خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: دادگاه استیناف بحرین مجموعه ای متشکل از ۶ نفر را که سن آنها بین ۱۶ تا ۲۰ سال گزارش شده به اتهام تجمع غیر قانونی در منطقه الدیه به تحمل ۲ تا ۳ سال حبس محکوم کرد. این افراد متهم هستند که در اطراف ساختمان خانههای جوانان منطقه الدیه تجمع نموده و ۴ تن از نیروهای پلیس را که مدت هاست در این ساختمان مستقر شده و آن را تبدیل به پادگانی نظامی نموده اند مورد ضرب و شتم قرار داده اند. این اولین باری نیست که دادگاه های بحرین در قضیه هایی سیاست زده و برای انتقام جویی سیاسی نوجوانان بحرینی را به دلایل واهی محاکمه و محکوم به تحمل حبسهای بلند مدت می نماید.
آل خلیفه همچنین اخیرا شش شهروند بحرینی را در کمال مظلومیت به اعدام محکوم کرده است. مقامات آل خلیفه مدعی هستند که این جوانان بحرینی در صدد طراحی برنامه ترور فرمانده نیروهای مسلح بحرین بوده اند. حال آنکه آنها برای اثبات این ادعای واهی تاکنون هیچ سند و مدرکی را به افکار عمومی ارائه نکرده اند. این شش شهروند بحرینی همچنین به سلب تابعیت نیز محکوم شده اند. دادگاه نظامی آل خلیفه همچنین در احکام جدید خود هفت شهروند بحرینی را در همین پرونده به هفت سال زندان محکوم کرد. نکته قابل تأمل اینجاست که این دادگاه تابعیت تمامی محکومین اعم از محکومین به اعدام و حبس را لغو کرده است.
در همین ارتباط گفتگویی با شیخ محمد خجسته عضو جمعیت الوفاق بحرین ترتیب داده شده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*ما مدت هاست شاهد آن هستیم که انقلابیون بحرینی در دادگاه های نظامی رژیم آل خلیفه مورد محاکمه قرار می گیرند. اساسا چه علتی دارد که آل خلیفه به صورت غیرقانونی، برای غیرنظامیان دادگاه های نظامی برپا می کند؟
محاکمه غیرنظامیان در دادگاه نظامی به یک ابزار برای سرکوب بیش از پیش انقلابیون تبدیل شده استمحاکمه غیرنظامیان بحرینی در دادگاه های نظامی، با تمامی قوانین و موازین بین المللی در تعارض است. در بحرین اما این مسئله توسط «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین، قانونی شده است. طبق همین قانون، امروز غیرنظامیان در دادگاه های نظامی محاکمه میشوند.
این قانون همچنین توسط پارلمان بحرین که البته منتخب مردم هم نیست، به تصویب رسیده است. رژیم آل خلیفه از این طریق برای اعمال فشار بیشتر بر انقلابیون استفاده می کند. محاکمه غیرنظامیان در دادگاه نظامی به یک ابزار برای سرکوب بیش از پیش انقلابیون تبدیل شده است.
*رژیم آل خلیفه سیاست «مرگ یا اعتراف» را در قبال انقلابیون بحرینی به کار گرفته است و زندانیان سیاسی را تحت شکنجه های شدید وادار به اعتراف هایی می کند که اساسا حقیقت ندارند. لطفا در این خصوص توضیح دهید.
واقعیت این است که زندانیان سیاسی در بند آل خلیفه تحت شدیدترین انواع شکنجه ها قرار می گیرند. پیشتر شماری از زندانیان به دلیل شدت همین شکنجه ها به مقام رفیع شهادت نائل شدند. ما خواستار آن هستیم که سازمان ها و نهادهای حقوق بشری بین المللی به اقدامات ضد حقوق بشری آل خلیفه واکنش نشان دهندشکنجه زندانیان سیاسی نیز یکی دیگر از ابزار آل خلیفه برای اعتراف گیری از انقلابیون است.
