مشاور رئیس جمهور در امور حمل و نقل و ترافیک تاکید کرد: سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی نیازمند جهش است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بهبهانی با اشاره به تاکید برنامه چهارم توسعه بر توسعه این بخش از حمل و نقل، گفت: از آنجا که حمل و نقل ریلی می تواند خدمات مناسب تری را به اقشار متوسط و ضعیف جامعه ارایه کند از اهمیت ویژه ای در قانون برنامه چهارم توسعه برخوردار است.

وی با اشاره به ایمنی بالای حمل و نقل ریلی، افزود: در سال‌های گذشته تلاش‌هایی برای گسترش حمل و نقل ریلی در بخش جابه‌جایی بار و مسافر صورت گرفته است اما این سرمایه گذاری‌ها باید افزایش یابد به طوریکه سرعت حمل و نقل در بخش ریلی افزایش یافته و شبکه ریلی نیز کامل تر شود.

دبیر همایش ملی صنعت ناوگان ریلی کشور چالش‌ها و فرصت‌ها گفت: حمل و نقل ریل باید پا به پای حمل و نقل جاده ای گسترش یابد اما متاسفانه امروز تعداد زیادی از مسافران توسط حمل و نقل جاده ای جابه‌جا می شوند که این امر موجب می شود که راه‌های کشور زودتر فرسوده شوند و بهره برداری مناسبی از سرمایه گذاری های انجام شده در بخش راه آهن صورت نگیرد.

مشاور حمل و نقل و ترافیک رئیس جمهور ادامه داد: باید بخشی از سهم حمل و نقل جاده ای به بخش ریلی منتقل شود، همچنین راه اندازی خطوط سریع السیر باعث می شود که حجم قابل توجهی از مسافران حمل و نقل هوایی به بخش ریلی منتقل شود.

وی حمل و نقل ریلی کشور را منطبق با استاندارهای جهانی خواند و گفت: پایه حمل و نقل ریلی را آلمانی ها در ایران پایه گذاری کردند و در واقع، پایه حمل و نقل ریلی مطابق با استاندارهای جهانی است و واگن ها وتجهیزات ناوگان نیز توسط سایر کشورها که تولیدات آنها استاندارد است، تامین می شود.

بهبهانی با بیان این که واگن‌های حمل و نقل بار و مسافر بسیار دیر فرسوده می شود، افزود: واگن ها دارای عمرطولانی است. البته واگن ها پس از فرسوده شدن نیز قابلیت بازسازی و به کارگیری مجدد در ناوگان را نیز دارند؛ لذا کشور در حال حاضر مشکلی در بخش واگن های مسافری و باری ندارد.

وی با اشاره به تبصره 13 قانون برنامه چهارم توسعه، بیان کرد: در این تبصره به گسترش و توسعه حمل و نقل عمومی همچون اتوبوسرانی و مترو توجه ویژه ای صورت گرفته است که چنین شرایطی نیز باید توسط دولت و مجلس در قبال حمل و نقل ریلی برون شهری نیز اعمال شود تا در اعتبارات و سرمایه گذاری های دولت در این بخش جهش قابل توجهی ایجاد شود.

مشاور رئیس جمهور درباره به‌کارگیری فناوری های نوین در صنعت حمل و نقل ریلی تصریح کرد: در حال حاضر راه آهن کشور در حال حرکت به سمت استفاده از فناوری نوین است به طوری که کنترل سیستم قطارها که موجب افزایش ایمنی در خطوط راه آهن می شود، با استفاده از فناوری های جدید صورت می گیرد.

وی با اشاره به افزایش سرعت قطارها، گفت: در حال حاضر سرعت 200 تا 250 کیلومتر در ساعت، سرعت متداول بسیاری از خطوط راه آهن کشورها محسوب می شود در حالی که این سرعت در ایران 120 تا 160 کیلومتر در ساعت است که این امر نیازمند سرمایه گذاری بیشتردولت در این زمینه است.

بهبهانی با اشاره به برگزاری همایش ملی صنعت ناوگان ریلی کشور - چالش و فرصت ها در 4 و 5 دی ماه سال جاری ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این همایش و با حضور مدیران و صاحب‌نظران صنعت حمل و نقل کشور بسترهای مناسبی برای بررسی چالش های پیش روی صنعت ناوگان کشور فراهم شده و گام های موثری در زمینه سیاست‌گذاری و برنامه ریزی اجرای پروژه‌های این صنعت برداشته شود.