به گزارش خبرنگار مهر، رضا معممی مقدم پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در مهدیشهر درباره آخرین وضعیت فراگیری سامانه طوبی، بیان کرد: تنها ۳۰ درصد هیئات مذهبی کشور در این سامانه ثبتنام کردهاند که از مدیران تبلیغات اسلامی سراسر کشور انتظار داریم بااطلاع رسانی دقیق دراینباره، این تعداد را افزایش دهند چراکه سامانه طوبی میتواند در حقیقت اطلاعات، نقشه و جغرافیای شبکه تبلیغی را برای برنامهریزی فرهنگی در سطح کشور، در اختیار کارشناسان قرار دهد.
وی درباره دلیل عدم استقبال هیئات مذهبی از ثبتنام در سامانه طوبی، افزود: ثبتنام در سامانه طوبی نیازمند کسب طراز و استانداردهای لازم از سوی تبلیغات اسلامی است لذا استقبال در سامانه کمی کمتر از سایر حوزهها بوده، برای مثال هر هیئت باید دارای یک رابط فرهنگی، یک مداح، یک روحانی، یک مربی قرآن، امنا و ... باشد و این امر باعث شده تا برخی از هیئتهای مذهبی هنوز به کسب این حداقلها نائل نیایند.
ثبت نام ۳۰ درصد هیئتهای مذهبی در سامانه طوبی
رئیس تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: تاکنون فقط ۳۰ درصد هیئتهای مذهبی در سامانه طوبی ثبتنام کردهاند که ما باید تلاش کنیم این رقم افزایش یابد.
معممی مقدم از ثبتنام ۵۵هزار مداح در سامانه طوبی تبلیغات اسلامی ویژه ثبت اطلاعات و تعیین سطح مداحان و شعرای آئینی در سطح کشور خبر داد و بیان کرد: از قریب به ۶۰ هزار مداح ۵۵هزار نفر تاکنون در این سامانه ثبتنام کردند که پس از تکمیل مدارک دریکی از دستههای شاعر آئینی، مداح درجهیک، دو و سه، پیر غلام، ستایشگر قرار خواهند گرفت.
وی بابیان اینکه دستهبندی مداحان برای برگزاری دورههای آموزشی مؤثر است، افزود: برنامهریزی که سازمان تبلیغات اسلامی برای ارتقای مداحان در دستور کار دارد، بر پایه آموزش بناشده لیکن طبقهبندی سامانه طوبی نسبت به مداحان به ما میگوید که چه کسی در چه درجهای و تحت چه آموزشی قرار خواهد گرفت.
شاعران آئینی طبقه بندی می شوند
رئیس تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: سامانه طوبی این امکان را میدهد که شاعران آئینی نیز دستهبندی شوند و ما طبق این دستهبندی میتوانیم بفهمیم که چه تعداد از این شعرا تألیفاتی را در طول سال داشتهاند تا از همین کتابها بتوانیم برای تغذیه فکری مداحان استفاده کنیم.
معممی مقدم درباره استقبال از سامانه طوبی نیز، افزود: ضریب نفوذ مداحان در سامانه طوبی به دلیل گستردگی استفاده از اینترنت در بین اقشار مختلف امروز به مرز ۸۰ درصد رسیده که این امر نشان میدهد اطلاعرسانی در حوزه سامانه طوبی بهخوبی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سؤالی با موضوع مؤسسات و کانونهای فرهنگی نیز، تأکید کرد: خوشبختانه روند ثبتنام مؤسسات و کانونهای فرهنگی زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی در سامانه طوبی نیز بهخوبی مداحان پیش میرود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وجود ۳۰۰۰انجمن اسلامی در کشور
رئیس تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی بابیان اینکه سه هزار انجمن اسلامی و چهار هزار کانون فرهنگی در سطح کشور وجود دارند، گفت: اطلاعات غالب این انجمنهای اسلامی در سامانه طوبی ثبتنام کردهاند و در برخی استانها حتی انجمنهایی که بهطور خودجوش در این سامانه ثبت اطلاعات کردهاند، از تعداد مورد ادعای ادارات تبلیغات اسلامی آن استانها بیشتر نیز بوده و این نشان میدهد ثبتنام در سامانه طوبی برای مؤسسات و کانونهای فرهنگی تا چه اندازه مورد اهمیت است.
معممی مقدم بابیان اینکه آمار ثبتنام کانونهای فرهنگی و مذهبی استانهای کشور در برخی مواقع نشاندهنده کمکاری برخی مدیران ما در سطح استانها بوده است، تأکید کرد: از مدیران تبلیغات اسلامی در سطح استانها و شهرستانها انتظار داریم تا در راستای کشف و اطلاعرسانی فعالیتهای کانونهای فرهنگی اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی ضمن بیان اینکه اساس برنامهریزی درست برای هر دستگاه، داشتن اطلاعات دقیق است، تأکید کرد: سامانه طوبی ویژه ثبت اطلاعات و دادههای شبکه تبلیغی شامل مداحان، مبلغان و تشکل ها و هیئات مذهبی یکی از راه های کسب اطلاعات برای برنامه ریزی توسط سازمان تبلیغات اسلامی و ارائه نقشه راه در مقوله تبلیغ حکیمانه دین مبین اسلام محسوب می شود این سامانه وظیفه دارد تا ثبت اطلاعات شبکه تبلیغی را در سطح کشور به صورت برخط و شبانه روزی انجام دهد و ما بر اساس اطلاعات این سامانه به شبکه تبلیغی کشور، نقشه راه ارائه دهیم.