هنرمند باید در درجه اول خط را بشناسد و استادانه با آن برخورد کند تا بتواند به یمن این شناخت، تعلق کلی به دنیای خوشنویسی را رها کند.

عین الدین صادق زاده، هنرمند نقاشیخط و مدرس دانشگاه هنر، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "در جامعه امروز برخوردهای مختلفی با مقوله خط می شود. یک عده به خط و قواعد خطاطی وفادارند و از رنگ و بافت برای جذاب شدن خط استفاده می کنند. در حالی که اثر این هنرمندان از ارتباطات بصری تهی می ماند. گروه دوم کسانی هستند که به خط وفاداری ندارند و با تغییر شکل خط از آنها عناصری انتزاعی و گرافیکی می سازند."

وی افزود: "یک عده هم خوشنویسی نمی دانند و تعلقی هم به این عالم ندارند. بنابراین از عنصر خط استفاده می کنند. تصور می کنم هنرمند باید در درجه اول خط را بشناسد و استادانه با آن برخورد کند تا بتواند به یمن این شناخت تعلق کلی به دنیای خوشنویسی را رها کند. از خط به عنوان یک عنصر استفاده کرده و به قواعد موجود در آن نیز ضربه ای وارد نکند."

این مدرس دانشگاه هنر که اخیرا در یک نمایشگاه گروهی به ارائه اثر پرداخته، در توضیح بیشتر آثار خود گفت: "سه اثر از من در این نمایشگاه به چشم می خورد. در این آثار سعی کرده ام از اشعار مولانا، حافظ و شاملو استفاده کنم. من همواره نوعی دلباختگی به شعر و خوشنویسی داشته ام. به طوری که رد پای این دلباختگی و شیدایی در آثارم مشهود است."

صادق زاده درباره رویکرد دانشجویان نسبت به مقوله خط نیز گفت: "مسلما نوع نگاهها در بستر دانشگاه به هنرهایی چون خوشنویسی از سطح به عمق رسیده. این نگاه با پایان تاریخ مصرف پرسشی که پیش ازاین با عنوان آیا خط هنر است یا نه تغییر یافته و جای خود را به نگاههای تازه نسل جوان داده است. مطرح شدن خوشنویسی در چرخه آموزشی دانشگاهها این را ثابت می کند که خط قابلیت های تازه ای در عالم هنر دارد. اما اینکه چرا تاکنون نتوانسته نقش خود را آنطور که باید در این بستر ایفا کند بخشی از آن به فعالیت های انجمن خوشنویسان ایران برمی گردد."

وی ادامه داد: "در واقع انجمن خوشنویسان ایران در برخی موارد هنرجو را مقلد بار می آورد و تطبیقی با دنیای مدرن امروز ندارد. حتی استادانی که در این انجمن به تدریس مشغولند به خطاطی از میراث صفویه مشغولند. این مدرسان گرچه خط را خیلی خوب می نویسند اما از ماهیت و فضای بصری بی اطلاع هستند و در این سال ها نیز در یک فضای سنتی شناور بوده اند. گذشته از این در حال حاضر شاخه های متعددی در خوشنویسی به وجود آمده که یکی از آنها کالیگرافی است. اما اگر هنرمند خط را درک نکرد باشد محال است بتواند برخورد هنرمندانه با اثر داشته باشد."

عین الدین صادق زاده متولد 1344، دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته تصویرسازی از دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر است. این هنرمند تاکنون به برگزاری پانزده نمایشگاه انفرادی در داخل و 30 نمایشگاه انفرادی در خارج کشور پرداخته است. صادق زاده همچنین در 60 نمایشگاه گروهی نیز شرکت کرده است. علاقمندان می توانند تا نهم آذرماه برای بازدید از آثار این هنرمند به گالری سیحون مراجعه کنند.