بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: ضریب جینی خراسان شمالی نسبت به متوسط کشوری پایین و این بدان معناست که درآمد مردم در استان، کم و نزدیک به هم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا صالحی در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی اظهار کرد: ضرورت دارد با تلاش و برنامه‌ریزی‌های لازم سطح درآمد سرانه مردم خراسان شمالی را افزایش دهیم.

صالحی نرخ بیکاری در استان را نیز پایین‌تر از متوسط کشوری اعلام کرد و افزود: این موضوع نباید مسئله سطح پایین درآمد مردم را زیر سؤال ببرد و ما باید به دنبال راهکارهای عملیاتی حل این مشکل باشیم.

وی بابیان این‌که انتظار ما از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان وزیر معین دولت و جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این استان، توجه ویژه به بحث اشتغال است، گفت: دو دیدگاه موردنظر وزارت کار در مباحث اقتصادی بحث فراگیر بودن رشد اقتصادی و به نفع بودن این رشد برای قشر ضعیف جامعه است که خراسان شمالی می‌تواند پایلوت خوبی برای اجرای این برنامه و دیدگاه باشد.

وی ادامه داد: با توجه به منویات رهبری خراسان شمالی باید جزو ده استان برتر کشور باشد و اینک برنامه ریزی ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۰ خراسان شمالی با بهره‌مندی از تمامی امکانات و ظرفیت‌های بالقوه موجود جزو استان‌های میانه جدول رتبه‌بندی باشد تا در ادامه مسیر دولت سیزدهم بتواند به تأکیدات رهبری جامه عمل بپوشاند.

صالحی هم‌چنین خراسان شمالی را سرشار از مواهب خدادادی همچون انرژی خورشیدی توصیف کرد و افزود: بارندگی کم در استان شاید در نگاه بدبینانه نامطلوب باشد اما با نگاهی مثبت می‌توانیم انرژی خورشیدی را راهکاری مناسب برای توسعه استان بدانیم و امروز با این نگاه اقدامات خوبی در استان در دست اجراست.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان بیان کرد: واگذاری پنل های خورشیدی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و همچنین واگذاری این پنل ها به عشایر استان با همکاری وزارت نیرو در دستور کار قرارداد.

صالحی مطرح کرد: درخواست ما از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف برنامه‌های عملیاتی خوب و مناسب برای خراسان شمالی برای توسعه کسب‌وکار در حوزه انرژی خورشیدی است تا با بهره‌مندی از این ظرفیت عظیم موجود فضای کسب‌وکار در استان نیز بهبود یابد.

وی در ادامه به طرح فراگیر اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: سهم خراسان شمالی در این طرح افزون بر ۹ هزار نفر است که تاکنون بنابر آمار اعلام‌شده حدود ۷ هزار فرصت شغلی خالص یعنی معادل ۸۰ درصد سهم استان در سامانه رصد ثبت‌شده است.

وی تأکید کرد: برای سال آینده همراه با افزایش سهم استان، ایجاد و تعریف مباحث و حوزه‌های جدید کسب‌وکار به‌ویژه مشاغل ارزان‌قیمت درخواست استان از وزارت کار است.

 صالحی افزود: علی‌رغم اینکه دنیای امروز به دنبال پیشرفت فناوری و اطلاعات است اما وضعیت اشتغال استان در حوزه IT مطلوب نیست و باید توجهات و اقدامات بیشتر شود.

وی اشاره داشت: در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۷ برای تسریع درروند عملیاتی پروژه راه‌آهن جوین-اسفراین- بجنورد- شیروان ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهادشده است که استان درخواست پیگیری و تصویب این پیشنهاد را دارد.

صالحی تصریح کرد: با توجه به اختصاص فقط ۷۰۰ میلیون تومان در لایحه بودجه برای پروژه راه‌آهن مشهد-بجنورد-گرگان نیز تلاش و مساعدت شود تا مسیر فاینانس این پروژه محوری و اولویت‌دار در توسعه استان با توجه به اعلام آمادگی آستان قدس رضوی برای تأمین سهم ۱۵ درصدی دولت در قرارداد فاینانس، احیا شود.

وی گفت: توسعه صنایع بزرگ استان مستلزم نگاه ویژه است و یکی از درخواست‌های استان از دولت و مجلس این است که صنایع بزرگ خراسان شمالی از فهرست خصوصی‌سازی خارج تا امکان اجرای طرح‌های توسعه‌ای این صنایع فراهم شود و پس از تکمیل کامل طرح‌های توسعه‌ای و تکمیل زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی واگذار شوند تا شاهد رونق و شکوفایی آن‌ها باشیم.

صالحی به حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای اولیه پس از وقوع زلزله ۵.۶ ریشتری در استان نیز اشاره داشت و ضمن قدردانی از این حضور که موجب دلگرمی مردم در مناطق آسیب‌زده شد، بیان داشت: پرداخت ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده توسط وزارتخانه متبوع از سوی علی ربیعی مطرح شد و اینک درخواست استان برای تسریع درروند پرداخت تسهیلات بهره‌مندی از ظرفیت صندوق کارآفرینی علاوه بر بانک‌های عامل است.

وی مطرح کرد: یک هزار و ۳۸ میلیارد تومان اعتبارات تسهیلاتی استان در بخش‌های مختلف برآورد شده است و تصمیم استان بر این است که ۷۰ درصد این اعتبارات رابین شهرستان‌ها تقسیم کند و در ادامه هر شهرستانی که بتواند این میزان اعتبارات را جذب نماید از ۳۰ درصد باقی‌مانده نیز بهره‌مند خواهد شد.