به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله فتح الله زاده در جلسه کارگروه کشاورزی و تهدیدات زیستی پدافند غیرعامل اظهارداشت: در خصوص پدافند غیرعامل، بیوتروریسم کشاورزی را شاهد هستیم که در این میان اگروتروریستم کاربرد عمدی عوامل بیماری زا با هدف اختلال در بخش اقتصاد کشاورزی و برهم زدن امنیت غذایی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه شناسایی بیوتروریسم در کشاورزی و تعیین شاخص آن مشکل است افزود: توزیع و ایجاد عوامل بیوتروریسم نیاز به آزمایشگاه و هزینه زیادی ندارد، اما برای اینکه عامل در محصولات کشاورزی خودش را نشان بدهد زمان زیادی لازم است.
فتح الله زاده با تاکید بر اینکه ۹۶ درصد از محصولات کشاورزی به صورت مستقیم سر سفره های مردم قرار می گیرد گفت: این امر می طلبد بحث پدافند غیرعامل و بیوتروریسم در بخش کشاورزی مورد توجه جدی قرار گرفته و جهاد کشاورزی نیز با جدیت فراوان این موضوع را در قالب برنامه ابلاغی کارگروه مورد پیگیری قرار می دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه در سالهای گذشته برخی از بیماریها و آفات کشاورزی از سوی برخی کشورها در دنیا منتشر شده اند، افزود: آفت زنگ ساقه گندم و سیاهک ذرت توسط کشور آمریکا و شوروی سابق، سفید پلاست سیب زمینی توسط شوروی سابق و سیاهک پنهان توسط کشور عراق و... تولید و منتشر شده اند و باید تولید و ایجاد آفت ها و بیماریهایی نظیر اینها موردتوجه قرار گیرد.
فتح الله زاده با اشاره به عملکرد و فعالیت های معاونت بهبود تولید گیاهی آذربایجان غربی در زمینه مقابله و مبارزه با آفات و بیماریها در بخش کشاورزی عنوان کرد: این معاونت در حوزه نباتات با هدف جلوگیری از ورود و اشاعه آفات گیاهی به کشور رویکرد بهداشت گیاهی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی از فعالیت هشت واحد قرنطینه در بخش کشاورزی استان خبر داد و اضافه کرد: این واحدهای قرنطینه با رویکرد بهداشت گیاهی بر ورود و خروج محصولات کشاورزی به استان و نیز از استان به خارج از کشور و سایر استانها نظارت دارند.
فتح الله زاده با بیان اینکه جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در زمینه جلوگیری از ورود بذر و سم قاچاق ارتباط تنگاتنگی با گمرکات استان دارد، اضافه کرد: برای اولین بار سیستم ضدعفونی در خلا را ایجاد کرده ایم که طی آن الیاف پنبه که از کشور آمریکا وارد ایران می رود را مورد کنترل و نظارت قرار می دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: در سالهای دور کشور شوروی سابق با ورد آفت کرم خاردار پنبه به ایران موجب شد زراعت پنبه در شمال آذربایجان غربی از بین برود اما با راه اندازی این سیستم ضد عفونی در ارومیه و خوی تلاش می شود جلوی ورود آفات پنبه گرفته شود.
فتح الله زاده مبارزه بیولوژیکی را یکی دیگر از اقدامات این معاونت در زمینه بهداشت گیاهی عنوان کرد و افزود: سال گذشته در وسعت سه هزار هکتار مبارزه بیولوژیکی داشتیم که امسال نیز با همکاری بخش ترویج ضمن آموزش های لازم به کشاورزان در زمینه مبارزه بیولوژیکی در سطح سه هزار هکتار از مزارع گوجه فرنگی مبارزه بیولوژیکی صورت می گیرد.
وی مقابله با علف های هرز را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح ۱۶۱ هزار و ۸۶۵ هکتار مبازره با علف هرز در استان داشته ایم که برای صرفه جویی آب در بخش کشاورزی می تواند کمک شایانی داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: اگر به موقع با علف های هرز در مزارع مقابله شود معادل ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی می شود.
وی کمبود آب ومنابع آبی را یکی از چالش های کشور به خصوص در بخش کشاورزی دانست و گفت: آذربایجان غربی برای تولید ۶ الی ۶.۵ میلیون تن محصول کشاورزی معادل ۴ تا ۴.۲ میلیارد مترمکعب آب صرف می کند که اگر به موقع با علف های هرز مزارغ استان مقابله شود می توان ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب در این بخش صرفه جویی کرد.
فتح الله زاده مبارزه با سن علات در سطح ۹۲ هزار و ۷۵۸ هکتار، ملخ های مضرر در سطح سه هزار و ۵ هکتار و موش های مضرر در سطح شش هزار و ۷۰۰ هکتار را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.
وی نظارت و بررسی ۵۱ هزار و ۷۷۹ تن محصول کشاورزی صادراتی از استان، نظارت و بررسی ۱۶۸ هزارتن محصول کشاورزی وارداتی به کشور از استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: همچنین به دلیل ترانزیت محصولات کشاورزی از آذربایجان غربی بر ترانزیت ۳۷ هزار و ۳۴۱ تن محصول کشاورزی نظارت و کنترل کافی صورت گرفته است.