خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته با مشارکت شخصیت های سیاسی و دینی از بیش از ۹۰ کشور جهان در تهران برگزار شد. شرکت کنندگان در این اجلاس بر لزوم تقویت وحدت میان مذاهب مختلف اسلامی تأکید و تصریح کردند که القاء وجود اختلافات عمیق و حقیقی میان شیعیان و اهل تسنن از جمله توطئه های دشمنان به شمار می رود. در این اجلاس همچنین در خصوص مسأله فلسطین نیز بحث و تبادل نظر انجام شد و همگان تأکید کردند که مسأله فلسطین اصلی ترین و مهمترین مسأله جهان اسلام است.
شرکت کنندگان در اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها همچنین به خطرات ناشی از فعالیت های برخی کشورهای منطقه در قبال کشورهای جهان اسلام هشدار دادند. ازجمله کشورهایی که شخصیت های دینی و مذهبی از آن به عنوان خطری برای جهان اسلام یاد کردند، عربستان سعودی بود. حاضران در اجلاس محبان اهل بیت (ع) جملگی از مقامات ریاض به عنوان تهدیدی برای جوامع اسلامی یاد کردند و بر لزوم اتخاذ تدابیری برای مقابله با توطئه های آن برای مسلمانان، تأکید کردند. در همین ارتباط گفتگویی را با شیخ «علی محمد القندور» از فعالان دینی لبنانی شرکت کننده در اجلاس محبان اهل بیت (ع) ترتیب داده ایم که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*ارزیابی شما از اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها که اخیرا در تهران برگزار شد چیست؟ این اجلاس چه اهدافی را می تواند در زمینه روشنگری پیرامون مسأله وحدت میان مسلمانان و لزوم مقابله خطرات تکفیریها، داشته باشد؟
امروز نه تنها جهان اسلام و جهان عرب بلکه تمام دنیا از پدیده شوم تروریسم رنج می برد و از سوی آن متحمل ضربات سهمگین می شوددر خصوص این اجلاس که در تهران برگزار شد، باید گفت که امروز مسأله تکفیری ها و ایدئولوژی آنها مهمترین مسأله جهان اسلام است. امروز نه تنها جهان اسلام و جهان عرب بلکه تمام دنیا از پدیده شوم تروریسم رنج می برد و از سوی آن متحمل ضربات سهمگین می شود.
ما در لبنان بر این پدیده شوم به پیروزی رسیدیم و این پیروزی ها در سوریه و عراق نیز ادامه پیدا کرده است. این پیروزی، پیروزی میدانی است. با این حال، تفکر و ایدئولوژی وهابی همچنان باقی است و از بین نرفته است.
*با وجود ضربات که تروریست ها متحمل شده اند اما همچنان شاهد هستیم که تفکر افراطی گری توسط برخی دولت ها مورد حمایت های گسترده قرار می گیرد. در این خصوص توضیح دهید.
با کمال تأسف برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس همچنان از وهابیت و افراطی گری حمایت می کنند. به حامیان این تفکر پول و سلاح تزریق می کنند. وظیفه ما برای مقابله و ایستادگی در وظیفه ما برای مقابله و ایستادگی در برابر دولت های حامی تفکر افراطی گری، ایجاد آگاهی در میان امت اسلامی و همچنین تقویت وحدت میان مسلمانان استبرابر دولت های حامی تفکر افراطی گری، ایجاد آگاهی در میان امت اسلامی و همچنین تقویت وحدت میان مسلمانان است. ما حتی نیاز به یک وحدت انسانی هستیم.
*ارزیابی شما از نقش جمهوری اسلامی ایران در مسأله وحدت میان مسلمانان و برپایی اجلاس محبان اهل بیت (ه) چیست؟
واقعا باید از جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد که چنین اجلاسی را با این نام بزرگ و عظیم یعنی اجلاس «محبان اهل بیت (ع)» ترتیب داده است. این اقدام جای قدردانی بسیار دارد. ایران اسلامی با این اقدام زیبنده خود مسلمانان تمامی مذاهب را در یک مکان واحد گردهم آورده است. ایران اسلامی با برپایی اجلاس محبان اهل بیت (ع) تمامی مسلمانان را زیر پرچم اتحاد محبت به اهل بیت (ه) جمع کرده است.
*عربستان سعودی مدتها است که با ترویج مکتب وهابیت در منطقه و جهان، مسلمانان را اعم از شیعه و سنی به قتل می رساند. دیدگاه شما نسبت به این نقش مخرب سعودیها برای امت اسلامی چیست؟
من بر این باورم که با نقش مهم علما و شخصیت های دینی برجسته جهان اسلام عربستان سعودی قادر نخواهد بود که با حمایت های خود از افراطی گری به اهداف دلخواهش برسدنقش عربستان سعودی در ترویج وهابیت غیرقابل انکار است. پایه های فکری عربستان سعودی بر اساس وهابیت بنا شده است. سعودی ها در حمایت از تفکر وهابیت و افراطی گری تفاوتی با صهیونیستها ندارند. اما با این حال، من بر این باورم که با نقش مهم علما و شخصیت های دینی برجسته جهان عربستان سعودی قادر نخواهد بود که با حمایت های خود از افراطی گری به اهداف دلخواهش برسد.
در این میان باید به نقش مخرب صهیونیستی ـ آمریکایی نیز اشاره شود. صهیونیستها و آمریکایی ها تمام قد از تفرقه میان مسلمانان حمایت می کنند. در واقع این دو رهبری توطئه های ضد اسلامی در سراسر جهان را بر عهده دارند. آنها مسئول ریخته شدن خون مسلمانان هستند. این واقعیتی است که نمی توان به راحتی آن را انکار کرد.