بیرجند- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از توزیع ۵۷ پزشک متخصص بین شهرستان های استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد دهقان صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در حال حاضر یکی از نیازهای بیمارستان ها نیروهای پزشک متخصص بوده که با توجه به افزایش افتتاح بیمارستان ها در سطح کشور و افزایش نیاز این کار سخت شده است.

وی با بیان اینکه همچنین امسال برنامه آموزشی رشته تخصصی اطفال از سه سال به چهار سال افزایش یافته است، بیان کرد: در این شرایط به مدت یک سال خروجی متخصص اطفال نخواهیم داشت از این رو امسال کمبودهایی در این رشته نیز وجود داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه در همین راستا یکی از دغدغه های اصلی دانشگاه از سال گذشته تامین نیروهای متخصص اطفال برای استان بود، عنوان داشت: در همین راستا تلاش شد تا از ظرفیت نیروهای متخصص مشغول به کار در سایر بخش ها و یا تمدید قرار داد نیروهای طرحی که در حال اتمام طرح خود هستند این کمبود جبران شود.

دغدغه نیروی تخصصی اطفال در استان به حداقل رسید

دهقان اضافه کرد: با تمهیدی که در این زمینه اندیشده شد در حال حاضر دغدغه نیروی تخصصی اطفال در استان به حداقل رسیده و غیر از دو بیمارستان تا مهر آینده مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

وی همچنین از جذب سهمیه ۵۷ نیروی پزشک متخصص برای استان در سال جاری خبر داد و گفت: کار توزیع این نیروها بین شهرستان های استان از دو هفته گذشته آغاز شده و تاکنون حضور ۵۳ نفر از این متخصصین در استان قطعی شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: از این تعداد ۹ نفر به شهرستان بیرجند، هفت نفر به شهرستان فردوس، هفت نفر به طبس، چهار نفر به نهبندان، پنج نفر به بشرویه، سه نفر به سربیشه، چهار نفر به سرایان و چهار نفر نیز به شهرستان درمیان اختصاص یافته است.

دهقان یادآور شد: تعدادی از این متخصیص به عنوان جایگزین برای پزشکان طرحی که دوره آن ها به اتمام رسیده خواهند بود و بخشی نیز سهیمه جدید برای استان هستند.

وی بیان داشت: این متخصیص در رشته های مختلف آسیب شناسی، ارتوپدی، نرولوژی، داخلی، قلب، بیهوشی، پزشکی هسته ای، جراحی عمومی، چشم، رادیولوژی، زنان، کودکان، طب اورژانس، روان پزشکی و جراحی مغز و اعصاب هستند.

کمبود متخصص بیهوشی در استان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همچنین شاخص های توزیع این نیروهای متخصص اشاره کرد و افزود: این نیروها بر اساس نظام سطح بندی ارائه خدمات وزارت بهداشت که بر اساس آمار جمعیتی، بعد مسافت و میزان بیمارپذیری تعیین می شود، توزیع شده اند.

دهقان با بیان اینکه در سال گذشته شهرستان های بزرگ موظف شدند شهرستان های کوچ مجاور خود را در بحث تامین نیرو مورد پوشش قرار دهند، عنوان داشت: این کار در سال گذشته انجام و بخشی از نیاز نیروهای متخصص در شهرستان های موچیک از این طریق تامین شد که این روند تداوم خواهد داشت.

وی با اشاره به کمبود متخصص بیهوشی در استان، عنوان کرد: این کمبود در مرکز استان بیشتر از سایر استان ها احساس می شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: همچنین در حال حاضر در  زمینه پزشکان متخصص جراحی عمومی در استان کمبود داریم.