زاهدان- این روزها حال و هوای سیستان و بلوچستان باوجود ۱۵۰۰ کیلومتر فاصله از کربلا به شدت اربعینی شده و مغناطیس زیارت اربعین شیعه وسنی را به خدمت زائران مشغول کرده است.

 خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها - جواد قنبری: داستان پیاده روی اربعین موضوعی است که این روزها فقط متعلق به شیعیان نیست و این سفر، تنها سفر شیعیان نیست و حتی فقط متعلق به مسلمانان هم نیست بلکه امروز دیگر زیارت اربعین مختص به همه آزادگان جهان است، آن چنان که امام حسین(ع) در محرم سال ۶۱ هجری قمری همه را از جمله «وهب» و «زهیر» را فراخواندند و با خودشان همراه کردند.

اما داستان دلدادگی به اهل بیت (ع) چند سالی است که در پایتخت وحدت ایران اسلامی رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است و مردمان شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان دوشادوش یکدیگر به پذیرایی از زائرین مظلوم پاکستانی اربعین می پردازند.

ورود این زائرین عزیز در چند سال اخیر حال و هوای خاصی را در استان ایجاد کرده و دشمنان وحدت مسلمین که روزگاری شرکت اهل سنت در مراسم راهپیمایی عظیم اربعین برای آن ها غیرقابل تحمل بود امروز شاهد این هستند که برادران شیعه و سنی سیستانی و بلوچستانی در کنار یکدیگر از زائران پاکستانی اربعین پذیرایی می کنند و به این خدمت خود افتخار هم می کنند.

حضور زائرین پاکستانی فرهنگ اربعین را در استان منتشر کرده است

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در زیارت اربعین دو پیام وجود دارد که یکی مبارزه با جهل است که هدف قیام امام حسین (ع) بود و دومی نجات و هدایت جامعه بشری است.

حجت‌الاسلام عیسی بزمانی افزود: زیارت اربعین، امروز ظرفیت های فراوانی را برای امت اسلامی بوجود آورده که باید از آنها به خوبی استفاده کرد.

وی با اشاره به میزبانی مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان از زائران پاکستانی افزود: در ابتدا باید از تمامی تلاش های مردمی که جهت استقبال و پذیرایی از زوار خارجی انجام شده تشکر و قدردانی کنم.

 چند سالی است که با حضور زوار عزیز خارجی در استان فرهنگ اربعین در سیستان و بلوچستان انتشار یافته است

وی ادامه داد: در واقع چند سالی است که با حضور زوار عزیز خارجی در استان فرهنگ اربعین در سیستان و بلوچستان انتشار یافته است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: از همین رو این اداره کل هم سعی کرده تا با اعزام مبلغینی که به زبان «اردو» آشنایی دارند بخشی از نیازهای دینی این زائرین گرامی را برآورده کند.

وی تصریح کرد: دنبال کردن نگاه تقریبی در این ایام با استفاده از ظرفیت مبلغان و در قالب نشست‌های اقشار تاثیرگذار و با موضوع شخصیت پیامبر گرامی اسلام(ص) از دیگر برنامه های دهه پایانی ماه صفر است.

البته صحبت کردن از وحدت شیعه و سنی در استان سیستان و بلوچستان موضوع جدیدی نیست زیرا مردمان مرزدار این استان سال ها است که برای پاسداری از این آب و خاک مردانه تاپای جان خود ایستاده اند اما نکته قابل توجه پذیرایی از زوار اربعین در استان سیستان و بلوچستان این است که از آن جایی که محل ورود این زائرین عزیز از پایانه مرزی «میرجاوه» است همه بزرگان طوایف و قبایل و همچنین مردان، زنان و جوانان اهل سنت عزیز این منطقه دوشادوش برادران اهل تشیع خود تمام تلاش خود برای پذیرایی از این میهمانان گرامی را به کار بسته اند.

راه اندازی دو موکب از سوی اهل سنت برای استقبال از زائران پاکستانی

جانشین فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به اینکه سال گذشته ۲۲ هزار و ۴۰۸ زائر پاکستانی اربعین از مرز میرجاوه وارد استان شدند پیش بینی می‌شد که امسال با افزایش ۳۰ درصدی این تعداد به ۳۰ هزار نفر برسد.

سرهنگ محمد ناظری افزود: اما با توجه به استقبال زائران عزیز طبق آخرین آمار از ابتدای آبان ماه تا کنون ۳۳ هزار و ۶۸۱ زائر حسینی از کشور پاکستان و از طریق مرز میرجاوه وارد استان سیستان و بلوچستان شدند.

