شریفی گفت: بنیاد نخبگان باید بیش از پیش برای پرورش اعتقادات؛ تقویت فرهنگ ملی و دینی نخبگان و ترویج تولی و تبرّی علمی و فرهنگی در میان آنان برنامه‌ریزی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مورد پدیده فرار مغزها و رسالت بنیاد نخبگان گفت: پدیده فرار مغزها، از ابتدای انقلاب تاکنون، همواره از دغدغه‌های مهم دلسوزان نظام بوده است.

وی با بیان اینکه عزتمندانه‌ترین موضع‌گیری را در این باره، حضرت امام داشتند، افزود: آنجا که فرمودند: ما این مغزها را می‏خواهیم که از امریکا پا می‏شود می‏آید اینجا می‏گوید من آمده‏ام برای کمک؛ نه پا بشود فرار کند از اینجا! این مغزهای فرّار به درد ما نمی‏خورد، بگذار فرار کنند. اگر شما هم می‏دانید که در اینجا جایتان نیست، شما هم فرار کنید! راه باز است. مملکت ما آدم می‏خواهد حالا؛ نه مغزهایی که می‏روند در پناه انگلستان و در پناه امریکا.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص۴۰۴)

شریفی با اشاره به اینکه البته این سخن امام هرگز به معنای توجیه سهل‌انگاری مسؤولان در مواجهه کارشناسانه با این پدیده نیست، اظهارداشت: بلکه بیان علت‌العلل این پدیده برای علاج آن است. توضیح آنکه عموماً گفته می‌شود که عامل اصلی فرار مغزها، فقدان امکانات پژوهشی در کشور ماست؛ لذا عمده تلاش بنیاد ملی نخبگان نیز، از بدو تأسیس تاکنون، تأمین چنین زیرساخت‌هایی بوده است.

وی در ادامه سخنانش اظهارداشت: بدون نادیده گرفتن این عامل، سؤال این است که اگر امکانات علمی و زمینه‌های پرورش نخبگان در ایران ضعیف است، پس چطور امثال مریم میرزاخانی‌ها، به هنگام تحصیل در ایران، در رقابت با همه نخبگان غربی و شرقی، مدال‌های طلای جهانی را از آن خود کرده و می‌کنند؟

وی تأکید کرد: بنده معتقدم، هر چند این پدیده علل آشکار و نهان فراوانی دارد و در جای خود باید بررسی شوند، اما علت‌العلل آن فقدان روحیه عزت ملی و دینی است، حتی بر فرض پذیرش ضعف‌های اداری و ساختاری، آیا کسی که دل در گرو ایران و اسلام داشته باشد، حاضر می‌شود همه هویت تاریخی و دینی خود را نادیده گرفته و دانش خود را که مدیون سرمایه‌های مادی و معنوی این ملت است، در اختیار بیگانگان و عمدتاً دشمنان این ملت قرار دهد

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان سخنانش در پیشنهادی برای رفع این معضل گفت: بنیاد نخبگان در کنار همه اصلاحات ساختاری و قانونی که برای حمایت از نخبگان انجام داده و می‌دهد، باید بیش از پیش برای پرورش اعتقادات؛ تقویت فرهنگ ملی و دینی نخبگان و ترویج تولی و تبرّی علمی و فرهنگی در میان آنان برنامه‌ریزی کند.