به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، مسعود کرباسیان در دیدار با سفیر روسیه در ایران با اشاره به برگزاری دو دیدار طی دو ماه اخیر بین روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه اظهار داشت: این امر نشان دهنده اهمیت موضوع و لزوم گسترش روابط از سوی دو طرف می باشد.
وی با اعلام دو زمان پیشنهادی به سفیر روسیه،خواستار برگزاری کمیسیون مشترک ایران و روسیه در اوایل اسفندماه سالجاری در مسکو شد.
وزیر اقتصاد کشورمان تاکید کرد: موضوعات مورد بررسی در چهاردهمین کمیسیون مشترک ایران و روسیه نباید به بعد از کمیسیون موکول شود لذا باید از قبل مسایل مهم در روابط دوجانبه با روسیه بررسی تا بر اساس آن با اعضای هیات همراه هماهنگی های لازم صورت گیرد.
کرباسیان همچنین خواستار اعلام نتیجه توافق روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه در خصوص ترانزیت کالا از هند- آستارا- روسیه شد.
مباحث مشترک مربوط به تامین منابع مالی، گمرک، مالیات، امور بانکی، بکارگیری پول دو کشور در مبادلات اقتصادی و وضعیت توسعه پروژه های نیروگاهی از دیگر موضوعات مورد بحث در دیدار وزیر اقتصاد کشورمان با سفیر کشور روسیه در ایران بود.
همچنین در ادامه این دیدار لوان جاگاریان، سفیر کشور روسیه در ایران ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار از آمادگی کشورش برای برگزاری چهاردهمین کمیسیون مشترک ایران و روسیه خبر داد و گفت: روسیه خواستار توسعه روابط تجاری و اقتصادی بویژه در بخش حمل و نقل است.
همچنین در دیدار سفیر جدید سوییس در تهران با وزیر اقتصاد کشورمان، طرفین بر عزم جدی دو کشور برای توسعه روابط و همکاری های اقتصادی و بانکی تاکید کردند.
وزیر اقتصاد کشورمان طی سخنانی در این دیدار، اظهار داشت: مردم ایران سابقه ذهنی خوبی از روابط و همکاری های اقتصادی و سیاسی با کشور شما دارند و سفر دو سال پیش رییس جمهور سوییس به ایران، نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور محسوب می شود.
کرباسیان با اشاره به سفر آتی هیات های تجاری و سرمایه گذاری از کشور سوییس به ایران، ابراز امیدواری کرد این گونه مراودات، زمینه توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور را فراهم آورد.
وزیر اقتصاد با اشاره به پنج محور اساسی اقتصاد مقاومتی شامل برونگرایی به معنای توسعه تعامل منطقه ای و جهانی، درونزایی اقتصاد به معنای حمایت از نیروی کار تحصیلکرده و جوان داخلی، تاکید بر دانش محور بودن اقتصاد، عدالت محوری از جمله در خصوص مباحث مالیاتی و برخورد با فساد و پولشویی و ایجاد شفافیت در اقتصاد، به تشریح اقدامات انجام شده در این ارتباط از سوی دولت جمهوری اسلامی تاکنون پرداخت.
وی در ادامه با تشریح دست آوردهای اقتصاد ایران طی دولت یازدهم و دوازدهم از جمله رسیدن از رشد منفی هفت درصد به رشد 12.5 درصدی اقتصاد در سال گذشته و رشد هفت درصدی در سالجاری، رشد شاخص "تشکیل سرمایه ثابت" از منهای سه درصد به مثبت سه درصد، کاهش تورم از 30 درصد به میانگین 9 درصد در سالجاری و کاهش سهم 65 درصدی درآمدهای نفتی در بودجه از 65 درصد به 30 درصد اظهار داشت: با تکیه به این دست آوردها و پیشرفت ها به شدت امیدواریم بتوانیم روند روبه رشد اقتصاد ایران را با دوستان اروپایی به ویژه سوییسی، در زمینه های مختلف از جمله سرمایه گذاری و همکاری های بانکی به پیش ببریم.
این گزارش حاکی است، مارکوس لایتنر سفیر جدید سوییس در کشورمان نیز طی سخنانی در این دیدار، ضمن تبریک به دولت و ملت ایران برای دست آوردهای چشمگیر اقتصادی و بهبود مشهود شاخص های مورد اشاره، اظهار داشت: من همانند سفیر قبلی سوییس در تهران دارای تخصص و تحصیلات اقتصادی هستم که این نشان از نوع رویکرد و تاکید کشور متبوع من مبنی بر توجه جدی به توسعه همکاری های اقتصادی دو جانبه ایران و سوییس دارد.
وی با ابراز علاقه مندی به توسعه همکاری های بانکی با جمهوری اسلامی ایران، افزود: در این خصوص گفت و گوهای مثبت و ثمربخشی با طرف های ایرانی داشته ایم و بر آن هستیم که توانایی های خودمان را در این ارتباط بکار بسته و همکاری های خوبی در زمینه بانکی و نیز در زمینه مبارزه با پولشویی با هم داشته باشیم.
وی همچنین آمادگی کشور متبوع خود برای انجام همکاری های آموزشی با موسسات علمی و دستگاه های تخصصی کشورمان در خصوص انجام و توسعه فعالیت های دانش بنیان اعلام کرد و از سفر یک هیات علمی در ماه آتی میلادی به کشورمان به همین منظور خبر داد.