به گزارش خبرنگار مهر، مهدی حسینینژاد صبح یکشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمان اظهار داشت: در زمینه اقتصاد مقاومتی در حوزه تجارت خارجی دو برنامه عملیاتی مطرح است، نخستین برنامه افزایش کالا و خدمات در سال جاری که این رقم در سال جاری ۱.۰۳ میلیارد دلار و نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد باید بیشتر باشد.
وی در خصوص دومین برنامه عملیاتی در حوزه تجارت خارجی افزود: دومین برنامه، مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت استان است و باید از ورود کالاهای مصرفی به کرمان جلوگیری شود.
حسینی نژاد در خصوص آمار صادرات استان کرمان بیان داشت: در هفت ماهه اول سال جاری صادرات استان کرمان طبق آمار گمرکات ۴۶۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد کاهش صادرات دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: در هفت ماهه سال جاری تراز تجاری استان کرمان منفی ۶۲ میلیون دلار است و در سال گذشته این تراز مثبت ۴۲۳ میلیون دلار بوده است.
وی با اشاره به اینکه عمده واردات استان کرمان از گمرکات است، تصریح کرد: اگر میزان صادرات استان کرمان از سایر گمرکات کشور را مدنظر قرار بدهیم، تراز تجاری استان کرمان مثبت خواهد شد.
حسینی نژاد با اشاره به اینکه در سال جاری نسبت به سال گذشته از لحاظ وزنی صادرات ۱۱ درصد افزایش داشته ایم افزود: تاکنون از برنامه صادرات عقب هستیم و امیدواریم با توجه به تجربیات گذشته با اشاره به اینکه نیمه دوم سال جهش صادرات استان است در صادرات پسته بتوانیم این کمبود را جبران کنیم.
وی از افزایش صادرات پسته و مغز پسته نسبت به سال گذشته خبر داد و بیان داشت: بیشترین سهم صادرات استان کرمان در هفت ماهه سال جاری مربوط به پسته و مغز پسته بوده که ۲۴۸ میلیون دلار میزان صادرات استان کرمان از این محصول است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: در صادرات نانوکامپونت در هفت ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیون دلار کاهش صادرات داشتهایم.
وی به بررسی روند صادرات استان در ۱۰ سال گذشته پرداخت و اظهار کرد: در سال ۸۶ میزان صادرات استان کرمان ۷۴۶ میلیون دلار بوده و طی سه سال گذشته صادرات استان کرمان از مرز یک میلیارد عبور کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: در سال گذشته مجموع صادرات غیر نفتی کشور ۴۴ میلیارد دلار بوده و این استان از سهم ۴.۸ درصدی ۲.۲ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.
حسینی نژاد تصریح کرد: یکی از دلایل کاهش صادرات پسته در سال جاری کمبود موجودی انبارها است و متاسفانه در ایران وجود صادرکنندگان متعدد در امور صادرات پسته باعث لطمه زدن به صادرات پسته شده در حالی که آمریکا صادرات پسته خود را فقط از طریق یک شرکت انجام می دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: در سال گذشته میزان صادرات استان کرمان ۲.۲ میلیارد دلار از گمرکات استان بوده است.
وی با اشاره به آمار صادرات گمرکات استان و کشور بیان داشت: در سال گذشته صادرات از گمرکات استان کرمان یک میلیارد و ۱۷۴ میلیون دلار بوده و ۹۳۰ میلیون دلار از سایر گمرکات کشور صورت گرفته است.
حسینی نژاد با اشاره به اینکه محصولات استان کرمان متاسفانه از سایر گمرکات کشور صادر می شود تصریح کرد: بیش از یک میلیارد دلار صادرات استان از سایر گمرکات بوده و نشان دهنده این است که استان کرمان یک استان صادراتی است.
وی اظهار کرد: ۵۲۲ میلیون دلار میزان واردات استان کرمان در هفت ماه سال جاری بوده و شش درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در خصوص مشکلات صادرات استان کرمان افزود: بزرگترین مشکل صادرات کمبود و عدم کفایت مالی و بهره بالا تسهیلات بانکی است.
حسینی نژاد با اشاره به پیگیری بحث یارانه تسهیلات گفت: با توجه به کمک های اعتباری استان می توان بحث یارانه تسهیلات به صادرکنندگان را پیگیری کرد.