به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرارسیدن شب شهادت امام حسن عسکری(ع)، مشهد یکپارچه در غم و اندوه غروب یازدهمین خورشید امامت بوده و خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی با پرچم های سیاه پوشانده شده اند.
زائران و مجاوران امام هشتم (ع) پس از اقامه نماز مغرب و عشاء برای عرض تسلیت به آستان مقدس علی ابن موسی الرضا(ع) مشرف می شوند تا این غم بزرگ را به امام مهربانی ها تسلیت بگویند.
در حرم مطهر رضوی نیز برنامه های عزاداری در صحن ها و رواق ها تدارک دیده شده که در شب و روز شهادت امام عسکری (ع) اجرا می شود.
امامت امری شبیه نبوت است
استاد حوزه علمیه یکشنبه شب در مراسم عزاداری امام حسن عسکری(ع) که در رواق بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد اظهار کرد: امامت در نظرگاه شیعه، رهبری جامعه اسلامی به نصب الهی و جانشینی از پیامبر اکرم(ص) در امور دینی و دنیوی و بوده و این آموزه، از اصول مذهب شیعه است.
حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار افزود: در فرهنگ شیعی، مسئله امامت علاوه بر خلافت، شامل امور دیگری نیز میشود. اهمیت این امر را از میان آیات و روایات مربوط به امامت به روشنی میتوان دریافت، چرا که بنا بر اعتقاد شیعه، امامت در واقع امری شبیه نبوت است.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه «امام» چون پدری مهربان برای بشریت است گفت: امامت، فلسفهی خلقت جهان است ، یعنی بدون وجود امام، آفرینش آسمانها و زمین و آدمیان لغو و بیحاصل خواهد بود، ایشان واسطه رسیدن انسان و دیگر موجودات که شایستگی هدایتهای عقلانی و وحیانی را دارند به کمال مطلوبشان است.
وی با تاکید بر اینکه امام، واسطه هدایت بشر به معنای رسیدن به مطلوب الهی است، عنوان کرد: مقام و منصب امامت و رهبری بشر مانند مقام خلافت الهی و نبوت، موهبتی الهی است و با نصب الهی تعیین میشود نه با انتخاب و گزینش بشر.
شریعتیتبار عنوان کرد: خلافت الهی در زمین و امامت و رهبری بشر به عصر و زمان خاصی اختصاص ندارد و تا زمین باقی است و حیات دنیوی ادامه دارد، خلافت و امامت الهی به مقتضای حکمت و هدایت الهی ضرورت دارد.