نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به محاصره غذایی ۱۷ میلیون یمنی و بحران انسانی در این کشور گفت: متاسفانه عربستان در مجامع بین‌المللی پول خرج کرده و یارگیری می‌کند.

کمال دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شدت یافتن بحران انسانی در یمن به دلیل محاصره غذایی و دارویی و تداوم حملات سعودی‌ها، اظهار داشت: مسئله یمن مصداق بارز اشتباه محاسباتی عربستان سعودی است که این کشور مسلمان را مورد هجوم قرار داد و برای این کار عده‌ای را تحت عنوان «ائتلاف» با خودش همراه کرد.

وی افزود: البته مدتی پس از آغاز این حملات، آرام‌آرام برخی‌ها از این ائتلاف خارج شده و متوجه شدند که اشتباه کرده‌اند و باید خودشان را کنار بکشند. اخیراً هم در کنگره آمریکا این بحث مطرح است که به نوعی پشتیبانی آمریکا از دولت عربستان در ماجرای یمن را منتفی کنند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه یک فاجعه انسانی در یمن در حال رخ دادن است، خاطرنشان کرد: حدود ۱۷ میلیون نفر از مردم بیگناه یمن شامل مرد، زن، پیر، جوان و کودک در بدترین شرایط و در گرسنگی و قحطی محاصره شده‌اند و دولت عربستان مسئول این وضعیت است.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: سعودی‌ها در بمباران کشور یمن، به مجالس عزا و عروسی و بیمارستان و مدرسه نیز رحم نمی‌کنند و مرتکب جنایت جنگی شده‌اند.

وی با بیان اینکه سعودی‌ها دیر یا زود متوجه این واقعیت خواهند شد که با زور سلاح نمی‌توانند مقاومت مردم یمن را بشکنند، اظهار داشت: تنها راه حل و فصل بحران یمن، پایان حملات نظامی و مداخله سعودی‌ها و گفتگوهای سیاسی میان گروه‌های یمنی است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره سکوت و انفعال مجامع حقوق بشری و سازمان ملل متحد در قبال بحران یمن، تأکید کرد: این مجامع تحت تأثیر رژیم ایالات متحده آمریکا هستند، چرا که آمریکا از عربستان سعودی پشتیبانی و حمایت می‌کند و این حمایت را از روز اول بحران داشته است.

دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: در حال حاضر به قدری این بحران عمیق شده و افکار عمومی جهان متأثر شده است که دیر یا زود اینها باید از این جنایت دست بکشند.

وی با تأکید بر ضرورت پیگیری جنایات جنگی عربستان سعودی در دیوان بین‌المللی کیفری توسط یمنی‌ها، درباره اقدامات ضروری قابل انجام از سوی دولت ایران گفت: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی تاکنون درباره بحران یمن، این مسئله را در سطح منطقه و بین‌المللی پیگیری کرده و افکار عمومی را متوجه این بحران کرده است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره مطرح کردن درخواست نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی یا شورای امنیت سازمان ملل از سوی جمهوری اسلامی برای رسیدگی فوری به بحران یمن، تصریح کرد: این درخواست‌ها پیش از این نیز انجام شده، اما عربستان سعودی متأسفانه قطعاً سعی می‌کند در اتحادیه عرب پول خرج کرده و یارگیری کند، اما به جهت اینکه خود آمریکا نیز به نوعی در این ائتلاف ضدیمنی مشارکت دارد، اجازه تشکیل چنین نشست‌هایی را در سطح بین‌المللی نمی‌دهد.