به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» نوشته حجت الاسلام والمسلمین علی نصیری شرح و تفسیر برخی از موضوعات مهم مطرح شده در نهج البلاغه است.
ساختار فصل های این کتاب به گونه ای تنظیم شده که ضمن آشنا ساختن مخاطبان با جایگاه نهج البلاغه و روش فهم و تفسیر آن، مهمترین و برجسته ترین آموزه ها و معارف این کتاب را در سه حوزه معارف اعتقادی، معارف اخلاقی و معارف اجتماعی د راختیار آنان قرار دهد.
این کتاب در کنار برخورداری از صبغه پژوهشی، به عنوان متن آموزشی برای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور تدوین یافته و تلاش شده است قواعد متون آموزشی در آن کاملاً رعایت شود.
بر این اساس برای هر فصل، اهداف، گزیده، پرسش، پژوهش و معرفی منابع مرتبط پیش بینی شده است و برای تدریس و آموزش در مراکز آموزشی حوزوی و مدارس علمیه نیز قابل استفاده است.
نویسنده کتاب را در دوازده فصل نگاشته است:
شناخت نهج البلاغه و نویسنده آن (معرفی سید رضی، معرفی نهج البلاغه، انگیزه سید رضی در تدوین نهج البلاغه، جایگاه نهج البلاغه، استناد و ویژگی های نهج البلاغه)،
روش شناسی تفسیر نهج البلاغه (مبانی و قواعد تفسیر نهج البلاغه)،
سیمای حضرت امیرالمومنین(ع) از منظر نهج البلاغه (دانش بیکران، مقام بصیرت و یقین، عبودیت الهی، زهد و دنیاگریزی، عدالت خواهی و شجاعت)،
خداشناسی (اهمیت مباحث خداشناسی در نهج البلاغه، براهین اثبات صانع در نهج البلاغه، اسماء و صفات الهی در نهج البلاغه)،
راهنماشناسی (فلسفه رسالت پیامبران، سنت مستمر ارسال پیامبران و ویژگی های اهل بیت از نگاه حضرت امیر(ع))،
معادشناسی (مرگ، براهین اثبات حیات پس از مرگ، برزخ، حالات مردم در صحرای محشر، بهشت و جهنم)،
سیمای پرهیزکاران،
تهذیب نفس ( گامهای تهذیب نفس، نکوهش دنیا در نهج البلاغه)،
پاکدامنی از منظر نهج البلاغه،
اهداف حکومت از منظر نهج البلاغه (ضرورت تشکیل حکومت و اهداف حکومت اسلامی)،
جایگاه مردم در نظام سیاسی (مهرورزی نسبت به مردم، خدامحوری در برخورد با مردم، دخالت ندادن ناصالحان در اداره امور، نظارت بر کارگزاران، اهتمام حاکمیت به طبقات ضعیف جامعه، ارتباط مستمر حاکم با مردم، پرهیز از ویژه خواری، اهتمام به حفظ نفوس مردم، پرهیز از ثناگویی)،
روش تعامل با مخالفان (نحوه تعامل امام علی(ع) با خلفا، اصحاب جمل، معاویه و اصحاب او و خوارج).
کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» به همت دانشگاه معارف اسلامی در ۳۶۸صفحه و قطع وزیری به قیمت ۱۷هزارتومان روانه بازار فروش شد.