به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام احمد احمدی قمی، شامگاه چهارشنبه در پانزدهمین گردهمایی استادان تفسیر و علوم قرآنی حوزه در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) گفت: پیامبر به میزان زیادی بر حدیث ثقلین تأکید داشتند و همه میدانیم سعادت انسان در گرو تمسک به این دو ثقل است.
وی افزود: بیان و تفسیر قرآن کار پیامبر اکرم(ص) است و پیامبر(ص) نیز آنگونه که امت اسلامی تا روز قیامت به آن نیاز دارد تفسیر قرآن را برای امام علی(ع) بیان کردهاند.
استاد حوزه علمیه افزود: در روایاتی که هم از شیعه و هم از اهل سنت رسیده است بیان شده که امام علی در شبانهروز دو مرتبه خدمت پیامبر(ص) میرسیدند؛ یک مرتبه صبح و یک مرتبه شب و پیامبر آیات نازل شده را برای ایشان بیان میفرمود و امام نیز به عنوان ودایع برای ائمه مابعد خود باقی گذاشت.
وی اظهار داشت: تنها راه برای تفسیر قرآن این است که سراغ اهل بیت(ع) برویم و از ایشان بیان قرآن و تفسیر را بخواهیم.
حجت الاسلام احمدی قمی ادامه داد: هر کسی که میخواهد تفسیر قرآن کند باید عام و خاص و ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه را بشناسد تا بتواند قرآن را تفسیر کند در اینجاست که ضرورت پرداختن به علوم قرآن برآمده از معصوم(ع) مورد نیاز شدید است.
وی اضافه کرد: از استادان قرآنی این انتظار وجود دارد که به علوم قرآن از بیان معصوم بپردازند و تعریف معصوم از ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه را ارائه دهند.
دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه قم ادامه داد: اصول و قواعد تفسیر بایستی از کلام معصوم و از خود قرآن استخراج شود و ملاک و معیاری که برای سنجش صحت و سقم تفاسیر مورد نیاز است باید از کلام معصوم استخراج شود.
وی تأکید کرد: گروههایی باید در مجمع عالی تفسیر شکل بگیرد و به اصول و قواعد، ادبیات قرآن، علوم قرآنی، فقه اللغه و واژگان قرآن بپردازند تا در آینده این کتاب الهی را بتوانیم برای انسانها تبیین کنیم و چراغ مسیر انسانیت را روشن کنیم.
حجت الاسلام احمدی قمی افزود: در دنیایی که هزاران مشکل وجود دارد باید بتوانیم راه رسیدن به سلامت را برای انسانها باز کنیم و این انتظار از حوزه وجود دارد.