بشیر محمدجاسم در پاسخ به خبرنگار مهر درباره وضعیت زوار ایرانی حاضر در کربلا گفت: ما همه تلاشمان را برای خدمت رسانی به زوار اربعین انجام دادهایم و امید داریم که زوار نیز بتوانند بهره معنوی لازم را از این رخداد ببرند.
بشیر محمدجاسم افزود: امیدواریم روزی برسد که بتوانیم پذیرای افراد بیشتری از سرتاسر جهان باشیم و همه مردم ایران نیز بتوانند به کربلا سفر کنند اما در حال حاضر امکانات ما کافی نیست و از دولت ایران میخواهیم که در نحوه اعزام زائران به مراسم اربعین، تمهیدات بهتری بیاندیشد.
وی افزود: بسیاری از زوار ایرانی با کولهها و ساکهای بزرگ به سفر میآیند و از آنجایی که در شلوغیهای شهر جای کافی برای نگهداری آنها نیست، باعث مشکلاتی شده است.
بشیر محمد جاسم تصریح کرد: پیشنهاد ما به زوار این است که وسایل کمتری با خود برای سفر اربعین بیاورند و زمان کمتری نیز برای زیارت در عراق بمانند تا زوار بتوانند بهره بیشتری از این سفر معنوی ببرند.
وی در پاسخی به سؤالی دربارهٔ مشکلات زوار ایرانی که با زبان عربی آشنایی ندارند نیز گفت: در حال حاضر سعی کردهایم در همه تابلوهای نزدیک به حرم و حتی در بلندگوهای عتبه نیز از زبان فارسی استفاده کنیم. همچین بسیاری از خدام عتبات با زبان فارسی آشنایی دارند و وظیفه خدمترسای به زوار را برعهده دارند.
محمدجاسم افزود: بروشورهای راهنمایی و کتابهای ادعیه به زبان فارسی برای استفاده زائران آماده کردهایم و در تلاش هستیم امکانات بیشتری را فراهم کنیم.
وی همچنین با اشاره به آنکه نباید برنامهریزیهای مراسم اربعین پس از پایان آن، به پایان برسد تصریح کرد: درصدد هستیم همایشهایی بدین منظور برقرار کنیم و اذهان را به سمت برگزاری بهتر این مراسم سوق دهیم.
قائم مقام تولیت عباسیه در پاسخ به سؤالی دربارهٔ بهبود وضعیت بهداشتی و نظافت نیز گفت: خوشبختانه هر سال علاوه بر نیروی خدمات و نظافت که ما داریم، نیروی داوطلب نیز اضافه میشود و امسال نیز هزاران نفر در امر نظافت کمک کردند.
پخش بیش از ۲۵ تن کیسه زباله در میان مواکب عزاداری
بشیر محمدجاسم با بیان اینکه، امسال هزاران نفر در امر بهداشت دخیل بودند، افزود: علاوه بر پیامهای بهداشتی که به دستاندرکاران هیئتها دادهشد، ۲۵ تن کیسه زباله نیز بین مواکب پخش شد.
وی در پاسخ به برخی از عزاداریهایی که با روح تشیع واقعی سازگار نیست گفت: فرقی که بین مراسمهای عاشورا و اربعین است، در تعداد هیئتها و نحوه ورود آنها به عتبات و بینالحرمین است. در روز عاشورا عزاداران در قالب یک دسته به حرم میآیند اما در ایام اربعین در روزهای مختلف و در قالب دستههای متعدد ورود و خروج میکنند.
محمدجاسم با بیان اینکه ما هم انتقاداتی به برخی از انواع عزاداریها که در شأن زیارت امام حسین نیست داریم، افزود: در جلسهای که قبل از اربعین با حضور مسئولان برگزار شد، نکاتی که داشتیم را انتقال دادیم. با این حال ما نمیتوانیم جلوی هیئتهایی که رفتارهایی هنجارشکن انجام میدهند را بگیریم.