مسئول دبیرخانه همایش ملی فقه هنر رویدادها و تصمیم گیرهای حوزه هنر را بر اساس سلایق اجرایی دانست و گفت : تاکنون تفکر دقیق فقهی برای سیاست گزاری هنر وجود نداشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفت و گوی فرهنگی رادیو گفت و گو  با موضوع (ویژه دومین همایش ملی فقه هنر)  با حضور حجت الاسلام مهدی همازاده ، معاون پژوهشی مدرسه اسلامی هنر و مسئول دبیرخانه همایش ملی فقه هنر روانه آنتن شد.

حجت الاسلام همازاده در ابتدا عنوان کرد :  رویکرد کلی همایش فقه هنر که در دستور کار شورای علمی همایش قرار دارد عدم تکرار در ارائه آن چیزی است که در میراث گرانقدر فقهی خودمان داشته ایم.

وی افزود : البته یکی از بخش های همایش اول بازپژوهی بود اما در همایش دوم محورها جدید است و مرز این دانش را پیش می برد و شامل سه کلان محور است.محور اول فلسفه فقه هنر است که نگاه درجه دوم به مباحث روانشناختی و موضوع شناختی دارد.

معاون پژوهشی مدرسه اسلامی هنر ادامه داد : محور دوم فقه رفتار و آثار هنری است که وارد فروعات و مسائلی مانند جنسیت و هنر ، آزادی رفتار هنری و حدود آن ، فقه هنر و کودکان و مباحث مربوط به حفظ و مالکیت آثار هنری باید مورد بررسی محققانه قرار گیرد.

حجت الاسلام همازاده ارتباط حکومت و هنر را به عنوان محور سوم برشمرد و گفت : این کلان محور شامل نقش حمایتی حکومت ، ممیزی و نظارت ، تقنینی ، سیاستگزاری و بحث های مربوط به فتوای معیار برای قانون گذاری است.

وی  خاطر نشان کرد : تاکنون هر آنچه که اتفاق افتاده بر اساس سلایق اجرایی بوده است و تفکر دقیق ضابطه مند فقهی برای تصمیم گیری ها و سیاست گزاری ها وجود نداشته و این همایش این موارد را تحت بررسی خود قرار داده است.

معاون پژوهشی مدرسه اسلامی هنر در خصوص آثار منتشره از همایش نخست گفت :  پژوهش های همایش اول در قالب مقالات و در کتاب هایی به چاپ رسیده است که هوشمندترین منبع در حوزه فقه هنر محسوب می شود.

حجت الاسلام همازاده سطح استقبال نهادهای علمی و پژوهشی کشور از محصولات و آثار محتوایی همایش اوّل را بسیار خوب ارزیابی کرد و نیل به تأثیرات و نتایج عملی در عرصه هنر را نیازمند ادامه مسیر همین تأمّلات نظری تا رسیدن به رویکرد و آراء جدید در حوزه فقه هنر دانست.

وی از برگزاری همایش دوم در روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه در سالن همایش های بین المللی غدیر خبر داد و گفت : این همایش به همت مدرسه اسلامی هنر و با مشارکت دفتر تبلیغات اسلامی و شورای فرهنگ عمومی و تعدادی از مراکز علمی و حوزوی و دانشگاهی  برگزار می شود.