شفت-جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال شهرستان شفت درحالی برگزار شد که مسئولان بر ضرورت درنظر گرفتن ملاحظات منابع طبیعی در اجرای طرح هادی تأکید و خواستار اجرای صحیح قانون شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان درجلسه شورای  حفظ حقوق بیت المال شفت که بعدازظهر پنج شنبه در سالن میرزای شفتی فرمانداری شهرستان شفت برگزار شد، اظهار کرد: بخش اعظم جنگل های هیرکانی در استان گیلان وجود دارد که نه تنها به گیلان و ایران بلکه متعلق به جهان است.

وی با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی و جنگلی از دغدغه های مقام معظم رهبری است، گفت: ضمن حفظ منابع طبیعی مردم باید از مزایای آن بهره مند شوند.

محسن یوسف پور همچنین با بیان اینکه توسعه باید پایدار باشد نه زود گذر، خاطرنشان کرد: برخی از افراد سودجو عرصه ها را تصرف کرده اند.

وی با اشاره به وجود برخی از مشکلات اجتماعی در سطح جامعه، تصریح کرد: مردم نباید از خدمات محروم شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان  در ادامه یادآورشد: در زمینه اجرای طرح هادی نیز این طرح ها در قلب جنگل ها کارایی ندارند و بارها در این باره با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان مذاکره شده است.

یوسف پور با تأکید براینکه ملاحظات منابع طبیعی باید در طرح هادی منظور شود، افزود: فرهنگ سازی قاچاق چوب را کاهش می دهد.

به گفته این مسئول اجرای طرح شناسنامه دار کردن اره موتوری ها در شهرستان شفت نسبت به دیگر شهرستان ها به شکل مطلوبی اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از  راه های جنگلی در گذشته برای بهره برداری از چوب بوده است، گفت: با توجه به عدم بهره برداری از جنگل های طبیعی به این راه ها نیاز نیست و باید آن دسته از راه ها را که مردم از آن استفاده نمی کنند مسدود کرد تا از آن برای قاجاق استفاده نشود.

لزوم برنامه ای همه جانبه برای حفظ انفال و حقوق بیت المال

فرماندار شفت نیز در ادامه این جلسه با بیان رعایت قانون و حفظ حرمت ها در پیشبرد امور الزامی است، اظهار کرد: نباید قانون را به نفع خود تفسیر کنیم.

محمدرضا محسنی با اشاره به اینکه آتش سوزی و آفت های گیاهی جنگل و منابع طبیعی را تهدید می کند، افزود : حفظ انفال و حقوق بیت المال نیازمند برنامه ای همه جانبه، صحیح و مدون است.

وی با بیان اینکه حفظ جنگل ها به معنای قرار دادن این ثروت در ویترین نیست، گفت: باید در حفظ و بهره برداری از منابع طبیعی اولویت ها مشخص  شود.

فرماندار شفت به لزوم احداث راه ارتباطی ملاسرا-شفت-زنجان اشاره وخاطرنشان کرد : اگر در بحران و موارد خاص محور خروجی گیلان از سمت امام زاده هاشم مسدود شود در حوزه پدافند نیازمند راهی امن و جایگزین برای مردم استان است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه به وحدت رویه در امور و اجرای یکسان قانون تاکید کرد و گفت : تفاوتی در شرح وظایف سازمانی منابع طبیعی و محیط زیست در گیلان و زنجان وجود ندارد و این موضوع نباید مورد ماجرایی و القای بی توجهی مسوولان شهرستان شفت در جامعه شود.

نصب دوربین برای پیشگیری از قاچاق چوب

محسنی با اشاره به اینکه بازگشایی جاده ییلاقی بین شهرستان های شفت و طارم در حاشیه پیگیری پروژه اصلی می تواند به رونق تولیدات دامی و کشاورزی در این شهرستان ها کمک کند، یادآورشد: بر اساس قانون پروژه های عمرانی باید پیوست زیست محیطی داشته باشند.

وی با بیان اینکه با بازگشایی یک رشته راه عشایری در روستای سلمرز بخش احمدسرگوراب فاصله بارگاه ملکوتی امامزادگان ابراهیم و اسحاق(ع) در آن مسیر  از ۲۵ کیلومتر به پنج کیلومتر کاهش یافته است، افزود : با نصب دوربین و تمهیدات لازم از قاچاق چوب در این محور جلوگیری می شود.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه برداشت های غیر اصولی از معادن شن در سال های گذشته اکنون سبب ایجاد مشکل برای مردم این شهرستان شده است، گفت: پیمانکاران متخلف باید مورد پرسش قضایی قرار گیرند و نباید تاوان تخلف آنان را مردم بپردازند.

وی با بیان اینکه نبود برداشت مصالح از بستر رودخانه ها و انباشت آن، مسیر رودخانه ها را تغییر می دهد و سبب ایجاد خسارت می شود، ادامه داد : اختیار تصمیم گیری درباره برداشت مصالح از رودخانه ها به مسئولان شهرستانی واگذار شود.