به گزارش خبرنگار مهر، زهرا صدراعظم نوری در جلسه علنی روز یکشنبه در نطق پیش از دستور خود با اشاره به پیامهای روز ۱۳ آبان خواستار عبرتآموزی جامعه از این روز شد.
بخش هایی از نطق پیش از دستور رئیس کمیسیون سلامت و محیطزیست شورای شهر تهران را در ذیل میخوانیم:
وی در این نطق سیزده آبان را یادآور سه مناسبت مهم تاریخی دانسته و با برشمردن این مناسبتها گفت: تبعید حضرت امام (ره) به ترکیه بعد از نطق معروف ایشان علیه لایحه استعماری کاپیتولاسیون، قیام و شهادت دانشجویان در دانشگاه تهران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، که علیرغم تفاوت های محتوایی و زمانی، مشترکات فراوانی نیز به همراه دارد ازجمله این مشترکات، بدخواهی دولت آمریکا نسبت به ملت ایران و مداخله ماجراجویانه برای جلوگیری از استقلال، آزادی وحاکمیت مردم ایران برسرنوشت خویش است. برهمین اساس روز ۱۳ آبان روز نمادین برای مبارزه با استکبار جهانی به رهبری آمریکا و حفظ هوشیاری و مراقبت آحاد ملت ایران برای جلوگیری از بازگشت سلطه طلبانه دولت آمریکا است. معاهده بینالمللی برجام طی سال ها و ماه های اخیر نشان داد که علی رغم رویکرد تعاملی دولت ایران برای گفتگو وحل مسالمتآمیز احیای حقوق ملت ایران، دیوار بیاعتمادی بین ملت ایران و دولت امریکا همچنان بلند است و آمریکا علی رغم شکست های تلخ ناشی از رفتارهای غیرمسئولانه گذشته، همچنان با خوی استکباری خود حتی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نمیکند. از اینرو در مبارزه با آمریکا و مراقبت از تضییع حقوق ملت ایران همه جریانهای سیاسی کشور اعم از اصلاحطلب و اصولگرا اتفاق نظرداشته و حکم واحد دارند.
وی در این نطق آورده است: به نظر می رسد آنچه در شرایط فعلی برای ملت ما مهم است رویکردی است که دولتمردان و مجموعه نهادهای تأثیرگذار در سیاست خارجی ایران و جریانات سیاسی کشور میتوانند اتخاذ نمایند، دو رویکرد در سپهرسیاسی کشور درجریان است:
در رویکرد اول، مبارزه با آمریکا در قالب گفتارها ورفتارهای شعارگونه، احساساتی و تبلیغاتی چه در عرصه داخلی و چه درعرصه بینالمللی است و تلاش براین است که همه مشکلات و نارسایی ها از قبل و بعد از انقلاب به امریکا نسبت داده شود، این رویکرد در پناه بزرگنمایی، حتی رقبای سیاسی خود را در داخل به بهانه های سازش با امریکا سعی دارد از ساختار قدرت بیرون براند و ناکارآمدی سیاست ها و عملکردهای مدیریتی خود را به پای امریکا بنویسد و حوادثی همچون عهدشکنی امریکا درموضوع برجام و هسته ای را بهانه ای برای تخریب رقیب و تخطئه همه دستاوردهای برجام نماید و بر طبل رویکرد پوپولیستی خود ادامه دهد گویا کشور و ملت را برای یک جنگ همه جانبه با امریکا آماده می نماید.
در رویکرد دوم، مبارزه با آمریکا، نه با شعار و هیاهو و تبلیغات، بلکه با عمل و رفتارمسئولانه و متکی بر توانمندیهای داخلی برای کارآمد نمودن نظام جمهوری اسلامی در مقابل تهدیدهای خارجی است. مطالعات، بررسیها و تجارب بیش از چند دهه در ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی نشان میدهد که آنچه توانایی مقابله ملت بزرگ ایران را در مقابل بدخواهی و کینه توزی بیگانگان بیمه می کند، استقلال ایران درابعاد اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی از یک سو و تامین آزادی های قانونی برای همه شهروندان ایران و پرهیز از سیاستهای دوگانه وتبعیض آمیز نسبت به اقوام، اقلیت ها و تامین حقوق برابر برای همه ایرانیان از سوی دیگر است.
