به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین همایش «وقف و رسانه»، ظهر سه شنبه در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان برگزار شد.
در این نشست که مدیر کل اوقاف گلستان و مدیر کل صدا و سیما استان و معاونان آن ها حضور داشتند، از رسانه هایی که در زمینه وقف فعالیت می کردند، تقدیر شد.
از امروز (۲۳ آبان) به مدت هفت روز، «هفته وقف» نامگذاری شده است که براساس آن، برنامههای عمرانی، فرهنگی و غیره از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه و ادارات اوقاف در سراسر کشور برگزار میشود.
سابقه وقف در کشورمان به پیش از ورود دین مبین اسلام می رسد و مردمان این سرزمین از دیرباز با توجه به اهمیّت وقف دارایی خود را در راه خدا وقف می کردند، ولی پس از ورود اسلام به کشورمان، نهاد وقف نیز هم چون نهادهای دیگر تحولی دگرباره یافت و با مبانی و انگاره های اسلامی آمیخته شد.
این نهاد پرخیر و برکت در جهت تقویت باورهای اسلامی قرار می گیرد، به طوری که نه تنها در هر شهر و دیاری بلکه در هر کوی و برزنی مساجد، حسینیه ها، تکایا و حوزه های علمیه و مانند آن برای تبلیغ مکتب اسلام و آیین تشیّع وقف شده است.
در این همایش، حجت الاسلام سیف الله سهرابی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان، اظهار کرد: این نشست برای ارائه گزارشی از برنامه های اداره اوقاف در خصوص هفته وقف و قدردانی از اصحاب رسانه برگزار می شود.
سهرابی با بیان این که شروع هفته وقف با رسانه و مطبوعات است، بیان کرد: این عمل مهم بودن کار رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی وقف را نشان می دهد.
وی افزود: اداره اوقاف سه برنامه را دستور کار خود دارد، یکی وقف و موقوفات است که در حقیقت متولی آن ولی فقیه است که نمایندگانی در سراسر استان دارند و برخی اختیارات به نمایندگان آن ها داده می شود.
سهرابی تصریح کرد: دومین برنامه، امامزاده ها هستند، ما در سطح استان ۱۲۰ امامزاده داریم که برخی شاخص و برخی در نقاطی قرار دارند که دسترسی مردم به آن ها کم است.
وی ادامه داد: در زمینه این امامزادگان تلاش می شود تا امکانات آن ها را به روزرسانی شود و ارتباط مردم با آن ها برقرار و کارهای فرهنگی در آن جا صورت گیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان عنوان کرد: سومین وظیفه اوقاف، اجرا و برگزاری کارهای فرهنگی از جمله، مسابقات فرهنگی و قرآنی، حفظ و آموزش قرآن، اعزام مبلغ، احیای موقوفات و غیره است که در طول سال برگزار می شود.
اداره اوقاف و امور خیریه گلستان با کمبود نیرو روبرو است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با بیان این که ما اقدامات سنگینی را بدون امکانات انجام می دهیم، اظهار کرد: ما در استان با کمبود نیرو مؤاجه هستیم و کمتر از ۶۰ درصد نسبت به آن چه که باید، نیرو داریم و در برخی از استان ها نیز مرکزی نداریم.
وی ادامه داد: موقوفات دارای تشکیلاتی است، دو معاونت و دو رئیس اداره دارد، معاون بهره وری و اقتصادی در زمینه اجرای پروژه های در سطح استان چه در زمینه موقوفات و چه در زمینه امامزادگان فعالیت می کند.
سهرابی با بیان این که بنیاد توسعه در در سراسر کشور دایر است و به همراه معاونت بهره وری اقداماتی انجام می دهد، تأکید کرد: یک از اقدامات ما احیاء موقوفاتی است که قابل استفاده نیست، بیش از ۱۰۰ مکان فرسوده در استان داریم که ۱۰ تا از آن ها با هماهنگی سازمان به صورتی که قابل استفاده شود عملیاتی می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان تصریح کرد: برای احیاء این اماکن، نیاز به سرمایه گذاری داریم که برخی از در حال ساخته شدن است و برخی امسال به بهره برداری می رسد.
۴۷ بقعه در گلستان دارای طرح جامع است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان اظهار کرد: دو طرح جامع و طرح تیپ در خصوص امامزادگان وجود دارد که در طرح تیپ کارهای روزمره بقعه امامزاده انجام می گیرد.
وی ادامه داد: در استان ۴۷ امامزاده طرح جامع دارند که با توجه به مساحت و امکانات، اقداماتی از قبیل نمایشگاه، ساخت مجتمع و غیره در آن جا انجام می شود.
سهرابی گفت: ۵۲ پروژه عمرانی در بقعه ها از قبیل ساخت و ساز و تعمیر در دست اقدام است و سه پروژه سنگین تا پایان سال اجرا می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان تأکید کرد: ۳۱ سرویس بهداشتی نیز در محوطه امامزادگان احداث و تکمیل می شود و کار سرویس بهداشتی امامزاده یحیی بن زید با بیش از ۶۰۰ متر مربع و ۷۰ چشمه به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: اجرای این طرح نیز اگر مسئولان مانعی ایجاد نکنند در امامزاده عبدالله گرگان با زیربنای ۵۰۰ متر انجام خواهد شد.
سهرابی اذعان کرد: ۴۵ درصد موقوفات استان غیرمتصرفی است و هزینه کرد آن بر عهده متولی آن است و اوقاف بر کار آن ها نظارت می کند.
وی با بیان این که اخذ سند برای موقوفات لازم است، افزود: حدود ۱۵۰۰ سند برای رقبه به مساحت هشت میلیون متر مربع اخذ شده است.
سهرابی خاطر نشان کرد: حدود دو هزار و ۵۰۰ سند مربوط به موقوفات بنیاد علوی که سند آن ها تا سال آینده اخذ می شود.
مطالبات اداره موقوفات گلستان مربوط به دستگاه های دولتی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان اظهار کرد: بیشترین مطالبات اداره اوقاف استان از دستگاه های دولتی چون، دانشگاه ها، مدارس، سپاه، نیروی انتظامی، استانداری، خانه بهداشت و غیره است که با آن ها نشست برگزار کردیم ولی تاکنون مبلغی پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: در راستای اقدامات فرهنگی اعزام ۵۰ مُبَلغ در ماه صفر، اجرای برنامه آرامش بهاری، برنامه های قرآنی و غیره صورت می گیرد که با پشتوانه این کارهای فرهنگی امسال دو شرکت کننده گلستانی در مسابقات کشوری حائز رتبه شدند.
سهرابی به برنامه «انجمن یاوران وقف» نیز گریزی زد و توضیح داد: در این راستا با اصناف و اتحادیه ها، هیئت امنای مساجد و غیره هر یک به صورت جداگانه نشست داشتیم و انجام یاوران وقف را تشکیل دادیم در زمینه رسانه نیز باید این انجمن تشکیل شود تا آن ها دستگیر ما در این زمینه باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با بیان این که ۴۶، وقف جدید در سال ۹۶ صورت گرفته است، ادامه داد: باید حوزه وقف در استان را گسترده تر کرد و واقفان به محیط زیست، بهداشت و درمان و غیره وارد شوند.
در پایان مراسم از رسانه هایی که در زمینه وقف فعالیت می کنند، قدردانی شد.