به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب قزلسفلو، ظهر جمعه، در حاشیه دومین جشنواره «پاییز هزار رنگ گرگان»، در خصوص طرح ملی جنگلانه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح جنگلانه با هدف فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت مردمی و سمن ها در امر توسعه فضای سبز، نهال کاری و حفاظت از منابع طبیعی هر ساله در سطح کشور با همکاری اداره منابع طبیعی و محیط زیست اجرا می شود.
وی ادامه داد: در گلستان هم در دو نقطه، پارک جنگلی النگدره و پارک دلند هرساله این طرح اجرا می شود و هدف آن این است که مردم تعامل با طبیعت و استفاده از طبیعت با حداقل خسارت را بیاموزند.
قزلسفلو تأکید کرد: استقبال گسترده از پارک های جنگلی توسط مردم استان و مسافران بیش از ظرفیت و تاب آوری پارک هاست و اگر مسائل فنی رعایت نشود درختان پارک های جنگلی دچار آسیب می شوند و خشکسالی هم به این موضوع دامن می زند.
وی با بیان این که عوامل طبیعی و انسانی دست به دست هم می دهد تا درختان در مدت کوتاهی دچار آسیب و تنش های محیطی شوند، اضافه کرد: اگر جنگل خوب مراقبت و حفاظت نشود و مردم در این کار مشارکت نکنند اقدامات منابع طبیعی به تنهایی جوابگو نخواهد بود.
قزلسفلو با اشاره به این که اگر این مسائل لحاظ نشود در آینده شاهد عاری شدن جنگل از درخت خواهیم بود، ادامه داد: با برگزاری این طرح ها مردم با نحوه برقراری تعامل با طبیعت آشنا می شوند تا درخت و طبیعت از آسیب در امان بماند.
یک سوم پارک های جنگلی گلستان دچار کوبیدگی است
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اظهارکرد: بنا داریم با مشارکت شهرداری ها، کاشتن نهال دوساله بومی که سازگار با منطقه است را در قسمت های تُنگ جنگل ها شروع کنیم.
وی افزود: یک سوم قسمت های تفرجگاهی پارک های جنگلی کوبیدگی و فشردگی خاک در آن ایجاد شده و این به دلیل افراط در رفت و آمد مردم است زیرا پارک های ما به مناطق مسکونی نزدیک هستند و فضای سبز لازم در داخل شهرها وجود ندارد بنابراین مردم بیشتر به پارک های جنگلی مراجعه می کنند.
قزلسفلو تأکید کرد: از مردم تقاضا داریم از تردد خودروها در کف جنگل خودداری کنند زیرا فشردگی خاک را تشدید می کند.
وی افزود: استقرار این بذرها سبب رشد نهال می شود اما بخشی از این ها اگر آبیاری و مراقبت نشود از بین می رود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اضافه کرد: این کار یک کار نمادین و فرهنگی است و اعتقاد ما این است که پرکردن قسمت های خالی جنگل با نهال دو ساله باید اتفاق بیفتد که در اثر تردد از بین نرود.
وی ادامه داد: برای کاشت گیاهان جنگلی در پارک ۱۵۰ کیلو بذر گیاهان بومی منطقه را جمع آوری کردیم و در قالب طرح جنگلانه در پارک های جنگلی کشت می شود.