به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عباسی شامگاه دوشنبه در آیین اختتامیه سومین جشنواره انتخاب دانشجویان پژوهشگر برتر استان زنجان که در سالن اجتماعات شهید نوری مجتمع جهاد دانشگاهی زنجان برگزار شد، با بیان اینکه امروز باید آموزشها به سمتی سوق داده شود که شاهد ایجاد اشتغال بهعنوان یکی از دغدغههای روز جامعه باشیم، افزود: متأسفانه امروز آمار حاکی از آن است که در این زمینه جایگاه خوبی نداریم.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان جزو اقشاری هستند که آینده جامعه بر دوش آنها گذاشتهشده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم آموزشهایی که در برهه کنونی ارائه میشود منتج به ایجاد اشتغال شود، باید آموزشها را به سمت کاربردی شدن سوق دهیم؛ چراکه این تغییر رویکرد باعث اعتلای جایگاه علمی کشور خواهد شد.
عباسی با یادآوری اینکه سومین جشنواره انتخاب دانشجویان پژوهشگر برتر استان زنجان با حضور ۹۴ دانشجو در این عرصه برگزار و درنهایت امروز شاهد معرفی برگزیدگان این جشنواره در ایستگاه سوم بودیم، ادامه داد: شاید در روزهای آغازین این جشنواره تصور بر این بود که آیا میتوان برگزاری چنین جشنوارهای را تداوم بخشید، اما امروز به جرأت میگوییم که توان برگزاری جشنواره مذکور را در سطح ملی نیز داریم.
همچنین رئیس سابق دانشگاه زنجان در این مراسم با تاکید بر اینکه باید به جوانان این فرصت را بدهیم تا خلاقیتهای خود را با حضور و تجربه میدانهای بزرگ تقویت کنند، افزود: اگر قرار باشد پژوهش در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، باید زمینه خلاقیت در پژوهش را که لازم و ملزوم یکدیگر هستند، تقویت کنیم و این رمز موفقیت در این عرصه خواهد بود.
خلیل جمشیدی با یادآوری اینکه سهم بینالمللی پژوهش از تولید ناخالص ملی ۱.۵ درصد و سهم ما ۴ دهم درصد است، اظهار کرد: این سهم حاکی از آن است که جوانان پژوهشگر ما برای اینکه بتوانند ظرفیتهای خود را در این عرصه به منصه ظهور بگذارند، کار سختی پیش رودارند و با این روند نمیتوان انتظارات بهحق جامعه را در عرصه پژوهش پاسخ داد.
وی با اشاره به اینکه باید واقعیتهای تلخ جامعه را مبنی بر اینکه در حوزه پژوهش کارهای بر زمین مانده زیادی داریم که باید انجام دهیم، خاطرنشان کرد: این ضعفها نباید ما را از راهی که در پیش گرفتهایم بازدارد، لذا امیدواریم جامعه به سمتی حرکت کند که بتوانیم با اهتمام به آموزشهای کاربردی، شاهد ایجاد اشتغال در جامعه باشیم.