و عین خیالمان نیست.

فراهانی با بیان این که آلودگی هوا در تهران به طور متوسط موجب کاهش ۵ سال از عمر تهرانی ها شده است گفت: بر همین اساس و برای آنکه تهران شهر زندگی از آلودگی هوا رنج کمتری ببرد، براساس اصل ۵۰ قانون اساسی از  معاون   رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست خواهان توجه به  تهیه فهرست دقیق و جامعی از مواد آلاینده (با توجه به اینکه فهرست موجود جامع نیست) و اعمال سازوکارهای ممنوعیت، حذف تدریجی و محدودیت در انتشار این آلاینده ها، تدوین استانداردهای انتشار آلاینده در دو سطح ملی و محلی و آئین نامه فنی در زمینه آلاینده، وضع قوانین و مقررات کنترل آلودگی هوا با رویکرد ملی و محلی ، توجه ویژه به تغییر مبلمان شهری از خودرو محوری به زیست محوری بیش از ۵۰درصد خودروها در تهران تک سرنشین هستند و امروز بیش از دوبرابر ترکیه (با جمعیتی بیشتر از ما) بنزین مصرف می کنیم،هستم . 

وی ادامه داد: امروز در دنیا برای کنترل آلودگی دو موضوع  گسترش حمل و نقل ریل محوروتغییر مبلمان شهری از خودرو محوری به زیست محوری با دوچرخه در دستور کار قرار داده است، سوال این است که چرا دولت سهم خود را از توسعه پروژه های مترو و همچنین بلیط مسافرین نمی پردازد و در توسعه حمل و نقل عمومی تهران نقش ایفا نمی کند.

به گفته فراهانی طبق قانون برنامه چهارم لازم بود بیش از یک میلیون خودرو فرسوده از رده خارج می شد و خودروهای آلاینده و چینی شماره گذاری نشوند در حالی که با گذشت سالها، فقط ۲۰۰ هزار خودرو فرسوده از رده خارج شده است.