به گزارش خبرنگار مهر، رحمان رستم خانی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، به طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری اشاره کرد و افزود: این طرح ازجمله طرحهای اجرایی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری افزایش بهرهوری و اقتصادی کردن تولید در بخش پرورش گوسفند داشتی است، ادامه داد: این طرح از سال ۸۵ با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان و دانشگاه زنجان با وارد کردن سلولهای جنسی گوسفند نژاد برولامرینو از کشور نیوزیلند آغاز شد و بعد از اتمام عملیات اصلاح نژادی در مدت شش سال در محیطی کاملاً بسته در مزرعه دانشگاه، نخستین ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی در سال ۹۱ در استان تشکیل و مراحل انتقال دام اصلاحشده به گلههای مردمی نیز از سال ۹۲ آغاز شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: ایران جزو هشت کشور دارنده فناوری چندقلوزایی است، فناوری که از ۱۵ سال قبل به همت پژوهش گران دانشگاه زنجان در ایران و در استان زنجان کلید خورد.
رستم خانی ابراز کرد: در استان زنجان بیش از ۶۰۰ هزار رأس گوسفند نژاد افشاری وجود دارد که بیش از ۱۰۰ هزار رأس از این تعداد گوسفند معادل یکششم عملیات اصلاح نژاد انجامشده است.
وی افزود: طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری استان زنجان هماکنون با استقبال بسیار مناسبی از سوی پرورشدهندگان گوسفند افشاری ۱۵ استان کشور مواجه شده است و ما در این بخش رقیب کشورهای پیشرفته در دنیا هستیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان یاد آور شد: تمامی مراحل اجرای این طرح توسط بخش خصوصی انجامگرفته و متخصصان ژنتیک مولکولی نیز در برنامههای اصلاح نژادی در استان بهکارگیری شدهاند.
رستم خانی تصریح کرد: با اجرای این طرح ما میتوانیم کمبود تولید که در واحدهای دامی روستاهای استان زنجان راداریم توسط واحدهای صنعتی که دام اصلاحشده در اختیاردارند را تأمین کنیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی توسط تیم تحقیق با تشکیل شرکت دانشبنیان، همراه کردن چند دستگاه دولتی برای اجرای پروژه، ایجاد پلان توسعهای دام اصلاحشده در سطح استان و اجرای بیش از ۴۵ طرح تحقیقاتی در دانشگاه زنجان با همکاری سازمان برای تکمیل پروژه اصلاح نژادی از دیگر وجوه تمایز روش اعمالی در اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان است.