به گزارش خبرنگار مهر، احمد مسجد جامعی در سی و پنجمین جلسه شورا و بعد از استماع گزارش میرزایی معاون برنامه ریزی شهرداری تهران گفت: اینکه در برنامه نویسی، روش احکام نویسی که همه احکام خوب عامل را جمع می کردیم عوض شده اتفاق خوبی است و امیدواریم مدل جدیدی از برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی را در برنامه ۵ ساله سوم داشته باشیم .
وی ادامه داد : به هر حال برنامه ۵ ساله دوم از اول بهتر و پیشرفته تر بود و این رویه باید در برنامه سوم هم دنبال شود.
مسجد جامعی همچنین افزود: برای تعیین رویکرد ها در نظر گرفتن اسناد بالادستی خیلی مهم است همچنان که برنامه ششم دولت هم وجود دارد و باید به آن توجه شود.
وی در ادامه گفت: سند حقوق شهروندی در هیچ برنامه ای دیده نشده حال آنکه هم اکنون ضرورت وجود این سند را بیشتر احساس می کنیم.
عضو شورای شهر تهران افزود: این سند مانع توسعه خشونت در شهر می شود و هم شهر را لطیف و زمینه های گفتگوی شهروندی را در حد گسترده ای فراهم می کند.
مسجد جامعی در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه در برنامه دولت و مجلس مردم در جریان قرار گرفتند و وارد گفتگو شدند چه بهتر است که این روال و روند خاصه در مدیریت شهری اجرا کشود. وقتی ما می گوییم شفافیت و اعتماد به مردم را می خواهیم اجرا کنیم پس چه بهتر که در تصمیم گیری ها منهای مردم عمل نکنیم. بهتر است این رویه از شهرداری شروع شود و خواسته مدیریت شهری باشد.
عضو شورای اسلامی شهر در بخشی دیگر از سخنان خود گفت : ما در گذشته بخشی را داشتیم به عنوان نظارت بر برنامه که نهاد مطالعات و برنامه ریزی شهری این مهم را بر عهده داشت . نظارت بر برنامه بسیار موثر است طوریکه موجبات کاهش انحراف از برنامه را فراهم می آورد.
وی افزود: در دولت نهم و دهم این نهاد منحل شد و خیلی هم ضربه وارد آمد بر پیکره دولت چرا که دائما اصلاحیه بودجه داشتیم. لذا احیای این نهاد نیز می تواند کمک بزرگی باشد.
مسجد جامعی همچنین افزود: نسبت بین دولت ملی و محلی نیز باید تعریف شود. امروز همین بحث حریم چون تعریفی در نسبت به بین حوزه ملی و محلی نشده مشکل ساز شده است و لذا در رویکرد ها باید این نسبت تعریف شود.
مسجد جامعی اظهار داشت: معاون شهردار بحث هویت یکپارچه شهر تهران را مطرح کردند در حالی که هویت بخشی صرفا مناطق تاریخی تهران نیست. در حال حاضر جایی مثل اکباتان هویت محله ای پیدا کرده و ما تقریبا از شوش به سمت ری مناطق جدیدی داریم که هم اکنون هویت پیدا کرده اند. ما بیش از ۱۲۰ روستا داریم که وارد تهران شده این برنامه می تواند زمینه ای برای مطالعه و هویت یابی و بازیابی ظرفیت های محله ها باشد. ما هم اکنون با پدیده خانه به دوشی مواجهیم گزارش مبسوط تری از عملکرد برنامه دوم ارائه شود.