به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی در همایش «نیکوکاری و خیر جمعی» اظهار کرد: امروز به خیر جمعی بیش از هر چیز دیگری نیاز داریم. در گذشته خانوادهها از یکدیگر اطلاع داشتند اما در حال حاضر فقرا دیده نمیشوند و لابهلای لایههای اجتماعی پنهان شدهاند.
وی با اشاره به اینکه حاشیهنشینی، نوع جدیدی از فقر را ایجاد کرده است، گفت: باید با آسیبشناسی، گونههای فقر شدید و مطلق را شناسایی و مورد توجه قرار داده و روی آنها تمرکز کنیم به همین دلیل امروزه بیش از هر دوره دیگری به کمک خیرین، نیکوکاران و نهادهای غیردولتی نیازمند هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تنهایی در جوامع امروزه به دلیل نوع زندگی بیش از گذشته است، گفت: حرکتهای فردی و انزواگرایانه بیشتر از گذشته شده به همین دلیل باید با گسترش فرهنگ خیر جمعی، کیفیت زندگی را نیز افزایش دهیم.
ربیعی تأکید کرد: با ساماندهی خیرین و نهادهای غیردولتی فعال در این زمینه، میتوانیم نیازهای افراد را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در آمریکا ۶۲۱ میلیارد دلار در خیر جمعی هزینه میشود، اظهار داشت: این رقم در آلمان ۱۱۸ میلیارد دلار است و البته در کشور ما نیز اقداماتی انجام میشود، اما حسابداری در این زمینه نداریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد هزینه میکنیم، گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز هزینه بیمه سلامت همگانی است و در طول چهار سال گذشته حدود ۵۰۰۰ میلیارد تسهیلات ارائه دادیم و حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز بسته غذایی تهیه و در اختیار نیازمندان قرار دادیم.
ربیعی با اشاره به اینکه باید بهزیستی و مسجد را کنار یکدیگر قرار دهیم، اظهار داشت: ۸۰۰۰ خیر برای ارائه کمکهای مالی و ۴۵ هزار خیر نیز مانند وکلا، معلمان و پزشکان برای خدمات تخصصی و کمک به نیازمندان ثبتنام کردهاند و سعی میکنیم این خیرین را ساماندهی کنیم.