وی ادامه داد: با توجه به این حجم از زوار، اهل سنت مهمان نواز استان سیستان و بلوچستان امسال به طور جدی‌تر در بحث استقبال از زوار پاکستانی ورود پیدا کرده اند به طوری که هم اینک یک موکب در منطقه «نصرت آباد» و یکی در منطقه «سفید آبه» توسط اهل سنت راه اندازی شده است.

وی گفت: البته علاوه بر راه اندازی این موکب ها برادران اهل سنت ما اعم از بزرگان طوایف و قبایل و همینطور جوانان و بسیجیان عزیز در تمام مسیر حرکت در کنار دیگر خادمین مردمی حضور فعالانه ای داشته اند.

وی با بیان اینکه سپاه سلمان سیستان و بلوچستان نیز به طور کامل آماده ارائه خدمات است، خاطر نشان کرد:  با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی کشور پاکستان به کشور عراق است میزبانی از این زائرین عزیز فرصتی مغتنم برای مردم استان است.

جانشین فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مردم و بسیجیان استان به منظور تکریم و پذیرایی از زوار حسینی همچنان در محل پایانه مرزی میرجاوه با اشتیاق مشغول خدمات رسانی به زوار هستند.

 وی با بیان اینکه انتقال زائرین در مسیر میرجاوه تا زاهدان رایگان است، خاطرنشان کرد: زوار پاکستانی بعد از استراحت در موکب «میرجاوه» به زائرسرای امام رضا(ع) منتقل می شوند.

شیعه و سنی عاشق امام حسین (ع) هستند

یکی از ریش سفیدان منطقه «تمین» شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: مسلمانان اعم از شیعه و سنی عاشق امام حسین(ع) و اهل البیت(ع) هستند و هیچ کسی نمی تواند این موضوع را انکار کند.

وی افزود: از ابتدای ورود زائرین پاکستانی به خاک کشور عزیزمان ایران عشایر، اقوام و طوایف منطقه در پایانه مرزی میرجاوه حضور دارند.

وی ادامه داد: از همین رو از همان روزهای ابتدایی تاکنون برادران شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان به خدمات رسانی به زائران پاکستانی اربعین می پردازند و در این مسیر از جیب خود نیز هزینه می کنند.

وی با بیان اینکه همه مردم شیعه و سنی استان خدمت به زائران پاکستانی را وظیفه خود می دانند، خاطر نشان کرد: آمریکا، اسرائیل و مزدوران آن ها به دنبال ایجاد اختلاف در بین اقوام، طوایف و مذاهب اسلامی است اما آنان باید بدانند که هیچ اختلافی بین ما وجود ندارد.

حضور شیعه و سنی در نقطه صفر مرزی و خدمت رسانی به زائران پاکستانی پیام وحدت، انسجام، دوستی و حمایت از ولایت فقیه را به گوش جهانیان می رساند

این معتمد اهل سنت تصریح کرد: حضور شیعه و سنی در نقطه صفر مرزی و خدمت رسانی به زائران پاکستانی پیام وحدت، انسجام، دوستی و حمایت از ولایت فقیه را به گوش جهانیان می رساند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در حاشیه بازدید از روند خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی در مرز میرجاوه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همدلی و انسجام مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان در پذیرایی از زائران پاکستانی اربعین بی‌نظیر است.

سردار نعمان غلامی افزود: روند خدمت‌رسانی مردم سیستان و بلوچستان به زائران پاکستانی اعم از شیعه و سنی چیزی جز عشق و دلدادگی مردم به اهل بیت(ع) نیست.

انسجام مردم شیعه سنی سیستان و بلوچستان در پذیرایی از زائران پاکستانی بی‌نظیر است

 وی با تاکید بر اینکه این مردم در عمل نشان دادند که دلدادگی به اهل بیت(ع) قومیت نمی‌شناسد، ادامه داد: هم مرز بودن سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان یک نعمت است چرا که توفیق و افتخار میزبانی و پذیرایی از زائران پاکستانی اربعین حسینی را نصیب مردم این استان کرده است.

وی خاطر نشان کرد: امروز ما در این استان شاهد یک اقدام فرهنگی بزرگ هستیم که مردم عاشقانه و با جان و دل پای کار خدمت‌رسانی به زائران امام حسین(ع) هستند.

در مجموع آن چیزی که واضح است این است که مغناطیس زیارت اربعین این روزها دیگر دین و مذهب و قومیت نمی شناسد و حالا دیگر جاذبه آن از مرزهای اسلام هم فراتر رفته و همه آزادگان جهان را به خود جذب می کند.