معصومه مظفری، رئیس انجمن نقاشان ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر در این مورد گفت: "گروهی از هنرمندان به دعوت هیئت مدیره انجمن نقاشان سال 1384 اساسنامه دوسالانه را تدوین کردند و شورای سیاستگذاری دوسالانه هفتم از اردیبهشت ماه 85 کار خود را آغاز کرد. دبیر این دوسالانه آیدین آغداشلو، دبیر همایش حمید سوری و مدیر اجرایی آن یعقوب امدادیان انتخاب شدند و محل برگزاری دوسالانه نیز با همکاری و مساعدت محسن زارع رئیس موسسه صبا اردیبهشت و خرداد 86 تعیین شد."
وی در ادامه افزود: "در نشستی که با دکتر حبیب اله صادقی در محل موزه زمان برگزاری دوسالانه هفتم را به اطلاع وی رساندم و او ضمن پذیرش زمان تعیین شده اصرار کرد محل دبیرخانه دوسالانه هفتم موزه هنرهای معاصر باشد. با توجه به میزبانی موزه از دوسالانه نگارگری و پس از آن جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت، زمان برای فعال شدن دبیرخانه دوسالانه هفتم به تاخیر افتاد. در صورتی که اگر دبیرخانه در محل انجمن بود تا به حال فعالیتش را شروع کرده بود. در عین حال هیچ تفاهمنامه ای میان انجمن نقاشان و مرکز هنرهای تجسمی برای برگزاری دوسالانه نقاشی امضا نشده است."
مظفری تصریح کرد: "دکتر صادقی بارها متذکر شده اند که برگزاری این دوسالانه ها به عهده وزارت ارشاد است. اگر انجمن ها، نهادهای ملی و قانونی هستند چرا دکتر صادقی آنها را به رسمیت نمی شناسد و برگزاری دوسالانه ها را به عهده انجمن ها نمی گذارد؟ وی در این زمینه اعتقاد دارد چون بودجه را ما می دهیم بنابراین باید برای برگزاری این دوسالانه ها نظارت داشته باشیم. با این حال تصور می کنم اگر ارشاد به برگزاری این دوسالانه کمک و بودجه آن را تقبل نکند، انجمن نقاشان ایران از بخش خصوصی برای برپایی این دوسالانه کمک خواهد گرفت. اما آنچه امروز برای ما سئوال برانگیز شده این است که واقعا دلیل این همه تعلل در برگزاری دوسالانه نقاشی چیست؟"
وی در پاسخ به این پرسش که فکر می کنید آینده دوسالانه نقاشی با وجود این مشکلات چه خواهد شد، گفت: "تصور من این است که انجمن نقاشان به تنهایی می تواند این دوسالانه را به شکل منسجم و قوی برگزار کند. با اینکه نزدیک به پنج ماه به برگزاری هفتمین دوسالانه مانده، می بینیم فرصت های خوبی را برای انتشار فراخوان از دست داده ایم و همچنان از طرف مرکز هنرهای تجسمی در این خصوص تعلل مشاهده می شود. با این حال انجمن نقاشان حاضر است و می تواند این دوسالانه را در ابعادی کوچکتر برگزار کند."
این در حالی است که حبیب اله صادقی سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و رئیس مرکز هنرهای تجسمی در گفتگو با خبرنگار مهر در رد مطالب عنوان شده گفت: "تعللی در جریان و نحوه برگزاری هفتمین بی ینال نقاشی انجام نشده است. این بی ینال قرار است سال 86 برگزار شود. در این مدت جلساتی با اعضا انجمن و شورای سیاستگذاری داشته ایم و هفته آینده نیز قرار است جلسه دیگری در این خصوص داشته باشیم."
وی درباره دلایل برگزاری نشدن بی ینال گرافیک نیز افزود: "این بی ینال قرار بود مهر و آبان 1385 در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار شود. اما به دلیل اینکه اعضا این انجمن به توافق و اتفاق نظر نرسیدند برگزاری آن به سال 1386 موکول شد. وزارت ارشاد تمام این بی ینال ها را در اختیار دارد و انجمن ها نیز به همکاری با این ارگان می پردازند."
