خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: کشتی فرنگی ایران در راه رسیدن به سکوی قهرمانی در بازیهای آسیایی 2006 قطر از شانس بیشتری نسبت به کشتی آزاد برخوردار است.

به گزارش خبرنگار مهر، هر چند رقابت های ورزشی به خصوص کشتی قابل پیش بینی نیستند و مسایلی چون قرعه ، مصدومیت و اشتباهات فردی در نتیجه آن می تواند موثرباشد اما با نگاهی به وضعیت آمادگی ملی پوشان کشتی آزاد و فرنگی ایران و رقیبان آنها در بازیهای آسیایی دوحه می توان شانس بیشتری را برای کشتی فرنگی ایران در راه قهرمانی تصور کرد.

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در مسابقات جهانی 2006 چین به ترتیب به مقام های دوم و پنجم جهان رسیدند و بالاتر از تمام رقبای آسیایی خود ایستادند.

حدود دوماه فاصله زمانی بین مسابقات جهانی چین و المپیک آسیایی دوحه و با توجه به اهمیتی که نتایج بازی های آسیایی برای برخی کشورهای قاره کهن دارد باعث شد تا کشورهایی چون ازبکستان و کره جنوبی تمام پتانسیل خود را در مسابقات جهانی چین صرف نکنند و موفقیت در دوحه را در اولویت قرار دهند.

کشتی آزاد ایران سلطان بلامنازع کشتی در قاره کهن است و در واقع به جز تیم ازبکستان هیچ تیم دیگری نمی تواند با کشتی آزاد ایران رقابت تیمی داشته باشند.

تیم کشتی آزاد ازبکستان با دو ستاره بزرگ به دوحه می رود. آرتور تایمازوف قهرمان وزن 120 کیلوگرم جهان و المپیک و دلشاد منصوروف دارنده دو مدال طلای کشتی آزاد جهان در 55 کیلوگرم. تایمازوف و منصوروف در واقع مدعیان اصلی گرفتن مدال طلا در وزن های فوق سنگین و وزن اول هستند و اگر اتفاق خاص و عجیبی رخ ندهد رسیدن آنها به سکوی قهرمانی قابل پیش بینی است.

ازبکستان در وزن های 84 و 96 کیلوگرم هم از مهره های خوبی بهره می برد و می تواند به عنوان اصلی ترین رقیب، تیم کشتی آزاد ایران را در راه قهرمانی به دردسر بیندازد.

رقابت ایران و ازبکستان برای قهرمانی در المپیک آسیایی دوحه در حالی شکل می گیرد که تک ستاره های دیگر کشورهای آسیایی هم به فکر صید مدال در دوحه هستند و عملکرد آنها می تواند بر رقابت تیمی ایران و ازبکستان تاثیر زیادی داشته باشد. کشتی گیران ژاپن ، کره شمالی و مغولستان در دو وزن 55 و 60 کیلوگرم از مدعیان به شمار می روند. در 66 و 74 کیلوگرم کشتی گیران کره جنوبی ، قزاقستان ، تاجیکستان و ژاپن از جمله رقبای مطرح مسعود مصطفی جوکار و علی اصغر بذری به حساب می آیند.

در84 کیلوگرم مون جائه از کره جنوبی به میدان نمی رود تا شامیل علی یف از تاجیکستان مطرح ترین حریف رضا یزدانی باشد. در 96 کیلوگرم الکسی ها وکروینیاکوف  قرقیزستان و شیماروف قزاق بارها طعم شکست مقابل علیرضا حیدری را چشیده اند و به نظر نمی رسد  سد راه کاپیتان تیم ملی کشتی آزاد ایران شوند.

فردین معصومی هم به جز تایمازوف ازبکستانی، ماریه موتالیموف از  قزاقستان را باید در جمع مدعیان حساب کند هرچند که موتالیموف را در مسابقات جهانی چین شکست داد.

اما در رقابت های کشتی فرنگی بازی های آسیایی دوحه، تیم ملی ایران مقتدرتر و یک دست تر از سایر تیم ها به نظر می رسد و برای ایستادن بر سکوی قهرمانی، مدعی شماره یک به حساب می آید.

 تیم قزاقستان جدیدترین رقیب کشتی فرنگی ایران به حساب می آید اما حتی قزاق ها نیز به جز یربول کونیراتوف، نوربخت چنگیزبایف، و ماگولان عاصم بیکوف در وزن های 55، 60 و 96 کیلوگرم در دیگر وزن ها شانسی ندارند.

جاسم امیری کشتی گیر جوان و تکنیکی مورد علاقه محمد بنا، برای رسیدن به مدال طلای وزن 55 کیلوگرم به جز کونیراتوف قزاق، پارک اون جون از کره جنوبی و قهرمان دو سال اخیر آسیا را نیز پیش رو دارد.

علی اشکانی کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی از مدعیان اصلی قهرمانی در وزن 60 کیلوگرم است. نایب قهرمان سال 2005 کشتی فرنگی جهان بارها پیروزی بر رقبای آسیایی را تجربه کرده اما برای رسیدن به مدال طلای المپیک آسیایی نباید از حریفانی چون چنگیز یایف قزاقستانی، ماکوموساساموتو از ژاپن، دینات اوسوپیانوف از قزقیزستان و دشناد آریپوف ازبکستان را دست کم بگیرد.

در وزن 66 کیلوگرم حمید ایمانی کشتی گیر جوان اهل شیراز رقبای سر سخت تری پیش رو دارد. کانات بئالنو از قزقیزستان در مسابقات جهانی چین به مقام نایب قهرمانی رسید ماساکو ایمارو از ژاپن و کیم جین چول از کره جنوبی نیز از رقبای مطرح ریاحی دردوحه هستند.

دارنده مدال های طلا و نقره جوانان جهان در وزن 74 کیلوگرم قهرمان بزرگسالان آسیا امید اول کشتی فرنگی ایران برای قهرمانی در دوحه است. داود عابدین زاده با تکنیک و توانایی های بالایی که دارد فقط به مدال طلا فکر می کند و به نظر می رسد کشتی گیرانی چون دانیار کوبوتوف قرقیزستانی و روشن ملوشین از قزاقستان توانایی مقابله با عابدین زاده را داشته باشند.

در 84 کیلوگرم، سامان طهماسبی نفر سوم جهان در سال 2006 باید برای رفتن روی سکوی قهرمانی با کیم جانگ ساب از کره جنوبی و احتمالا الکساندر دکتراشیویلی از ازبکستان رقابت کند. مارکولان عاصم بیکوف از قزاقستان و هان تائیه یونگ از کره جنوبی حریفان مطرح مسعود هاشم زاده در وزن 96 کیلوگرم هستند.

در 120 کیلوگرم غیبت گئورگی شورعسمایا قهرمان آسیا و دارنده مدال نقره جهان از قزاقستان می تواند راه رسیدن مهدی شریبانی به سکو را آسان کند.

رقابتهای کشتی فرنگی پانزدهمین دروه بازیهای آسیایی از روز شنبه 18 آذرماه با حضور تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در دوحه قطر آغاز خواهد شد. رقابتهای کشتی آزاد نیز بلافاصله پس از پایان این رقابتها آغاز می شود.