به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک تایمز با بیان این مطلب نوشت : یک مقام بلند پایه دولت آمریکا اعلام کرد که در سفر دیک چینی به عربستان که اخیرا انجام شد، مقامهای سعودی، مخالفت شدید خود را با خروج نظامیان آمریکایی از عراق اعلام کردند.
به گفته این مقام آمریکایی، عربستان حتی این نکته را نیز اعلام کرده که در صورت خروج نظامیان آمریکایی از عراق، حمایت خود از گروههای سنی عراقی را افزایش می دهد.
بر اساس این گزارش، تاکید مقامهای سعودی بیشتر درباره کمک های مالی به سنی های عراق بوده است.
به گزارش نیویورک تایمز، مقامهای پادشاهی عربستان معتقدند خروج نظامیان آمریکایی از عراق، قدرت و نفوذ شیعیان را در عراق افزایش داده و ممکن است سنی های این کشور را تحت فشار قرار دهد.
به گزارش مهر، این روزنامه به نقل از این مقام آمریکایی می نویسد: اعلام این خبر از سوی مقامهای بلند پایه عربستانی سبب نگرانی دولتمردان آمریکا شده است، زیرا عربستان نه تنها با خروج نظامیان آمریکایی از عراق مخالف است، بلکه با پیشنهاد گروه تحقیق عراق مبنی بر مذاکره آمریکا با ایران برای حل بحران عراق نیز مخالفت کرده است.
بر اساس این گزارش، این مقام آمریکایی در ادامه افزوده است : در واقع ترس مقامهای سعودی از افزایش نفوذ ایران در منطقه بوده و علت اصلی مخالفت عربستانی ها با مذاکره ایران و آمریکا از این مسئله ناشی می شود.
البته چندی پیش سفیر عربستان در آمریکا نیز در مخالفت با گزارش گروه تحقیق عراق اعلام کرده بود که آمریکا نظامیان خود را ناگهان از عراق خارج نکند و از دولت نوری المالکی نخست وزیر عراق حمایت کند .
شاهزاده ترکی الفیصل در واکنش به گزارش گروه تحقیق عراق که به دولت آمریکا توصیه کرده خروج نظامیان خود از عراق و تلاشهای دیپلماتیکی ازجمله مشارکت ایران و سوریه برای جلوگیری از هرج و مرج در عراق را آغاز کند، گفت : عقب نشینی و خروج از عراق یک خلاء بزرگ را ایجاد خواهد کرد .
بر همین اساس یک دیپلمات عرب در گفتگو با نیویورک تایمز اعلام کرد: ما باید به شدت از وقوع چنین حادثه ای جلوگیری کنیم، زیرا در صورت وخیم تر شدن اوضاع در عراق، احتمال وارد شدن عربستان در جنگ نیز افزایش می یابد.
از سوی دیگر اردن نیز به شدت نگران افزایش قدرت شیعیان در عراق و همچنین افزایش نفوذ ایران در منطقه است؛ به طوریکه "عبدالله دوم"، شاه اردن، نیز در ملاقات اخیر خود با بوش این نگرانی ها را به اطلاع رئیس جمهور آمریکا رسانده بود.
البته برخی از روزنامه های معتبر جهان پس از سفر چنی به عربستان به تحلیل این سفر پرداخته و اعلام کرده بودند که هدف اصلی از سفر چنی به عراق جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در منطقه بوده، اما این برای اولین بار است که یک مقام آمریکایی به تشریح سفر چنی به عربستان پرداخته و از مخالفت عربستان با مذاکره آمریکا و ایران سخن گفته است.
برای مثال روزنامه تلگراف در شماره روز 5 آذر خود با اشاره به سفر چنی به عربستان نوشته بود: سفر چنی به عربستان با هدف به دست گرفتن ابتکار عمل در برابر ایران انجام شده است.
این روزنامه در ادامه نوشته بود سفر چنی معاون رئیس جمهوری آمریکا به عربستان، با هدف مقابله با ایران انجام شده است.
روزنامه تلگراف در شماره 5 آذر خود به تحلیل وقایع خاورمیانه در یک هفته گذشته پرداخته و هدف اصلی آمریکا از ملاقات دیک چنی معاون رئیس جمهوری این کشور با پادشاه عربستان را مقابله با ایران عنوان کرده بود.
روزنامه نیویورک تایمز در ادامه به مقاله ای که دوهفته پیش به قلم نواف عبید، یکی از مشاوران امنیتی عربستان در روزنامه واشنگتن پست چاپ شده(رسانه ها از برکناری عبید به خاطر نوشتن این مقاله خبر داده اند) و در آن علاوه بر اعلام حمایت عربستان از گروه های سنی عراق به راهکارهای برای مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه اشاره شده بود پرداخته و اعلام کرده هرچند عربستان این گفته های عبید را تکذیب کرده، اما کارشناسان سیاسی و دیپلمات های عرب معتقدند که نوشته های عبید دقیقا سیاست های دولت عربستان را بیان کرده و بیانگر مخالفت ریاض با خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق است.
مخالفت عربستان با خروج نظامیان آمریکایی از عراق و مذاکره آمریکا با ایران برای حل بحران عراق در حالی صورت
می گیرد که علاوه بر گروه تحقیق عراق عده زیادی از کارشناسان و دیپلمات های بین المللی بر لزوم خروج نظامیان آمریکایی از عراق و مذاکره با همسایگان عراق به ویژه ایران وسوریه برای کاهش بحران در عراق تاکید دارند.