معاون بهره برداری برق منطقه ای خوزستان از کاهش قطعی برق در این استان در سال های آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به خوزستان، مسعود قنواتی معاون بهره برداری برق منطقه ای خوزستان با اشاره به سال ۹۵ و ایرادات اساسی که برای تجهیزات برق در استان خوزستان و قطعی های گسترده برق در این استان پیش آمده بود، گفت: ما در آن سال با سه عامل مهم به صورت همزمان رو به رو شدیم.

وی افزود: مورد اول سرعت بالای باد بود که به بیش از ۸۰ کیلومتر در ساعت می رسید.

قنواتی افزود: گرد و خاک که عمدتا خاک رس بود و ارتفاع نداشت و از سوی دیگر رطوبت آن بالا بود که باعث شد به تجهیزات ما آسیب جدی وارد شود.

معاون بهره برداری برق منطقه خوزستان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه ادامه دارد: ما برای جلوگیری از آسیب های گرد و غبار در سه حوزه تجهیزات به سیستم اضافه کردیم.

وی توضیح داد: در حوزه شستشو ۱۵ دستگاه امسال خریداری شده و ۳۰ دستگاه نیز در حال خریداری است در واقع به دلیل گستردگی خوزستان نیاز به ۴۵ دستگاه ویژه شستشو داشتیم.

قنواتی گفت: متاسفانه تاکنون دستگاه های شستشوی مناسب نداشتیم و شستشو باید در حالت بی برقی و خاموشی انجام می شد اما با سیستم های جدید نیاز به خاموشی نیست یعنی ما قطع برق با هدف شستشوی سیستم ها را نخواهیم داشت.

 معاون بهره برداری برق منطقه خوزستان افزود: اقدام دیگر بحث پوشش های عایقی بود که آب و خاک گریز باشد. گرد و خاک رساناست و خطرآفرین. لذا در مناطقی که بیشترین آلودگی را داریم تلاش کردیم بحث پوشش عایقی را برای تجهیزات ارائه دهیم.

وی افزود: ما در جنوب و جنوب شرق خوزستان به دلیل نزدیکی به دریا بیشترین آسیب ها را داریم یعنی بالاترین حجم گرد و غبار مرطوب را.

قنواتی ادامه داد: گرد و غبار محلی بیشتر از هر چیز برای شبکه های برق مشکل زاست. ریزگردهایی که از کشورهای همسایه می آید چون معمولا مربوط به تابستان است و رطوبت ندارد آسیب چندانی به سیستم های برق نمی زند.

معاون بهره برداری برق منطقه خوزستان با تاکید بر اینکه بهترین راه برای حفظ تجهیزات برقی جلوگیری از ایجاد گرد و خاک است، گفت: با اینکه سیستم شست و شو ما مجهز شده است اما به دلیل پراکندگی سیستم های برقی شستشو دشوار است ضمن اینکه گرد و خاک عمدتا مربوط به فصل کشاورزی است و بسیاری از سیستم های ما در زمین های کشاورزی قرار دارد این امر مشکلات را چند برابر می کند.

وی توضیح داد: به همین دلیل در مناطقی که دسترسی برای شستشو محدود است تلاش کردیم سرامیک را جایگزین سلیکون کنیم.

قنواتی در خاتمه گفت: ۶۰ درصد تجهیزات ما در معرض گرد و خاک است که امیدوارم با کاهش گرد و خاک آسیب به سیستم های برقی به حداقل برسد.