محمد رضا میری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در سال های آخر ریشه کنی ویروس «پولیوی وحشی» تمامی آزمایشگاه های «پولیوی» سراسر دنیا مکلف و متعهد به انجام پایش محیطی ویروس فلج اطفال هستند.
وی افزود: از همین رو علاوه بر جستجوی ویروس «پولیو» در نمونه مدفوع بیماران مبتلا به فلج شل حاد، جستجوی ویروس «پولیو» در نمونه های فاضلاب و آب های سطحی نیز در دستور کار است تا هرگونه ویروس وارداتی و یا ویروس در گردش در جامعه که به صورت ساکت (مخفی) و بدون علائم بیماری در انسان ها در جامعه در حال گردش است، در اسرع وقت شناسایی شود.
وی ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و داشتن مرز مشترک با دو کشور «پولیو آندمیک فلج اطفال» در حال حاضر مهمترین استان کشور از نظر بررسی وجود ویروس «پولیو» در فاضلاب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: از همین رو نمونه های فاضلاب و آب های سطحی به صورت ماهانه ازسایت های انتخاب شده به آزمایشگاه پایش محیطی ارسال می شوند تا بررسی حضور ویروس «پولیو» در این نمونه ها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه این نمونه گیری به تدریج در استان های مجاور و نهایتاً در سراسر کشور انجام می شود، تصریح کرد: در فروردین ماه سال جاری کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و مرکز مدیریت بیماری های واگیر و همچنین آزمایشگاه کشوری فلج اطفال جهت آموزش تئوری و عملی و بررسی منطقه در زاهدان حضور پیدا کردند و به ۵۰ نفر از کارشناسان این دانشگاه روش های نمونه گیری از فاضلاب آموزش داده شده است.