نگاه جهانی به معلولیت بیش از تمرکز بر مشکلات فیزیکی و انطباق انفرادی ، به تعاملات و کنش های فرد دارای معلولیت در مداخلات اجتماعی متمرکز است و ما نیز باید استانداردهای نخبگی معلولان را با توجه به توانایی و شرایط آنان تعیین کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مدیرعامل انجمن نخبگان معلول افزود: امروزه جامعه توسعه یافته با وضعیت آسیب پذیر ترین اقشار ارزیابی می شود .

محمود علی محمدی خاطر نشان کرد: نخبگان معلول براساس برجستگی های خاص به 3 گروه هنرمندان ، معلولان دارای تحصیلات دانشگاهی و قهرمانان تقسیم می شوند .

وی افزود: هم اکنون سازمان بهزیستی خدمات مناسبی را در اراتباط با هزینه تحصیل حدود 7 هزار دانشجوی معلول در دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد پرداخت می کند که به طور متوسط سالیانه هر دانشجوی معلول 350 هزار تومان برای هر دانشجوی معلول هزینه در بردارد.

علی محمدی افزود: انجمن نخبگان معلول نیز در کنار بهزیستی برای نخبگان دانشگاهی تسهیلاتی ارائه می کند.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس قانون باید یک درصد از بودجه تمامی دستگاه ها به ورزش اختصاص یابد که هر دستگاه نیز باید 30 درصد این بودجه را در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار دهد.

مدیرعامل انجمن نخبگان معلول گفت: هم اکنون وزارت آموزش پرورش و وزارت علوم از این قانون متثنی هستند و تمامی اعتبارات مربوط به ورزش در آن وزارتخانه ها هزینه می شود در حالی که سازمان بهزیستی از این قانون مستثنی نشده است و باید 30 درصد از اعتبارات ورزش خود را در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار دهد.

وی با بیان اینکه ورزش معلولان به عنوان یک شاخصه حقوق بشر باید مورد توجه قرار بگیرد افزود: به ورزش به عنوان یکی از راههای توانبخشی نگاه می شود و جایگاه خاصی در توانبخشی معلولان دارد بنابراین باید ملاحضات بیشتری در ارتباط با ورزش معلولان به کارگرفته می شود .

علی محمدی با انتقاد از تفاوت در برخورد با قهرمانان معلول و عادی افزود: فدراسیونهای ورزشی به مدال آوران ماهیانه مبلغی را به عنوان جوایز پرداخت می کند در حالیکه این مبالغ برای ورزشکاران معلول مدال آور بسیار کمتر است و احساس تبعیض وجود دارد .

وی گفت: با وجود تمام تنگناهای سازمان تربیت بدنی باید به گونه ای مدیریت شود که احساس تبعیض در میان ورزشکاران معلول و سایرین احساس نشود .

مدیرعامل انجمن نخبگان معلول خاطرنشان کرد : همچنین در ارزیابی آزمون هنری معلولان هنرمند و برپایی نمایشگاه در سایر کشورها مشکلاتی وجود دارد .

وی تصریح کرد: متولی ثابتی برای آثار هنری معلولان وجود ندارد بنابراین باید شاخصه های هنرمندان معلول تعیین و شیوه ارتباط معلولان هنرمند با دستگاههای متولی تسهیل شود .

علی محمدی گفت: مکاتباتی با با بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته است تا تسهیلات بیشتری در اختیار معلولان نخبه قرار گرفته شود.