ارومیه - معاون بهبود تولیدات گیاهای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: توسعه کشت گلخانه یکی از راه های عبور از بحران کم آبی در آذربایجان غربی است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله فتح الله زاده ظهر چهارشنبه در پنجمین جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی و سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی استان افزود: در شرایط بحران کم آبی کنونی تنها راهکاری که می تواند با کاهش مصرف آب میزان تولیدات و بهره روی را افزایش دهد تا بتوانیم از بحران فعلی خارج شویم توسعه کشت های متراکم گلخانه ای است که از این طریق ۱۰ تا ۱۲ برابر میزان مصرف آب کاهش می یابد.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی  و تولید برخی محصولات در زمان خارج از فصل  توسعه کشت محصولات گلخانه ای دارای مزیت نسبی است که بدین منظور وزارت جهاد کشاورزی ردیف مستقل اعتباری برای این کار در نظر گرفته است.

فتح الله زاده اضافه کرد: با به کارگیری کشاورزی دانش بنیان و توجه بیشتر کشاورزان به اطلاعیه‌های هواشناسی و پیش آگاهی‌ها و آموزشهای مروجین کشاورزی در زمینه به کارگیری آخرین یافته‌های تحقیقاتی در مزارع و باغات سالانه به میزان قابل توجهی می‌توان درصد خسارات وارده به بخش کشاورزی را کاهش داد.

معاون بهبود تولیدات گیاهای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: کشور ایران از این حیث رتبه ششم وقوع بلایای طبیعی جهان و رتبه چهارم آسیا بعد از کشورهای چین، هند و بنگلادش قرار دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه ۸۱ درصد حوادث غیر مترقبه ای که در سطح کشور اتفاق می افتد در آذربایجان غربی نیز رخ می دهد افزود: توجه به بیمه کشاورزی و آموزش می تواند تا حد زیادی از میزان خسارات این بخش کاهش دهد.

در ادامه رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان نیز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص ترویج فرهنگ بیمه کشاورزی و کاهش مخاطرات طبیعی درطی سالهای اخیر در استان پرداخت و افزود: با تهیه طرح خطر پذیری سرمازدگی برای محصولات کشاورزی می‌توانیم در مقابل تهدیدات و مخاطرات طبیعی آمادگی بیشتری داشته باشیم.

پرویز امجدی ادامه داد: پیش بینی و هشدار، پیشگیری و بازتوانی سه مولفه مهم در مقوله مدیریت بحران ناشی از سرمازدگی وتگرگ در باغات و گلخانه های استان به شمار می رود.

وی افزود: ایجاد سامانه پایش، هشدار و پهنه بندی ریسک سرمازدگی ، تولید ارقام مقاوم به سرما، رعایت الگوی کشت، اصلاح شیوه های آبیاری، فناوری های نوین در بحران سرمازدگی و بیمه محصولات کشاورزی ، ارزیابی و جبران خسارت و خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله راهکارهای لازم در جهت پیشگیری و مدیریت بحران ناشی از سرمازدگی وتگرگ در باغات و گلخانه های استان است.