معاون شهردار تهران در امور حمل و نقل و ترافیک ، معتقد است: در جهت کاهش ترافیک پایتخت ، بهتر است یارانه سوخت صرف رفع بخشی از خواسته های نیازمندان جامعه شود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در هفتمین نشست از سلسله جلسات تخصصی پایگاه مدیریت دانش شهری با موضوع "کاهش مصرف سوخت و مسئله ترافیک" ، با اعلام اینکه رشد مصرف بنزین در ایران در 4دهه گذشته روندی تصاعدی داشته و به ویژه ظرف دهه اخیر به 2 برابر رسیده ، اظهار داشت : این در حالی است که آمار تولید خودرو نیز در 5 سال گذشته از افزایش جهشی برخوردار بوده است .

مهندس سید جعفر تشکری هاشمی با قابل پیش بینی دانستن افزایش مصرف سوخت به موازات ازدیاد تولید خودرو ، تصریح کرد : این در حالی است که سرانه مالکیت خودروی شخصی در کشور ما پایین تر و در مقابل مصرف سرانه سوخت هر خودرو و بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است و اجرای طرح های مقطعی مانند طرح زوج و فرد اثری بر کاهش مصرف بنزین نداشته ، چنان چه در کاستن از آلودگی هوا نیز تاثیر نداشته است .

معاون شهردارتهران با اشاره به مصرف سرانه بنزین روزانه هر خودرو در برخی کشورها ، از جمله فرانسه به میزان 2 لیتر و آلمان و ژاپن معادل 5/2 لیتر، افزود : این میزان در ایران بسیار فراتر از متوسط جهانی و معادل 75/10 لیتر است .

وی یکی از مهم ترین دلایل مصرف بی رویه بنزین در کشورمان را قیمت پایین سوخت و فراهم نبودن امکانات حمل و نقل عمومی  عنوان کرد و گفت : یک لیتر بنزین برای کشور ما بدون احتساب هزینه های جانبی از جمله حمل و نقل و توزیع هنگام تحویل در اسکله 50 سنت تمام می شود ، در حالی که همین بنزین در جایگاه های پمپ بنزین به قیمت لیتری 8 سنت عرضه می شود .

تشکری هاشمی فاصله فاحش بین مبلغ تمام شده بنزین با مبلغ اخذ شده را نشانه پرداخت بی مهابای یارانه به بخشی از افراد جامعه دانست و اضافه کرد : به جز ایران و ونزوئلا که قیمت سوخت در آن کشور از کشور ما نیز پایین تر است ، در هیچ کشوری در جهان بنزین با این یارانه بالا ارائه نمی شود  و در واقع کشور ما از بی رقیب ترین کشورهای دنیا در زمینه پرداخت یارانه بنزین به شمار می آید .

معاون شهردار تهران با تاکید بر این که ایران جزو نادر کشورهای جهان است که یارانه ها در آن به اقشار مرفه و محروم به یک نسبت پرداخت می شود ، از اختصاص سالانه 14 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه سوخت برای تنها 7 میلیون نفر دارندگان خودروهای شخصی خبر داد و اظهار داشت : این در حالی است که بسیاری از مردم ما برای تامین معیشت روزمره خود نیز دچار مشکل هستند که این مبلغ اگر به هر علت نباید جهت توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی هزینه گردد ، می تواند در قالب پرداخت یارانه صرف رفع بخشی از نیازهای افراد نیازمند جامعه شود.

تشکری هاشمی بخشی از خسارت انسانی حوادث رانندگی را 30 هزار کشته و 400 هزار مجروح در هر سال بر شمرد و تصریح کرد : البته به این فهرست باید آلاینده های زیست محیطی را نیز اضافه کرد ، چنان چه وسایل نقلیه به تنهای 89 درصد آلودگی هوای تهران را تولید می کنند .

وی با اشاره به این که از مجموع 89 درصد آلایندگی منابع متحرک ، منبع تولید 50 درصد خودروهای بنزینی ، 20 درصد موتورسیکلت ها ، 28 درصد خودروهای گازوییل سوز (به جز اتوبوس های شرکت واحد) و تنها 2 درصد اتوبوس های شرکت واحد هستند ، افزود : این در حالی است که متاسفانه همه فشارها به همین 2 درصد حمل و نقل عمومی معطوف شده و به عنوان نمونه از شماره گذاری اتوبو س های دیزلی جلوگیری به عمل می آید.

معاون شهردار تهران با اعلام این که بانک جهانی خسارات مالی ناشی از آلاینده های زیست محیطی در سال 2004 را 8  میلیارد دلار برآورد و این میزان را در سال 2019 تا 20 میلیارد دلار پیش بینی کرده ، گفت : متاسفانه آلودگی های محیط زیستی نه تنها جسم و جان ، بلکه روح و روان شهروندان را نیز مورد تهدید قرار داده است .

وی، میزان آلایندگی یک خودرو وانت بار که فن آوری 30 سال پیش را دارد و همچنان هم خط تولید آن فعال است و از صبح تا شب به جابجایی بار و کالا می پردازد را 120 گرم در ازای هر کیلومتر پیمایش ذکر کرد و اظهار داشت: در مقابل خودروهای نسل جدید تنها یک گرم در هر کیلومتر آلایندگی تولید می کنند .

تشکری هاشمی در پایان این نشست مشکل اصلی ترافیک را فقدان مدیریت یکپارچه شهری و در نتیجه پراکندگی امور و جزیره ای عمل کردن متولیان امر اعلام و تصریح کرد : سیستم یکپارچه حمل و نقل شهری از سوی شهرداری تهران آماده شده که اجرای هوشمندانه آن نیازمند هماهنگی کامل بین دستگاه های اجرایی  و تحقق مدیریت واحد ترافیک است.