اتهاماتی که به ناروا به انقلابیون بحرینی منتسب می شود، در واقع با هدف پرونده سازی برای آنها جهت محاکمه شان، انجام می پذیرد. آل خلیفه از هیچ تلاشی برای شکستن اراده زندانیان سیاسی دریغ نمی کند.
آل خلیفه زندانیان را تهدید می کند که اگر به جرم ناکرده اعتراف نکنند، جان آنها را خواهد ستاند. ما در شرایط کنونی خواستار آن هستیم که سازمان ها و نهادهای حقوق بشری بین المللی به اقدامات ضد حقوق بشری آل خلیفه واکنش نشان دهند.
اقدامات آل خلیفه علیه انقلابیون بحرینی تنها به این نقطه ختم نمی شود. در حال حاضر شمار زیادی از انقلابیون بحرینی هستند که مدتها پیش توسط آل خلیفه ربوده شده و اکنون نیز هیچ خبری از آنها در دست نیست.
*رژیم آل خلیفه اخیرا شماری از شهروندان بحرینی را به اعدام محکوم کرده است. هدف اصلی آل خلیفه از صدور چنین احکام ظالمانه ای چیست؟
دادگاه های بحرین امروز در راستای اجرای سیاست های رژیم آل خلیفه گام برمی دارند و چیزی به نام انصاف و عدالت در احکام صادره آنها دیده نمی شودمسأله اعدام های دسته جمعی در بحرین امروز فراگیر شده است. این احکام هم در دادگاه های نظامی صادر می شوند و هم در دادگاه های غیرنظامی. من هیچ تفاوتی میان دادگاه نظامی و غیرنظامی قائل نیستم چراکه هر دوی آنها غیرقانونی هستند. دادگاه های بحرین امروز در راستای اجرای سیاست های رژیم آل خلیفه گام برمی دارند و چیزی به نام انصاف و عدالت در احکام صادره آنها دیده نمی شود. در دادگاه های نظامی به متهمان اجازه نمی دهند که برای خود وکیل بگیرند.
در هر صورت، احکام اعدام علیه انقلابیون بحرینی برای تسویه حساب سیاسی با آنها صادر می شوند. انقلاب بحرین ادامه دارد و چنین اقداماتی نمی تواند این انقلاب را از مسیر خود منحرف کند. ملت بحرین امروز بیش از ۲۰۰ شهید در راه انقلاب خود تقدیم کرده است.
چنین ملتی را نمی توان از راهی که انتخاب کرده است، بازداشت. چنین احکامی نمی تواند ملت بحرین را ناامید کرده و منجر به توقف انقلاب آن شود. ملت بحرین طی مدت زمان گذشته این مسئله را به خوبی ثابت کرده است.
*عربستان سعودی از همان دوره های آغازین انقلاب بحرین نقش تخریبی را در این کشور ایفا کرد. آیا تاکنون این نقش منفی در تحولات بحرین ادامه دارد یا به نوعی متوقف شده است؟
با کمال تأسف عربستان سعودی از سال ۲۰۱۱ با چراغ سبز رژیم آل خلیفه وارد بحرین شد. سعودیها تحت عنوان نیروهای «سپر جزیره» وارد بحرین شدند. امروز باید گفت که تصمیمگیرنده اصلی امروز باید گفت که تصمیمگیرنده اصلی در بحرین، آل سعود است و نه آل خلیفهدر بحرین، آل سعود است و نه آل خلیفه.
اما این بدان معنا نیست که آل خلیفه نباید پاسخگوی اقدامات سرکوبگرانه خود علیه انقلابیون بحرینی باشد. در هر حال، امروز سعودیها نقش مهمی را در سرکوب مردم بحرین ایفا میکنند و بخش عمده ای از مسئولیت کنونی در بحرین بر دوش آنهاست. آل سعود همانگونه که سیاست های مخربی را در منطقه پیش گرفته است، در بحرین نیز همین سیاست ها را پیاده می کند.