وی البته در این نطق برخی ناتوانی در مدیریتها را برشمرده و گفته است: امروز دولت و ملت ایران مفتخر است که درعرصه های قدرت نظامی از توان بازدارندگی بالایی برخورداراست و با بهرهگیری از تجربه هشت سال دفاع مقدس، خود را چنان توانمند نموده است که تصور حمله نظامی به ملت ایران را صفر کرده است، اما آیا درعرصه مدیریت و برنامهریزی، چنین قابلیتی درکشور ایجاد شده است، چه میزان منابع و هزینه درکشور به دلیل ضعف و ناتوانی مدیران تلف شده و می شود، آیا حیف و میل اموال مردم دربرخی سازمان ها و دستگاه ها کار آمریکاست
وی همچنین به نابسامانی در مدیریت شهرها به ویژه کلانشهرها، توسعه نامتوازن شهری و مهاجرت گسترده روستاییان به شهرها و ایجاد مشکلات عدیده، گسترش آسیب های اجتماعی، فقر، فساد و فحشاء و دهها معضل دیگر که زندگی شهروندان تهرانی را مختل نموده است و بالاخره چالش ها و معضلات محیطزیست از جمله آلودگی هوا، ترافیک، افزایش جمعیت، تولید و جمعآوری غیرمتعارف پسماندهای عادی و ویژه و... که روزانه دهها شهروند تهرانی را به کام مرگ می فرستد، انتقاد کرده است.
صدراعظم نوری در این نطق گفته است: بیاییم با کارآمد نمودن مدیریت در کشور، با شایستهسالاری، با احترام به حقوق آحاد شهروندان، با ایجاد وحدت و انسجام ملی، با آشتی و عبرت از روش های ناکارآمد و نخنما شده، به افکار وآراء مردم ایران احترام بگذاریم. مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و انتخابات پرشور شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، آراء و عقاید خود را بیان داشتند، این صداها باید خوب شنیده شود، باید منتخبان ملت به آراء وافکارخردمندانه مردم درانتخابات، بیش از پیش مستلزم باشند و تلاش نمایند وعده ها و مطالبات مردم محقق شود، مردم به روشنی رویکرد خود را مشخص کردند و مسئولان باید بر این رویکرد پافشاری نمایند. مردم بر رویکرد توسعه سیاسی در درون که مستلزم تأمین آزادی های فردی واجتماعی است، پافشاری دارند و بر وحدت و انسجام ملی تأکید مینمایند، مردم، ایران را برای همه ایرانیان از هر نژاد و قومی میخواهند و از هرگونه تبعیض و بیعدالتی گریزانند.
وی گفته است: باید همانگونه که رهبر معظم انقلاب و همه خیرخواهان کشور تاکید دارند بیش از گذشته بر توانمندی داخلی خود تکیه کرد و لازمه آن ایجاد فضای امن و آزاد برای همه جریان های سیاسی کشور، کاهش محدودیت ها و تلاش عملی برای وحدت و انسجام داخلی است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در این متن آورده است: شورای شهر و شهرداری تهران میتوانند در این مسیر گام های مهم و اثربخشی را بردارند، کارآمد نمودن مدیریت شهری با رعایت اصل شایستهسالاری، حذف مدیران ناکارآمد، شفاف سازی، قانونگرایی، مسئولیتپذیری، برخورداری از روحیه پاسخگویی و تلاش مضاعف برای جلب رضایت شهروندان و افزایش اعتماد عمومی به منظور تولید سرمایه اجتماعی که از اصول حکمرانی شایسته است عملی ترین راه برای تأمین استقلال همه جانبه، آزادی و امنیت پایدار و تحقق مردمسالاری دینی است که راه را برای همیشه به روی بدخواهان خواهد بست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرده است که، ایامالله سیزده آبان فرصتی باشد که با استفاده از عبرتهای گذشته به دور از شعار و رفتار عوامفریبانه، با شعور و خدمت صادقانه به مردم و کارآمد نمودن مدیریت شهری، محیطزیست سالم و ایمن توأم با آرامش و زندگی با کیفیت و کم استرس را برای همه ایرانیان و شهروندان تهرانی فراهم نماییم.