به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت؛ حسنوند با اشاره به اینکه مدیر عامل شرکت توتال از احتمال بازنگری در قرارداد توتال با ایران به دلایل حقوقی و تغییر رژیم تحریم ها خبر داده است، اظهار داشت: در مصاحبه های قبل و بعد از انعقاد قرارداد توتال به وزارت نفت هشدارهای لازم داده شد و تاکید داشتیم که در قرارداد تحریم ها موضوع فوری در نظر گرفته نشود، البته چنین اتفاقی رخ داده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با این حال شرکت توتال اعلام می کند که خود را با سیاست های آمریکا تنظیم می کند و اگر بخواهد از قرارداد خارج شود زودتر این کار را انجام می دهد تا خسارت کمتری را پرداخت کند.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: اگر چنین اتفاقی رخ دهد در واقع به قوانین حقوقی و قراردادهای بین المللی بی اعتنایی شده است و می تواند شروعی برای بی توجهی به تمام قراردادهای بین المللی باشد و در ضمن به اعتبار شرکت توتال نیز خدشه وارد می شود.
وی تاکید کرد: این اقدام در واقع نشان دهنده بی اعتباری شرکت توتال است که می خواهد به دلیل سودجویی و تامین منافع خود در برخی از کشورها، قرارداد بین المللی را برهم بزند.
توتال انگیزه ای برای اجرای قرارداد ندارد
این نماینده مجلس بیان داشت: پیش ازاین اعلام کردیم که ایران باید پیش قدم شود و با طرح شکایت در مجامع بین المللی و داخلی، نسبت به دریافت خسارت ها قدام کند اما وزارت نفت تا امروز مسامحه کاری می کند تا مشخص شود توتال تصمیم قطعی گرفته یا نه.
حسنوند در ادامه با اشاره به رفتارهای شرکت توتال اظهار داشت: رفتارهای این شرکت نشان می دهد که انگیزه و رقبتی برای اجرای قرار دادن ندارد و باید وزیر نفت در این باره پاسخگو باشد. با این حساب هفته آینده وزیر نفت با حضور در نشست کمیسیون انرژی در خصوص میزان پیشرفت قرارداد توتال و احتمال انصراف و اقدامات حقوقی توضیحاتی ارائه می کند.