به گزارش خبرنگار مهر، معاون فرهنگی دانشگاه علوم و فنون در یایی خرمشهر عصر یکشنبه در نشست خبری در خصوص این جشنواره گفت: جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت برای دومین سال متوالی توسط دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار می شود که فراخوان دومین جشنواره آبان ۹۵ داده شد و مهلت ارسال آثار به دبیرخانه۱۷ آبان امسال بوده است.
سید محمد موسوی افزود: بیش از۶۰۰ اثر در دو بخش ادبیات که شامل شعر و داستان است و بخش هنر که رشته های عکس، نقاشی، طراحی پوستر، نمایش خیابانی، فیلم کوتاه و موسیقی را شامل می شود به دبیرخانه دومین جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت در خرمشهر ارسال شد که از این میان ۵۰۴ اثر به مرحله داوری راه یافت.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم و فنون در یایی خرمشهر به برشماری تعداد آثار داوری شده در بخش های مختلف پرداخت و اظهار کرد: در بخش عکس ۱۳۵ اثر، در بخش فیلم کوتاه ۱۳ اثر، در موسیقی چهار اثر، در بخش طراحی پوستر ۱۷ اثر و در بخش نمایش خیابانی ۱۱ اثر به مرحله داوری راه یافتند.
وی افزود: در بخش ادبیات نیز ۲۵۷ اثر شعر و ۶۷ اثر داستان داوری شدند.
موسوی در ادامه با تاکید بر کیفی بودن جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت در خرمشهر، برگزاری نخستین جشنواره در سال گذشته را یادآور شد و گفت: نخستین جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت سال گذشته همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار شد و حدود ۶۰۰ اثر به دبیرخانه آن ارسال شده بود که برخی آثار برگزیده آثار بسیار خوب بودند و بعدها در دیگر جشنواره های خارجی و داخلی همچون جشنواره موسیقی فجر هم مقام کسب کردند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به گروه داوری این جشنواره نیز اشاره و اظهار کرد: داوران جشنواره در دو سری متخلف انتخاب شده اند. برای تعدادی از این داوران از ظرفیت دانشگاه های مطرح کشور همچون دانشگاه تهران، شهید بهشتی و حوزه مدیریت فرهنگی استفاده و در برخی داوری ها نیز بر ظرفیت داوری داخلی تکیه شد و از هنرمندان حوزه ادبیات و هنر آبادان و خرمشهر بهره برده شد.
وی افزود: برای هر اثر سه دوار تعیین شده است و داوری ها به صورت دقیق بررسی شدند.
موسوی توضیح داد: شهدای گمنام، شهدای دانشجو، شهدای مدافع حرم، شهدای غواص، شهدای رسانه دفاع مقدس، آزادی خرمشهر و راهیان نور محورهای دومین جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت در خرمشهر است و مخاطبان این جشنواره را دانشجویان و کارمندان و هیئت علمی دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم که شامل تمام دانشگاه های دولتی،پیام نور، آزاد و مراکز غیر دولتی تشکیل می دهند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با بیان اینکه ۹۰ درصد آثار ارسالی به دومین جشنواره ملی هنر و ادبیات مقاومت متعلق به دانشجویان بوده و ۱۰ درصد آن را پرسنل و اعضای هئیت علمی دانشگاه ها تشکیل داده است، افزود: اینکه بخش بیشتر آثار ارسالی مربوط به دانشجویان و جوانان حدود ۲۰ ساله از شهرهای مختلف است که دفاع مقدس را تجربه نکرده و شهرهای آنها شاهد درگیری ها نبوده نشان دهنده این است که جلوه های ایثار و مقاومت در این قشر نیز نهادینه شده است.
موسوی گفت: ۲۱ و ۲۲ ماه جاری آئین اختتامیه جشنواره برگزار می شود که در روز ۲۱ برخی برنامه ها همچون اجرای نمایش های خیابانی در دو نوبت صبح و ظهر و برگزاری شب شعر و دیگر برنامه های جانبی همچون بازدید از موزه و یادمان شهدای شلمچه پیش بینی شده است و در روز چهارشنبه ۲۲ آذر نیز آیین اصلی اختتامیه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در آئین اختتامیه که روز چهارشنبه ساعت ۹ در آمفی تئاتر شهید چمران دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با حضور مقامات و مسئولان کشوری و لشکری برگزار می شود برنامه های مختلفی همچون معرفی برگزیدگان، تجلیل از خانواده شهدای مدافع حرم شهرستان انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر همچنین از تجلیل از خانواده یک شهید مدافع حرم فعال حوزه هنرهای دفاع مقدس به عنوان شهید شاخص خبر داد و گفت: از همسر شهید طاهری جانباز دوران دفاع مقدس و شهید مدافع حرم به عنوان شهید شاخص در آیین اختتامیه تجلیل خواهد شد.
وی افتتاح نمایشگاه جلوه های مقاومت که نمایشگاهی از آثار ارسالی به دومین جشنواره هنر و ادبیات مقاومت است، همچنین رو نمایی که مجموعه داستانی که مجموع داستان های رسیده به نخستین جشنواره بوده و توسط موسسه مطالعات اجتماعی فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گردآوری شده است است را از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای آیین اختتامیه این جشنواره اعلام کرد.
رئیس دانشگاه علوم و فنون نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت برگزاری برنامه هایی با موضوع مقاومت و دفاع مقدس بیان کرد: این جشنواره که در حوزه دفاع مقدس است از این نظر ارزشمند است که اطلاعاتی از دوره دفاع مقدس در اختیار کسانی قرار می دهد که از این مقوله فاصله دارند و اطلاعات خاصی از دوران دفاع مقدس ندارند.
لطف اله خواجه پور افزود: حوزه دفاع مقدس حوزه وسیع و گسترده ای است که و شاید نقش دانشگاه ها در میان فراهم کردن زمینه روایت و پردازش این از خودگذشتگی ها از طریق هنر است. دانشگاه علوم فنون دریایی نیز در بخش فرهنگی توان انجام ابن کار را داشت.
وی به وظیفه رسانه برای انتقال این مفاهیم نیز اشاره و تاکید کرد: خبرنگاران باید به این نکته توجه داشته باشند که اطلاع رسانی به صورت دقیق انجام شود چرا که گاهی اطلاعات منتقل شده می توانند اثرات درستی نداشته باشند.