رئیس مرکز هنرهای تجسمی تصریح کرد: "بی ینال هایی که در عرصه هنرهای تجسمی برگزار می شود شکلی ملی دارند و مسلما مجموعه ای که عنوان ملی را یدک می کشد باید تحت نظارت دفتر هنرهای تجسمی اداره شود. در حال حاضر انجمن هایی نظیر نقاشان و گرافیست ها حدود 300 عضو دارند. این در حالی است که بالغ بر شش هزار هنرمند در این عرصه ها به فعالیت مشغولند. گرچه دفتر هنرهای تجسمی قصد ندارد تصدی گری کامل این جریانات را بر عهده گیرد و تنها می خواهد این بی ینال ها از جمله نقاشی با کمک دفتر هنرهای تجسمی و انجمن های مربوط در سطوح ملی و فراگیر برگزار شود."
صادقی ادامه داد: "البته در طی یکی دو دوره گذشته برگزاری بی ینال بر عهده اعضا انجمن نقاشان گذاشته شد. اما به دلیل اینکه این انجمن از جامعیتی که باید برخوردار نبود دوباره به سمت دفتر هنرهای تجسمی برگشت. در جریان برگزاری دوسالانه نگارگری، اعضا این انجمن به موزه دعوت شدند و برای کارشناسی آثار از آنها کمک گرفتیم. در واقع با مشارکت قطعی، نهایی، صمیمانه و آزاد انجمن ها بود که تاکنون ما موفق به برگزاری دوسالانه ها شده ایم. در جریان برگزاری هفتمین دوسالانه نقاشی نیز درصددیم فضا و فعالیت های مرتبط را در اختیار آنها بگذاریم."
وی به حضور هنرمندان ایرانی در اکسپو چین که چندی پیش در پکن برگزار شد اشاره کرد و گفت: "شرکت هنرمندان در این اکسپو به وسیله کمک های مالی دفتر هنرهای تجسمی شکل گرفت. دفتر هنرهای تجسمی برنامه های خود را در یک دوره شش ماهه یا یک ساله تدوین می کند. اما چندی پیش تنی چند از اعضا انجمن نقاشان مراجعه و اعلام کردند قصد داریم در این اکسپو شرکت کنیم. با وجود اینکه برنامه های دفتر هنرهای تجسمی تا آخر سال بسته شده بود، اما این کار انجام شد. امروز هم فقط حق ماموریت سه تن از اعضا انجمن پرداخت نشده است. در مجموع تمام انجمن ها جزو مجموعه تجسمی کشور محسوب می شوند."
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در خصوص اینکه چرا تاکنون انجمن های هنری از یک ردیف بودجه سالانه برخوردار نشده اند نیز تصریح کرد: "ما به ازاء خدماتی که هر یک از این انجمن ها انجام می دهند هزینه پرداخت می کنیم .از آنجا که با تمام این انجمن ها در ارتباط هستیم حتی حقوق کارمندان دفتری این انجمن ها نیز از سوی دفتر هنرهای تجسمی تامین می شود و هزینه اجاره بهای مکان این انجمن ها نیز بر دوش این دفتر است. در حال حاضر ساختمان انجمن های گرافیک، نقاشی و مجسمه سازی مشترک است و قصد داریم به تفکیک آنها بپردازیم و با مساعدت شهرداری، ساختمان هایی نوتر را برای این انجمن ها در نظر بگیریم."
صادقی خاطرنشان کرد: "اگر اصرار داریم دبیرخانه بی ینال نقاشی در محل موزه هنرهای معاصر تهران مستقر شود به این دلیل است که دوسالانه هایی نظیر نقاشی رویکردی ملی دارند و دبیرخانه می تواند مشترکا میان انجمن و دفتر هنرهای تجسمی دایر شود." رئیس مرکز هنرهای تجسمی در پایان نسبت به برگزاری قطعی هفتمین دوسالانه نقاشی در سال 1386 ابراز امیدواری کرد و گفت: "این دوسالانه قطعا در تاریخ یادشده در ابعاد شکوهمند و باقدرت برگزار خواهد شد."