به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه دوشنبه، چهاردهمین جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر گرگان، برگزار شد.
سید علی مهاجر، فرمانده سپاه ناحیه گرگان در این جلسه اظهار کرد: از اعضای شورای شهر گرگان به خاطر دغدغه ها و تکلیف مداری که در خصوص مسائل فرهنگی دارند، تشکر می کنم و امید داریم که این روند ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: در آموزه های دینی زمان و مکان برای ما مهم است، ما باید به پیشینه فرهنگی خود توجه کنیم، با توجه به اینکه گرگان را شهر دارالمومنین مینامند، باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهیم.
مهاجر گفت: سال روز حضور امام حسن عسکری(ع) در سوم ربیع الثانی به گرگان و تولد ایشان در هشتم ربیع الثانی را برای ما ارشمند است باید در این هفته برنامه های خاص در نظر بگیریم و اگر بخواهیم آن را به مردم هدیه دهیم باید کار کارشناسانه اتفاق بیفتد.
فرمانده سپاه ناحیه گرگان همچنین گفت: پیشنهاد من تغییر نام «هفته معنوی» به «هفته فرهنگی» است زیرا این نام عام تر است و بهانه ای برای نشاط اجتماعی خواهد بود.
وی با بیان این که جوانان به دنبال الگو هستند، تصریح کرد: در کنار این هفته باید کارگروه های تخصصی شکل داد تا جوانان هویت خود را بیابند، فرهنگ ما الگو گرفته از آداب و سنن ما است و باید آن را به جوانان شناساند.
وی افزود: این هفته بهانه ای خواهد شد که با یکدیگر رفیق شویم و خود را بسازیم، باید متخصصان و کارشناسان روی این هفته کار کنند و نظر دهند تا بسترهای فرهنگی و معنوی در گرگان افزایش یابد و توفیقهای خوبی برای جوانان ایجاد شود.
وی به سخن رهبر معظم انقلاب گریزی زد و گفت: ایشان فرهنگ را مانند هوا معرفی کردند، اگر هوا پاک باشد همه افراد جامعه سالم و ناسالم از آن استفاده میکنند و اگر ناپاک باشد همه افراد از آن متضرر میشوند.
فرمانده سپاه ناحیه گرگان ادامه داد: جوانان ثابت کردند که برای حفظ ارزش ها حاضر هستند جان خود را بدهند، اینان بچه های این نسل هستند، بنابراین ایجاد بسترهای فرهنگی که با هویت خود آشنا شوند امری ضروری است.
شیعه از فرصت های خود استفاده کند
سید محسن طاهری، مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) گرگان، در ادامه جلسه اظهار کرد: اعضای شورا در زمینه مسائل مذهبی و دینی قدم های خوبی برداشتند و تصویب این هفته هم بسیار مبارک خواهد بود.
وی اضافه کرد: مقولات فرهنگی ما باید با مسائل دینی گره بخورد تا دچار تعارض و دوگانگی نشویم و چون این مناسبت، قمری است تداخلی با مناسبت های مذهبی دیگر نخواهد داشت.
غلامرضا خارکوهی، پژوهشگر تاریخ انقلاب، در ادامه جلسه گفت: منابع معتبر زیادی از جمله بحارالانوار، مستدرک الوسایل و غیره بر ورود امام به گرگان صحه می گذارند.
وی بیان کرد: نباید در این خصوص وارد مباحث علمی شد، باور مردم براین است و باید آن را برای طرح مسائل فرهنگی غنیمت دانست.
در ادامه معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان، علی اکبر سایری، گفت: شیعه چند فرصت دارد که باید از آن استفاده کند یکی زیارت و توسل است که فرصتی برای معنویت است.
وی اضافه کرد: دشمن با همه توان و قوا برای مقابله با فرهنگ اصیل اسلامی به میدان می آید و همه آثار آن با ماه محرم یا شب قدر از بین می رود بنابراین باید این فرصت ها را قدر دانست و آن را احیاء کرد.
سیدمحمد علوی، فرزند ارشد آیت الله علوی گرگانی در ادامه جلسه اظهار کرد: آیت الله علوی گرگانی از شنیدن نامگذاری این هفته اظهار شادمانی کرد و گفت سال ها بود عقده ای در دل من مانده بود که چرا باید چنین افتخار بزرگی مهجور بماند.
وی ادامه داد: از ویژگی های تشریف فرمایی امام به گرگان این است که خود حضرت تصمیم به آمدن گرفتند این نشان می دهد که ایمان مردم شهر بسیار بالا بوده است.