به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمد علی سلامی با اشاره به اینکه در گذشته مشکلات بازرگانی در پنبه زیاد بوده امیدواریم با پیگیریهایی که انجام شده شرایط برای توسعه کشت پنبه که میتواند در تناوب زراعی استان قرار گیرد توسعه یافته و استقبال کشاورزان بیشتر شود.
وی افزود: پنبه به عنوان یک گیاه صنعتی و مقاوم به شوری آب، محصول بسیار خوبی است که باتناوب زراعی باعث کنترل علفهای هرز سمج نیز میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت پنبه در بخش جعفرآباد صورت میگیرد، دلیل آن هم اراضی با بازدهی خوب و کیفیت مناسب منابع آبی و خاکی این منطقه است و پس از جعفرآباد، در زمینه کشت پنبه، حومه شهر قنوات و قمرود با میزان کمتر کشت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه برداشت محصول در مناطق مختلف بر اساس استعداد و پتانسیل منطقه متغیر است، بیان داشت: میانگین وزنی برداشت پنبه در استان قم ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است ولی تا بیش از ۵ تن در هکتار نیز در مزارعی که امسال با بذور اصلاح شده کشت شدهاند نیز برداشت خواهیم داشت.
سلامی در ادامه سخنان خود، گفت: از مهمترین روشهای آبیاری برای پنبه، روش آبیاری میکرو یا آبیاری با نوارهای تیپ است که میتواند مصرف آب را به نصف میزان فعلی کاهش دهد که در سال جاری در حدود ۸۰ هکتار از اراضی زیر کشت پنبه آبیاری با نوار تیپ را اجرا کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه ترویج و توسعه روشهای نوین آبیاری از مهمترین برنامههای در دست اقدام است، تصریح کرد: هدف ما از ترویج و توسعه روشهای نوین آبیاری صرفا صرفه جویی در منابع آبی نیست، بلکه مدیریت آبیاری و تغذیه گیاهی نیز مدنظر است تا بر این اساس نیاز غذایی گیاه را تأمین و تولید را افزایش دهیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: همین روش میتواند راندمان مصرف کود را بالا ببرد که در نتیجه آن مصرف کود کاهش پیدا میکند چرا که در آبیاری سنتی کود بیشتری مصرف میشود و این موضوع میتواند تبعات زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.
وی تصریح کرد: با اجرای این طرح میتوان شاهد نتایج مثبتی در افزایش عملکرد و کیفیت محصول بود و نتیجه این طرح به رفع مسائل زیست محیطی و ایجاد کشاورزی پایدار منجر میشود.
سلامی خاطرنشان کرد: دولت برای هر هکتار آبیاری به روش میکرو، ۷ میلیون تومان از محل ردیف کمکهای فنی اعتباری کمک بلاعوض در نظر گرفته است و کشاورزانی که شرایط آنها فراهم باشد این تسهیلات را دریافت میکنند.
وی گفت: کشاورزان میتوانند به تناوب از این سیستم آبیاری در دورههای کشت به درستی استفاده کنند و کشتهای متوالی پنبه و دیگر محصولات را داشته باشند.