به گزارش خبرنگار مهر ، محسن عظیمی نژاد عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سلامت یکی از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی جوامع است و بسیاری از سیاست مداران و مردم در کشور هایی که امروز به عنوان توسعه یافته از آن ها یاد می شود بحث سلامت را در رأس برنامه ریزی های خود قرار داده اند.
وی افزود: سلامت شاخص های متعددی از جمله شاخص های سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، شاخص مرگ و میر کودکان، نوزادان و مادران باردار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: امروز به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی و با گسترش مراکز بهداشتی و درمانی، شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال افت پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: از دیگر شاخص ها، میزان وقوع مرگ های زودرس است وتعریف سازمان بهداشت جهانی از مرگ زودرس این است که فرد زیر هفتاد سال دچار مرگ شود. چهار عامل در ایجاد مرگ و میر دخیل هستند که شامل بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، حوادث ترافیکی و بیماری های تنفسی می شود.
عظیمی نژاد افزود: در شهر نیشابور یکی از مهمترین عوامل در ایجاد مرگ و میر با میزان حدود ۴۰ تا ٥٠ درصد مشکلات قلبی است وحوادث ترافیکی به لحاظ شاخص مرگ و میر در جایگاه دوم قرار دارد.
وی تصریح کرد: میزان بروز سکته قلبی در میان مردم نیشابور به کمتر از ۵۰ سال رسیده است و تلاش ما امروز این است که زیر ساخت های درمان بیماران قلبی را توسعه دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: برای توسعه این زیرساخت ها به لطف خیر محترم حاج آقای شفیعی و اعتباری که وزیر محترم بهداشت و درمان در نظر گرفته اند بخشی از روند کار که مربوط به فرایند تشخیصی است پیش رفته و اکنون برای بخش درمان نیازمند پشتیبانی و حمایت مردم هستیم.