به گزارش خبرنگارمهر، نخستین جشنواره استانی غذاهای بومی و محلی کردستان سه شنبه شب در سالن اجتماعات هتل شادی سنندج با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، رییس دفتر نماینده ولی فقیه در استان، فرماندار سنندج و جمع دیگری از مسئولان استاتی و شهرستانی برگزار شد.
این جشنواره و مسابقه غذاهای بومی و محلی استان به همت ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برگزار شد.
افزودن غذاهای بومی و محلی به منوی رستوران های کردستان
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان در این جشنواره گفت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و محلی و سالم در جامعه برگزار شده است.
جمیل احمدی عنوان کرد: در منوی غذای رستوران ها در سایر استان های کشور غذای بومی و محلی هم وجود دارد با برگزاری این جشنواره امیدواریم در منوی رستوران های استان ما نیز متناسب با آب و هوای منطقه غذاهای محلی در ج شود.
وی با اشاره به اینکه غذا جزئی از فرهنگ ما محسوب می شود، بیان کرد: سالانه مسابقات فنی و حرفه ای در سطح ملی و بین المللی برگزار می شود که یکی از آیتم های آن مربوط به آشپزی است.
وی عنوان کرد: بخش جشنواره غذاهای بومی و محلی به همت اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان و بخش مسابقه هم توسط اداره کل فنی و حرفه ای استان برگزار شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان گفت: در کشورهای توسعه یافته غذا یکی از موضوعاتی است که موجب کارآفرینی و زنده شدن فرهنگ گذشته شده است.
کردستان به قطب تولید وتوزیع غذا در منطقه تبدیل شود
رییس دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان هم در این جشنواره با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام به اصل غذا بسیار تاکید شده است، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم دستور داده انسان ها باید غذای پاک و حلال مصرف کنند.
حجت الاسلام مهدی فرزی بیان کرد: خوشبختانخ ما در منطقه ای زندگی می کنیم که هم پاکی غذا و هم لذت ظاهری آن به نحو کامل رعایت می شود.
وی اظهارداشت: پیشنهاد می شود برگزاری این جشنواره در سال آینده مشروط به ایجاد واحد تولیدی یا کارخانه حفظ و نگهداری و فروش غذای بومی و محلی در این استان شود.
وی عنوان کرد: بی شک غذای بومی و محلی کردستان بسیار ارزشمندتر از انواع فست فودها است.
رییس دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان بر توجه به صنعت غذا و اشتغالزایی در این زمینه تاکید کرد و ادامه داد: در دنیا صنعت غذا دارای گردش مالی زیادی است و امیدواریم با اقدامات و تلاش های مدیران و اسپانسرها کردستان به قطب تولید و توزیع غذا در منطقه تبدیل شود.
تنوع غذایی یکی از جاذبه های کردستان است
دبیرجشنواره استانی غذاهای بومی و محلی کردستان هم در این جشنواره گفت: در کنار جاذبه های طبیعی و آثار باستانی تنوع غذایی یکی از جاذبه های گردشگری است.
کورش قادری بیان کرد: وجود غذاهای بومی و محلی ویژه در چهار فصل سال کردستان می تواند زمینه جذب گردشگران را فراهم کند.
وی ادامه داد: غذاهای بومی و محلی وسیله ای برای انتقال فرهنگ و باورهای ما به تمام دنیا است.
وی اظهارداشت: این جشنواره به منظور تشویق خانواده ها به استفاده از غذاهای بومی و محلی بجای فست فودها برگزار شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این جشنواره پیشنهاد برگزاری جشنواره ملی آشپزی در سنندج را داد.
در این جشنواره از سارینا احمدی به عنوان جوان ترین آشپز و همدم بایزیدی به عنوان مسن ترین آشپز با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
علاوه بر هدیه مذکور معاونت امور اقتصادی استانداری کردستان هم اهدای ۵ میلیون ریال هدیه نقدی به مسن ترین آشپز این جشنواره را تقبل کرد.
دفتر نماینده ولی فقیه در استان کردستان هم سفر زیارتی به مشهد مقدس را به جوان تربن و مسن ترین آشپز این جشنواره به همراه خانواده هایشان اهدا کرد.
آزاد محمدی، گلرخ آدمی و پرشنگ آدمی داوران این جشنواره بودند که علاوه بر هدایایی که از سوی متولیان برگزاری جشنواره به آنها تقدیم شد فرماندار سنندج هم به هریک از این داوران مبلغ سه میلیون ریال را اهدا کرد.
با رای هیات داوران خبات محمدی رتبه نخست، رویا احمدی رتبه دوم، بهزاد مرادی رتبه سوم، هویه انصافی رتبه چهارم، ژینو حسینی رتبه پنجم، صبری صادقی رتبه ششم، کبری عباسی رتبه هفتم و شب بو سقزی هم رتبه هشتم را به خود اختصاص دادند.