اردبیل – با حلول ماه ربیع‌الاول مساجد اردبیل حال و هوایی دیگر گرفته و با اتمام حزن و اندوه ماه‌های محرم و صفر، پرچم‌ها و طشت‌های عزاداری طی آیینی از مساجد جمع‌آوری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در روایات متعدد از ماه ربیع‌الاول به عنوان بهار ماه‌ها یاد شده چراکه به نقل از منابع تاریخی روز هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه بوده و به دلیل مولودهای با برکتی که در آن واقع شده بسیار مبارک و میمون است.

با اتمام ماه صفر مساجد، تکایا و حسینیه‌ها نیز حال و هوای دیگری به خود گرفته و پرچم‌های عزاداری جمع‌آوری شده است.

از سویی اهالی اردبیل مطابق رسمی چند صدساله در ابتدای ماه محرم مراسم طشت گذاری را به اجرا درمی‌آورند و طشت‌های عزاداری که نمادی از تشنگی و مظلومیت امام حسین (ع) است در آخرین روز ماه صفر از مساجد جمع‌آوری می‌شود.

در تأکید به اهمیت ماه ربیع‌الاول مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به خبرنگار مهر گفت: ماه صفر به ماه غم و اندوه اهل‌بیت (ع) شناخته می‌شود و اوج مصیبت این ماه در دهه سوم آن است.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده تصریح کرد: دهه سوم با اربعین شروع شده و به ایام رحلت حضرت ختمی‌مرتبت محمد مصطفی (ص) و شهادت سبط اکبرش، حضرت امام حسن مجتبی (ع) و غروب خورشید طوس، حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) ختم می‌شود.

وی افزود: در ماه ربیع‌الاول میلاد رسول خدا (ص) که رحمة للعالمین است، واقع شده است و می‌توان ادعا کرد از اول آفرینش زمین رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است؛ زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمت‌های الهی مانند برتری رسول خدا بر سایر مخلوقات است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تصریح کرد: ماه ربیع‌الاول گرچه آغاز آن آمیخته با خاطره غم‌انگیز و اندوه‌بار شهادت امام حسن عسکری(ع) است، ولی از آن جا که میلاد مبارک حضرت ختمی مرتبت رسول گرامی اسلام(ص) مطابق روایت معروف، در هفدهم این ماه و طبق روایت غیرمعروف، در دوازدهم آن واقع شده و میلاد حضرت صادق(ع) نیز در هفدهم این ماه است، ماه شادی و جشن و سرور است.

ستوده تأکید کرد: از آن جا که هجرت پیامبر اکرم(ص) که سرچشمه دگرگونی عمیق در جهان اسلام و عزت و شوکت مسلمان شد، و همچنین داستان «لیلة المبیت» در این ماه واقع گردیده، در مجموع از ماه‌های بسیار پربرکت است، که سزاوار است، همه علاقه‌مندان مکتب اهل‌بیت(ع) آن را ارج نهاده و گرامی بدارند.

ضرورت پرهیز مردم از خرافات

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همچنین به یکی از رسم‌های رایج در بین مردم اشاره و تصریح کرد: عمل کوبیدن در مساجد که توسط مردم در شب اول ماه ربیع‌الاول رواج یافته خرافه بوده و تمسک به اموری که مستند و مدرک معتبر روایی و دینی ندارند از جمله اموری است که موجب انحراف دین می‌شود.

وی متذکر شد:  عمل خرافی که در دین وارد نشده باشد و با عنوان دین انجام شود، نه تنها ثوابی ندارد، بلکه گناه است. دق‌الباب مساجد در شب اول ربیع‌الاول از جمله این امور است و سند روایی ندارد.

ستوده تأکید کرد: چند سالی است که در پایان ماه صفر مراسمی در برخی شهرها باب شده که در ظاهر مانند بسیاری از خرافات دیگر عملی نیکو وانمود می‌شود، اما هنگامی که در آن اندیشیده می‌شود نتیجه به آنجا می‌رسد که با خرافه و بدعت مواجه هستیم.

وی افزود: ضروری است شهروندان  از چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب گردد به جد پرهیز کنند.