رحمان وهاب زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در استان بیش از ۷۰۰ نوع گونه مرتعی وجود دارد اظهارداشت: این گونه های مرتعی در تثبیت بافت خاک موثر است و پوشش گیاهان جنگلی نیز در این راستا نقش مهمی در حفاظت از خاک دارند ولی متاسفانه در حال تخریب هستند.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی در سال ۹۴ در بحث کاهش تخریب و کاهش زمین خواری رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داد افزود: در بحث بیابان زدایی نیز با اجرای عملیات بیولوژیکی و تثبیت شن و ماسه ها در سطح ۳۰ هزار هکتار ازمناطق بیابانی حاشیه دریاچه ارومیه نیز طبق ارزیابی های انجام گرفته توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه موفق به کسب رتبه برتر کشوری شد.
وهاب زاده خاطرنشان کرد: خاک میراث طبیعی هر کشوری است و نقش مهمی در زیست انسانی و استقرار حیات جوامع بشری دارد و بخشی از زنجیره غذایی انسان از خاک است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اظهارداشت: ایران جزو هفت کشور آسیایی است که بیشترین هدر رفت خاک را دارد و به طور متوسط ۲۰ درصد کاهش سطح خاک را سالانه در کشور داریم.
وهاب زاده تاکید کرد: هر کشوری از خاک غفلت کند دچار مشکلات متعددی می شود و مشکلات موجود زیست محیطی و آلودگی هوا از این امر ناشی می شود .
وی افزود: درصد بالای فرسایش خاک کشور ناشی از بهره برداری ناصحیح از اراضی ملی و کشاورزی است و ایران دراین زمینه رتبه اول را در بین سایر کشورها را داراست.
وهاب زاده خاطرنشان کرد: در این راستا مدیریت بهینه منابع آبی و خاکی، تغییر الگوی کشت و جلوگیری از چرای بیش از حد دام ها و آگاه سازی جوامع محلی و بهره برداران بخش کشاورزی جزو مهمترین راهکارهای اجرایی برون رفت از مشکل فرسایش خاک در استان به شمار می روند.