کجور - ۱۳ سال از تصویب جابجایی روستای منجیر که خطر سقوط سنگ‌های معلق جان اهالی را تهدید می‌کند، می‌گذرد و این طرح همچنان روی کاغذ معلق مانده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها- حسن قمی: همه‌چیز بعد از زلزله خردادماه سال ۸۳ شدت گرفت و سقوط سنگ‌هایی از کوه‌های مجاور که گاه به‌اندازه عرض و ارتفاع ساختمان بودند ، لرزه بر اندام روستا انداخت.

هرازگاه اهالی روستا، سقوط سنگ‌های معلق را نظاره می‌کنند و این حادثه تاکنون خسارت‌های زیان‌بار مالی فراوانی به‌جا گذاشته و برخی از اهالی را مجبور به ترک دیار و کاشانه‌شان کرده است.

زمانی خرد و مهارکردن سنگ‌های معلق و گاه طرح جابجایی روستا به مکانی امن روی میز قرار گرفت و باگذشت ۱۳ سال و تغییر چند استاندار و دولت این طرح‌ها همچنان و زیر میز قرارگرفته‌اند و هرازگاهی که سنگی به پایین سقوط می‌کند، ستاد بحران برای حل مشکل جان می‌گیرد.

ریزش سنگ‌های معلق تنها در آذر سال ۸۷، بیش از ۱۰ میلیارد ریال به اهالی روستای منجیر خسارت زده و علاوه بر تلف شدن ۷۰ رأس دام، به ۳۰ واحد مسکونی این روستا خسارت وارد کرد. این حادثه همچنین به دکل‌های برق و دکل صداوسیما و تأسیسات زیربنایی منطقه آسیب‌زده است.

پرونده طرح جابجایی روستای منجیر کجور از سال ۸۳ تاکنون روی میز مسئولان بوده و این طرح در زمان سه استاندار و سه فرماندار مطرح بوده که تاکنون عملی نشده است

پرونده طرح جابجایی روستای منجیر کجور از سال ۸۳ تاکنون روی میز مسئولان بوده و این طرح در زمان سه استاندار و سه فرماندار مطرح بوده که تاکنون عملی نشده است.

روستای منجیر که روی شیب ۶۰ درجه با جنس صخره‌ای با شرایط دلتایی و U شکل بوده، در هفت سال گذشته تاکنون چهار حادثه ریزش سنگ در روستای منجیر کجور گزارش‌شده که خسارت‌های فروانی به منطقه واردشده است.

محمد علی قمی اویلی فرماندار سابق نوشهر گفت: با توافق انجام‌شده میان معاون سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان و با حضور دهیار و اعضای شورای اسلامی منجیر، مکان‌یابی جدید برای روستاییان منجیری حاصل شد.

وی افزود: این مکان به مساحت ۸ هکتار بوده که با واگذاری به ۱۴۰ خانوار منجیری بر اساس نقشه‌های بنیاد مسکن عملیات جابجایی صورت می‌پذیرد. امید است با تصمیمات اخیر، نگرانی و اضطراب ۷ ساله روستاییان منجیر به پایان برسد و آغازگر روزهای آرام و خندان در میان چهره پیر و جوان و کودک منجیری باشیم.

عقد قرارداد با یک شرکت سوئیسی و تخصیص اعتبار ۱۴۰ میلیون تومان از سوی علی‌اکبر طاهایی استاندار مازندران، مطالعات زمین‌شناسی و مهار سنگ در بالادست روستا به اجرا درآمد. در گام دوم پیشنهاد شد تا هرچه زودتر نسبت به‌چابکی منجیر، به موقعیت جغرافیایی مناسب‌تر اقدامات لازم عملیاتی شود.

طرح جابجایی روستا روی کاغذ ماند

باگذشت ۱۳ سال از اجرای طرح جابجایی روستای منجیر هنوز این پروژه روی کاغذ مانده است و خطر همواره جان اهالی را تهدید می‌کند اما علی شادمان فرماندار نوشهر می‌گوید: بررسی مشکل روستای منجیر روی میز ستاد بحران استان قرار گرفت و بنا است در این زمینه چاره‌اندیشی شود.

وی ادامه داد: ازآنجایی‌که زمین برای جابجایی ساکنان روستا تهیه‌شده است، ما همچنان تغییر مکان روستا را پیگیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به چرایی اجرای نشدن پروژه جابجایی روستا پس از گذشت ۱۳ سال گفت: ظاهراً برخی اهالی با مکان و زمین تهیه‌شده موافقت نکرده بودند.

اما مدیرکل بنیاد مسکن مازندران با اشاره به خرید زمین برای جابجایی ساکنان روستای منجیر که در معرض خطر سقوط سنگ‌های معلق قرار دارند گفت: اهالی باید همکاری داشته باشند.

محمدخانی نوذری مدیرکل بنیاد مسکن مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر راه جلوگیری از تکرار حوادث این‌چنین برای روستای منجیر کجور را جابجایی مردم به مکانی امن دانست و آن را منوط به رغبت مردم برای جابجایی خواند.

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران بابیان اینکه کلیات طرح جابجایی روستا در سالهای گذشته مصوب شده است و این امر به سازمان حوادث و مدیریت بحران برمی‌گردد، اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به‌عنوان دستگاه اجرایی در این خصوص همکاری لازم را خواهد داشت.

زمین خریداری‌شده و مکان جدید آماده است و اهالی باید در این زمینه همکاری داشته باشند و از خود رغبتی برای این امر نشان دهند

وی ادامه داد: زمین خریداری‌شده و مکان جدید آماده است و اهالی باید در این زمینه همکاری داشته باشند و از خود رغبتی برای این امر نشان دهند.

خانی از پرداخت کمک‌های بلاعوض خبر دادو گفت: بنیاد مسکن آمادگی دارد از محل کمک‌های بلاعوض و پرداخت تسهیلات مسکن روستایی برای جابجایی این روستائیان همکاری لازم را داشته باشد.

وی بابیان اینکه آمار ساکنان روستای منجیر را از شورا و فرمانداری دریافت می‌کنیم، افزود: تأیید مقامات محلی را برای تعداد جابجایی‌ها ملاک عمل قرار می‌دهیم و با هماهنگی ستاد حوادث و فرمانداران این کار انجام خواهد شد.

خانی به میزان تسهیلات ارائه‌شده در این خصوص اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن آمادگی دارد حدود ۲۰ میلیون تومان تسهیلات همراه با کمک‌های بلاعوض در اختیار ساکنان قرار دهد.

وی اظهار داشت: مکان جدید برای جابجایی شناسایی و خریداری‌شده و بنیاد مسکن زیرسازی و آماده‌سازی آن را انجام داده است و تفکیک زمین هم صورت گرفته و ساکنان روستا می‌توانند به این مکان مهاجرت کنند و ساختمان‌هایی امن بسازند.

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران اما جابجایی ساکنان را منوط به رغبت آنان خواند و تصریح کرد: مردم باید کار جابجایی را شروع کنند و نسبت به این امر رغبت نشان دهند تا در واحدی امن و مکانی خوب مستقر شوند.

بخش کجور از توابع جنوب شرقی شهرستان نوشهر به شمار می رود.