ارومیه - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: این استان با تولید ۶ درصد محصولات کشاورزی کشور نیاز مبرم به رعایت اصول پدافند غیرعامل دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلی بعد از ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه کشاورزی و تهدیدات زیستی پدافند غیرعامل آذربایجان غربی اظهار داشت: آذربایجان غربی اهمیت ویژه ای در زمینه تامین امنیت غذایی دارد و از این رو در زمینه پدافند غیرعامل نیازمند برنامه ریزی و اقدامات اساسی است.

وی تصریح کرد: هشت اقدام اساسی در زمینه پدافند غیرعامل در سازمان جهاد کشاورزی به منظور اقدام در کوتاه مدت تعریف شده و علاوه بر این ۶ برنامه بلند مدت در قالب ۴۴ پروژه برنامه ریزی شده است.

جلیلی با اشاره به هشت اقدام اساسی برنامه ریزی شده، یادآور شد: این اقدامات شامل شناسایی، طبقه بندی و اولویت بندی مراکز مهم، تاسیسات مهم در حوزه جهاد کشاورزی که شناسایی شده است، کنترل و پایش تهدیدات تخصصی حوزه دام و انسان به ویژه در آذربایجان غربی که استان مرزی است، تهیه طرح جامع مقابله با تحقیقات تخصصی حوزه جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، طراحی آموزش های تخصصی پدافند در این حوزه، تمرین ها و رزمایش های مقابله با تهدیدها به صورت ستادی در مرکز استان و شهرستان ها برای حفظ آمادگی، چگونگی ارائه خدمات ضروری برای شرایط اضطراری ناشی از تهدیدهای نظامی دشمن در بخش امنیت غذایی، تهیه دستورالعمل تامین نیازمندی ضروری مردم در این حوزه و در شرایط اضطراری ناشی از تهدیدهای دشمن، ذخیره سازی مواد اولیه و ضروری کالاهای اساسی و حیاتی مردم در زمان اضطرار است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: شناسایی مخاطرات بخش کشاورزی، راهبرد و راهکار مقابله با آن، نقش پدافند در امنیت غذایی، نقش پدافند در ایمنی زیستی، نقش پدافند در آمایش سرزمینی و ایجاد زیرساخت ها و فضاهای امن، مدیریت، پایش و ارتقای توانمندی در بخش کشاورزی، آینده پژوهی و استفاده از روش نوین برای تهدیدات نوپدید از برنامه های بلند مدت در زمینه امنیت غذایی است.

جلیلی به تهدیدها نوپدید اشاره کرد و اظهار داشت: آب و هوا خسارتهای زیادی را در بخش محصولات کشاورزی ایجاد می کند که شناسایی این تهدیدهای نوین یکی از ضروریات است تا بتوانیم در زمینه تامین امنیت غذایی موثر واقع شویم.

وی با اشاره به شش تهدید مهم شناسایی شده در کشور شامل تهدیدهای زیستی، امنیتی، سایبری، فرهنگی، نوین و اقتصادی، یادآور شد: چهار مورد از این تهدیدها در بخش کشاورزی مصداق دارد، مخصوصا به نظر می آید تهدیدات اقتصادی بیشتر از سایر موارد به ما فشار می آورد به طوری که استکبار در تلاش برای منزوی کردن ما است؛ هر چند تاکنون دشمن نتوانسته ما را در تنگنا قرار دهند.