به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به کربلا، نجف گام اول است، برای مدد خواستن و لبیک به اباالحسن و حرکت سوگوارانه به سوی حسین بن علی(ع).
باب القبله مملو از جمعیت است؛ آن هایی که برای دیدار با امام شان به عراق آمده اند؛ از کشورهای مختلف ایران، لبنان، پاکستان، مالزی، بحرین و بسیاری از کشورهای آفریقایی. این جا زبان مشترک، فقط یاحیدر است و یا حسین، و اشک که لحظه ای متوقف نمی شود.
در مقابل باب القبله از حجم جمعیت لحظه ای کاسته نمی شود؛ در گوشه و کنار گروهی به عبادت مشغول اند و عده بسیاری هم تلاش می کنند خود را به محوطه داخلی بارگاه برسانند؛ ورودی ها از بسیاری جمعیت تکان نمی خورد و سیل خروشان سیاه پوشان اینجا متوقف می شود.
جماعتی که پیش از دیدار با امام حسین می خواهند بار دیگر با امام علی (ع) بیعت کنند و بعد رهسپار کربلا شوند.
و راه، زائران را فرا می خواند؛ ۱۴۵۲ عمود که فاصله هرکدامشان ۵۰ متر است.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در هر شیفت کاری ۴۰۰ نیروی داوطلب در نجف به زائران اربعین خدمات رسانی می کنند، به خبرنگار مهر، گفت: نیروهای ما از ۲۵ روز قبل در نجف و کربلا حضور دارند و خدمات رسانی تا ۵ روز بعد از اربعین ادامه دارد.
در میان جمعیت سیاه پوش گریان، پوشش خاص زرد رنگ، نیروهای داوطلب را آشکار می کنند؛ از جمع کردن زباله ها تا تهیه غذای زائران و حتی واکس زدن به کفش ها.
پیرمردی که سفیدی موها، بارزترین ویژگی اوست و با وسواس خاص خود، کفش های زائران را واکس می زند، می گوید: هنوز فرصت زیارت پیدا نکرده ام، اما خدمت به زائران برایم از زیارت هم شیرین تر است.
خیل جمعیت لحظه به لحظه به سمت کربلا رهسپار می شوند اما ایوان نجف لحظه ای خالی نمی شود.
یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران ادامه می دهد: نیروهای ما در حوزه هایی فعالیت دارند که به ما ماموریت داده شده است. این همکاری به صورت کاملا هماهنگ با اسیولان عراقی صورت می گیرد.
وی درباره تعداد دقیق نیروهای داوطلب شهرداری می گوید: ۱۲۳۰ نفر نیرو در کربلا و نجف مشغول خدمات رسانی به زائرا هستند. ۹۰ نفر نیز در کوفه مستقر شده اند که با هماهنگی مسئولان عراقی فعالیت می کنند.
یزدانی درباره خدمات رسانی در مرزها نیز می گوید: نیروهای شهرداری تا ۲۲ آبان در مرزها حضور دارند که بیشترین آن ها مربوط به مرز مهران با ۴۴۰ نیرو است.
در جاده نجف به کربلا موکبها بی دریغ مهربانی هدیه می کنند. در دو سوی مسیر، سوگواران در میان سوگواران، به سمت حسین بن علی رهسپار هستند و گرمای هوا، "عطش" را غم گنانه تکرار می کند... العطش
اینجا همه موکب ها، آب هدیه می برند؛ آب که از حسین و یارانش دریغ شده بود.
و هر چه به کربلا نزدیک تر می شویم، عطش بیشتر زبانه می کشد و نوشیدن آب با اشک، همراه می شود.
کربلا منتظر ماست
یک روز به اربعین مانده است اما کربلا در آغوش اشک ها و فریادهای مظلوم حسین و عطشان عطشان زائران قرار گرفته است.
تاریکی هوا کوچه به کوچه کربلا را تسخیر می کند، و هر چه هوا تاریک تر می شود، بر حجم ناله ها می افزاید. این جماعت شرمگین تاریخ هستند. شرمگین ظلمی که به پاکترین انسان شده است؛ اینجا کربلاست؛ جایی که تاریخ و انسان را شرمسار خود ساخته است.