به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین جمیلی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران در محل اتاق بازرگانی استان زنجان، با اشاره به اینکه دنیا از چند قرن پیش به سمت مزیت نسبی حرکت کرده است، افزود: بیتردید برای شکلگیری یک رویداد جذابیتهای مختلفی وجود دارد و صرفا با یک دیدگاه و مزیت نمیتوان همه مناطق را در یک راستا توسعه داد؛ چرا که این نگاه منجر به تحمیل هزینههای زیاد شده و روند توسعه را کند و حتی متوقف میکند.
وی با بیان اینکه در همه مسائل بهویژه اقتصادی میبینیم که هر منطقه با یک فاکتور و یک نسخه به یک نتیجه واحد نخواهد رسید، تصریح کرد: این بدان معنی است که باید برای بخشهای مختلف استان به دنبال استعدادهای ذاتی آن منطقه باشیم. به عنوان مثال، اگر میخواهیم صنعت ابهر را با سایر شهرستانهای استان مقایسه کنیم، بهتر است کشاورزی طارم را هم در این مقایسه دخیل دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان در ادامه وضعیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی در استان را مطلوب ارزیابی و با یادآوری اینکه زنجان در بحث استقلال و توسعه سرمایهگذاری در مقایسه با سایر استانها، هم شتاب بالایی و هم حجم زیادی داشته است، اظهار کرد: زنجان جزو استانهای دارای رتبه بالا در بحث جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کشور است.
جمیلی ادامه داد: منتهی اگر بخشی از این امر که احساس نشده و آثار این سرمایهگذاری در فضای عمومی شهر به خوبی لمس نمیشود، ناشی از فرهنگ عمومی خود مردم شهر است. معمولا ما بازتاب و انعکاس موضوعات را به صورت فراگیر انجام نمیدهیم و سعی شده کارهای موفق به صورت مخفیانه دنبال شود. به عنوان مثال، زنجان به لحاظ واحدهایی که در بورس پذیرش شده، از شاخص بالایی در کشور برخوردار است، لذا همه اینها باید در کنار یکدیگر قرار گیرد تا امیدواری را در بحث سرمایهگذاری و توسعه در شهر ایجاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان همچنین در خصوص رتبه کشوری زنجان در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، اظهار کرد: رتبه زنجان بر اساس آخرین آمار در جایگاه بیست و چهارم قرار دارد، منتهی این ناشی از برخی اشکالاتی است که سایر اتاقهای بازرگانی استانها ایجاد کردهاند. وظیفه و رسالت اصلی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کاملا مشخص است و همانطور که از اسمش پیدا است، محلی است برای صحبت و انتقال دیدگاهها و بیان انتظارات بخش خصوصی از دولت و نیز دولت از بخش خصوصی و این یک مسیر کاملا دو طرفه است.
جمیلی یادآور شد: با توجه به اینکه اتاق زنجان همیشه نگاه فرابخشی داشته، لذا بخش عمدهای از مباحث را در بعد ملی دنبال کرده است، در نتیجه این مباحث چون در بعد ملی دنبال شده و برای اینکه تبدیل به مصوبات اجرایی شود باید در اتاق ایران دنبال شود. برخی از استانها برنامههایی را دنبال میکنند که ارتباطی با وظایف شورای گفتوگو ندارد. ما معتقدیم که اتاق زنجان کار درستتری انجام داده و این رتبهبندی شاید ناشی از ارزیابیهای منطبق با رسالت و وظایف اصلی شورا نیست.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم سایر استانها در این زمینه عملا آمارسازی کردهاند تا اینکه بخواهند کار عملیاتی انجام دهند. تاثیرگذاری شورای گفتوگوی زنجان به مراتب بهتر از استانهایی است که در این ارزیابی جایگاهی بالاتر از زنجان دارند. از طرفی، تلاش میکنیم ضمن حفظ شأن شورا و کیفیت جلسات، رتبه استان را نیز در این زمینه ارتقا دهیم.